GOOD LIFE

Τα φθηνά "κακομούτσουνα" λαχανικά είναι εξίσου εύγευστα [βίντεο]

Ένα στραβό αγγούρι, ένα "διπλό" κρεμμύδι, μία δύσμορφη πατάτα... όλα τους μπορεί στην όψη να μην είναι τέλεια, αλλά η γεύση τους παραμένει το ίδιο καλή.

Μία αμερικανική αλυσίδα σουπερμάρκετ, είχε μια πολύ ωραία ιδέα, για να περιορίσει τη σπατάλη τροφίμων και να προτείνει ένα φθηνό πακέτο λαχανικών για όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Λίγες μόνο μέρες, μετά την ανακοίνωση της επιβολής νόμου στη Γαλλία που απαγορεύει στα σουπερμάρκετ να πετούν τρόφιμα που πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξης, μία άλλη αντίστοιχη ιδέα μας έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Πρόκειται για το Wonky Veg Box, δηλαδή το κουτί με τα "κακομούτσουνα" λαχανικά, το οποίο λανσάρει μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ των ΗΠΑ. Στην ουσία είναι ένα κουτί, που περιλαμβάνει μία ποικιλία εποχικών λαχανικών που έχουν δυσμορφίες, τα οποία πιθανά θα παραμείνουν απούλητα και θα καταλήξουν στα σκουπίδια, καθώς οι περισσότεροι πελάτες προτιμούν να αγοράζουν μόνο τα λαχανικά που έχουν "άψογη" όψη. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος λένε πως περιέχει λαχανικά που επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες μιας μέσης οικογένειας για μία εβδομάδα  και κοστίζει μόνο 4,5 ευρώ (5 δολάρια).
Παράλληλα έφτιαξαν μία σειρά από βιντεάκια που δείχνουν λαχανικά με δυσμορφίες τα οποία μας... συστήνονται και μας λένε πως ναι μεν δεν είναι όμορφα, αλλά είναι νόστιμα και μπορούν να μαγειρευτούν.
Και η αλήθεια είναι πως αρκετοί ειδικοί υποστηρίζουν πως τα φρούτα και τα λαχανικά με δυσμορφίες είναι πιθανότερο να μην έχουν καλλιεργηθεί με φυτοφάρμακα, λιπάσματα και ορμόνες και τονίζουν, πως στην φύση τίποτα δεν είναι απολύτως ομοιόμορφο και θεωρούν υπερβολική την εμμονή των αγορών και των καταναλωτών με τα "άρτια σε όψη" φρούτα και λαχανικά. 
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!