GOOD LIFE

Πρωτότυπα έργα τέχνης μέσα σε ταξί [εικόνες]

Η εταιρεία Taxi Fabric με έδρα τη Βομβάη, ζήτησε από νέους καλλιτέχνες της πόλης να δημιουργήσουν τα έργα τους χρησιμοποιώντας ως καμβά τα καθίσματα και τις οροφές των ταξί. 

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ έγινε αφενός για να δημιουργηθεί ένα ωραίο εργασιακό περιβάλλον για τον υπάλληλο, αφετέρου για να κάνουν την εμπειρία της διαδρομής αξέχαστη για τον πελάτη. Και το πείραμα πέτυχε, αφού τα νέα "εικαστικά" ταξί έχουν γίνει πόλος έλξης τουριστών, ενώ έχουν ενθουσιάσει και τους ντόπιους.

 Στην Ινδία τα ταξί έχουν τεράστια σημασία καθώς είναι το πιο άνετο μέσο μεταφοράς και παράλληλα έχουν συνδεθεί με την ευρύτερη πολιτιστική κουλτούρα της χώρας.. 

Από την άλλη, η διακόσμηση και γενικά η τέχνη δεν είναι τόσο σημαντική και διαδεδομένη για τους κατοίκους της Ινδίας. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι ακόμη δεν αναγνωρίζεται ως ένα είδος εργασίας. Μάλιστα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι δεν πιστεύουν πως κάποιος μπορεί να ζήσει από ένα τέτοιου είδους επάγγελμα και το θεωρούν περιττό. Από την άλλη, οι νέοι που ασχολούνται με αυτό έχουν πολύ λίγους χώρους όπου μπορούν να δείξουν την δουλειά τους, την εξέλιξή του και τις δυνατότητές τους. Οπότε η ιδέα της Taxi Fabric επιδρά με πολλαπλούς τρόπους στην τοπική κοινότητα. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!