GOOD LIFE

To mega yacht του συνιδρυτή της Microsoft κατέστρεψε σπάνιο κοραλλιογενή ύφαλο

Το διαδίκτυο έχει γεμίσει με πληθώρα αρνητικών σχολίων, για τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Paul Allen, που μαζί με τον Bill Gates ίδρυσαν τον κολοσσό Microsoft.

O Αμερικανός Paul Allen κατηγορείται πως το υπεροπολυτελές του γιωτ, κατέστρεψε το 80% του προστατευόμενου σπάνιου κοραλλιογενούς υφάλου στο West Bay στα νησιά Κεϊμάν, καθώς η άγκυρα του τεράστιου γιωτ μήκους 91,4 μέτρων παρέσυρε και κατέστρεψε ανεπανόρθωτα το σπάνιο οικοσύστημα.
Τώρα ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας (που εικάζεται πως δεν ήταν μέσα στο σκάφος) καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 600.000 δολαρίων και πιθανή ποινή φυλάκισης 4 ετών.
Η είδηση έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια, καθώς πολλοί μιλούν για υποκρισία του Allen, ο οποίος έχει γίνει γνωστός για την πλούσια φιλανθρωπική του δράση και την προώθηση καινοτόμων ερευνητικών οικολογικών προγραμμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν και προγράμματα για την προστασία των κοραλλιογενών υφάλων.

Από τη μεριά της η εταιρεία του Allen (στην οποία ανήκει το σκάφος) απάντησε με μία λιτή ανακοίνωση που αναφέρει πως το πλήρωμα του γιωτ, είχε σταματήσει σε σημείο που τους υπέδειξαν οι λιμενικές αρχές των Κεϊμάν και πως μόλις κατάλαβαν την ζημιά που προκαλούσαν μετακίνησαν το σκάφος και παράλληλα τονίζει πως ο Allen είναι παγκόσμιος ηγέτης στον αγώνα για την προστασία των ωκεανών. Τώρα η υπόθεση ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!