GOOD LIFE

"Φρένο" στις "αθόρυβες ντισκοτέκ" λόγω... ηχορύπανσης

Η Ελβετία είναι μία από τις χώρες που πρωτοστάτησαν στην μόδα των silent discos, έγινε όμως και η πρώτη χώρα που απαγόρευσε την λειτουργία μίας silent disco λόγω ηχορύπανσης!

Οι silent discos, δηλαδή οι αθόρυβες ντισκοτέκ, είναι δημοφιλή clubbing events, που γίνονται σε όλο τον κόσμο, και ειδικά στα πλαίσια φεστιβάλ (όπως τα ελβετικά Shift festival και For Noise festival). Στην ουσία πρόκειται για πάρτυ όπου δεν υπάρχουν ηχεία, αλλά όλοι οι θαμώνες ακούν μουσική (την ίδια ή και διαφορετική) μέσω ασύρματων ακουστικών και ειναι δημοφιλή εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. 
Θα περίμενε λοιπόν κανείς, το τελευταίο πρόβλημα ενός διοργανωτή silent disco, να είναι η ηχορύπανση.
Και όμως οι ελβετικές αρχές, αρνήθηκαν να χορηγήσουν την άδεια για τη διοργάνωση καλοκαιρινών silent disco parties που θα κρατούσαν μέχρι τις 5 το πρωί, στην ταράτσα κτιρίων στο κέντρο της Λωζάνης και πρόβαλλαν ως δικαιολογία την ηχορύπανση.
Η απόφασή τους, αρχικά φαντάζει παράλογη, αλλά η αλήθεια είναι πως έχει αποδειχθεί πως μπορεί να μην ακούγεται η δυνατή μουσική, αλλά οι θαμώνες σχεδόν πάντα τείνουν να τραγουδούν ενώ ακούν μουσική και μάλιστα τείνουν να τραγουδούν δυνατά!

Mάλιστα οι αρχές της πόλης είπαν πως δέχτηκαν δεκάδες παράπονα για φασαρία από γειτονιές της Λωζάνης (όπως Flon, Pully κ.ά.) όπου έγιναν, τα τελευταία 2 χρόνια, αντίστοιχα events.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!