GOOD LIFE

True story: Έφτασε στην ηλικία των 107, πίνοντας 3 λίτρα κρασί την ημέρα

Πριν λίγες μέρες απεβίωσε σε ηλικία 107 ετών, ένας Ισπανός οινοπαραγωγός που ισχυρίζονταν πως το μυστικό της μακροζωίας του ήταν η (υπερβολική) κατανάλωση κόκκινου κρασιού.

Πρόκειται για τον Antonio Docampo Garcia, που σύμφωνα με το ισπανικό TheLocal, κατανάλωνε ημερησίως σε όλη του την ενήλικη ζωή περίπου 4 μπουκάλια κρασί την ημέρα. Η ιστορία του έγινε πρώτο θέμα στα ισπανικά media και τώρα κάνει το γύρο του κόσμου.
Ο υπεραιωνόβιος οινοπαραγωγός, έπινε μόνο το κρασί δικής του παραγωγής (χωρίς την προσθήκη χημικών και συντηρητικών) και μολονότι η ετήσια παραγωγή του σε κρασί, στο μικρό οινοποιείο που διατηρούσε στην περιοχή Ribadavia, στη Βόρεια Ισπανία, έφτανε ακόμα και τους 60 τόνους, ο ίδιος φρόντιζε πάντα να κρατά περίπου 3.000 λίτρα κρασιού για προσωπική κατανάλωση.
Ο γιος του Manuel Docampo Lopez, επιβεβαιώνει πως ο πατέρας του έπινε περίπου 1,5 λίτρο κρασί στο μεσημεριανό τραπέζι και περίπου άλλο τόσο το βράδυ, ενώ ο ανιψιός του Jerónimo Docampo, επίσης αναφέρει πως δεν θυμάται ποτέ τον θείο του να πίνει νερό, μόνο κρασί και πως τα βράδυα αστειευόμενος συχνά έλεγε: "Φέρτε μου ένα ποτήρι κρασί ακόμα για να ροχαλίζω όταν πεθάνω!".
Πάντως να σημειωθεί πως ενώ και οι ιατρικές και επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν τις ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες του κόκκινου κρασιού, η ιατρική κοινότητα ΠΑΝΤΑ τονίζει πως η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με μέτρο και πως η υπερκατανάλωση όχι μόνο δεν ευνοεί την μακροζωία, αλλά μάλλον μειώνει το προσδόκιμο ζωής και αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης μίας πληθώρας παθήσεων.
Οπότε καλό θα είναι να μην σπεύσουμε να μιμηθούμε το παράδειγμα του μακαρίτη.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!