GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε

Ένα καλτ μυθιστόρημα που μας εισάγει σε σύγχρονους πρωτόγνωρους προβληματισμούς, ένα ρομαντικό βιβλίο που αφηγείται μια καθολικά σύγχρονη ιστορία που θα μπορούσε να ζήσει ο καθένας, μία έξυπνη και απροσδόκητη ιστορία ενός άντρα που χάρη στην ευφυΐα του καταφέρνει να αποφεύγει τις συνέπειες των πράξεών, μία αυτοβιογραφία που αναφέρεται στη κατάθλιψη και μία ιστορία για τη θυσία και την ανταμοιβή, για την ομορφιά και τον κίνδυνο, όλα στις επιλογές αυτής της εβδομάδας.

1. "Είσαι όμορφη" από τις εκδόσεις Αίολος

Ο Τσαρλς Μάικλ Πόλανικ είναι ένας από τους γνωστότερους Αμερικάνους συγγραφείς, κυρίως λόγω της μεγάλης επιτυχίας του πρώτου του βιβλίου με τον τίτλο Fight Club, το οποίο έγινε κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt και τον Edward Norton. Το νέο καλτ μυθιστόρημά του μας εισάγει σε σύγχρονους πρωτόγνωρους προβληματισμούς για τον έρωτα, τις σχέσεις, την τεχνολογία, την εξουσία... αν και ο ίδιος είπε ότι το 'γραψε για διασκέδαση. Όταν η Πηνελόπη Χάριγκαν, μια επαρχιωτοπούλα από τις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, στην περιοχή του Μισούρι συναντά τον ερωτομανή, γοητευτικό και ζάπλουτο Κορνίλιους Λάινους Μάξγουελ, τότε δεν επαληθεύεται απλώς το παραμύθι της Σταχτοπούτας με τον πρίγκιπα, αλλά συμβαίνουν και πολλά άλλα που δεν είναι και τόσο παραμυθένια καθώς αλλάζουν τον κόσμο όπως τον ξέρουμε.

2. "Το στοίχημα" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Η καριέρα της Jennifer Crusie, της βασίλισσας του ρομάντζου, ξεκίνησε κατά λάθος όταν μελετούσε τις διαφορές στη γραφή µεταξύ ανδρών και γυναικών για το διδακτορικό της. ∆εν κατάφερε ποτέ να φτάσει στα αντρικά µυθιστορήµατα, γιατί τα γυναικεία της άρεσαν πάρα πολύ και έτσι αποφάσισε να γράψει τα δικά της. "Το στοίχημα" είναι ένα πηγαίο ρομαντικό μυθιστόρημα που αφηγείται μια καθολικά σύγχρονη ιστορία που θα μπορούσε να ζήσει ο καθένας. Πρόκειται για ένα άκρως χιουμοριστικό και σέξι βιβλίο που είναι αδύνατον να μην απολαύσει κανείς. Οι χαρακτήρες περιγράφονται ρεαλιστικά, που αν και έχουν τέλεια χαρακτηριστικά, δεν υπολείπονται σε αδύναμα σημεία που τους καθιστούν μη αψεγάδιαστους. Η Μιν κι ο Καλ έχουν να αντιμετωπίσουν: παρεμβατικούς φίλους, έναν ζηλιάρη πρώην, μια αποφασισμένη ψυχολόγο, μια έξαλλη νύφη και περισσότερες ριψοκίνδυνες προκλήσεις απ’ όσες θα μπορούσαν ποτέ να σκεφτούν, μαζί με το μεγαλύτερο στοίχημα όλων – την άνευ όρων αγάπη.

3. "Η αλήθεια και άλλα Ψέματα" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ο Sascha Arango είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους σεναριογράφους της Γερμανίας, έχοντας τιμηθεί δύο φορές με το Βραβείο Grimme, ένα από τα σημαντικότερα της γερμανικής τηλεόρασης. Το ψυχολογικό θρίλερ "Η αλήθεια και άλλα Ψέματα" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε πάνω από 20 χώρες. Μία έξυπνη και απροσδόκητη ιστορία ενός άντρα που χάρη στην ευφυΐα του καταφέρνει να αποφεύγει τις συνέπειες των πράξεών του ακόμη κι όταν στέκεται στην άκρη της αβύσσου. Φαινομενικά, ο Χένρι Χάιντεν έχει την τέλεια ζωή. Είναι διάσημος συγγραφέας, αφοσιωμένος σύζυγος, παρόλο που θα μπορούσε να έχει στο πλευρό του όποια γυναίκα θέλει, γενναιόδωρος φίλος και συνεργάτης. Στην πραγματικότητα, ο Χένρι Χάιντεν είναι ένα ψεύτικο δημιούργημα που κρατά το παρελθόν του κρυφό. Όταν η ερωμένη του μένει έγκυος και η τακτοποιημένη ζωή του κινδυνεύει να καταρρεύσει, ο Χένρι προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει μια οριστική λύση.

4. "Το τέρας και εγώ" από τις εκδόσεις Μίνωας

Το επιτυχημένο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Σταμάτη Μαλέλη, που αφηγείται την ιστορία της σχέσης του με την κατάθλιψη, επανακυκλοφορεί σε αναθεω­ρημένη και ανανεωμένη έκδοση. Πώς είναι να τα έχεις όλα και να μην έχεις τίποτα; Ένα βιβλίο που βοήθησε χιλιάδες ανθρώπους και άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την κατάθλιψη στην Ελλάδα. Νικιέται, όμως, η κατάθλιψη; Ο Σταμάτης Μαλέλης μάς αποδεικνύει ότι το «τέρας» αντιμετωπίζεται. Διαβάστε στη Σκιά του Μαύρου Ήλιου, στο επόμενο βιβλίο του συγγραφέα, πώς η ζωή αλλάζει όταν βρίσκουμε τη ζωή που ψάχνουμε…

5. "Το ρόδο της Τοσκάνης" από τις εκδόσεις Διόπτρα

Από τη συγγραφέα του διεθνούς best seller Λευκή Γαρδένια, που επιστρέφει με την πιο λαμπερή απ’ όλες τις ηρωίδες της μέχρι τώρα. Η Belinda Alexandra δημιούργησε με επιτυχία έναν περίτεχνο κόσμο μέσα στον οποίο μπορεί να χαθεί ο αναγνώστης. Ένα μυθιστόρημα για τη θυσία και την ανταμοιβή, για την ομορφιά και τον κίνδυνο – και για τη λύτρωση. Ένας μυστηριώδης ξένος αφήνει ένα βρέφος στις μοναχές του Σάντο Σπίριτο. Ένα μικρό ασημένιο κλειδί κρυμμένο στα σπάργανα του κοριτσιού είναι το μόνο στοιχείο για την ταυτότητά της. Όταν γίνεται δεκαπέντε ετών, φεύγει από το μοναστήρι και πάει να εργαστεί ως γκουβερνάντα της κόρης ενός μαρκησίου και της αλλόκοτης, τρομακτικής συζύγου του. Στο μεταξύ, το παγερό χέρι του φασισμού τυλίγεται γύρω από την Ιταλία. Κανείς δεν είναι πια ασφαλής. Η Ρόζα θα βρεθεί αντιμέτωπη με απερίγραπτη σκληρότητα. Μοναδικά της όπλα για να επιβιώσει είναι η ευφυΐα της, η αποφασιστικότητά της και η τόσο ιδιαίτερη ικανότητά της να αγαπά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!