GOOD LIFE

H ειρωνία των ανθρώπινων σχέσεων στη ψηφιακή εποχή [εικόνες]

Σε πρόσφατη βρετανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δορυφορικών συστημάτων Europasat και στην οποία έλαβαν μέρος 2.000 πολίτες αποκάλυψε ότι ένας στους επτά διατηρεί online σχέση με έναν διαδικτυακό σύντροφο που δεν έχει γνωρίσει ποτέ. 

Τα social media έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας. Πέρα από τις θετικές επιδράσεις που έχουν στη καθημερινότητα μας, έχουν και πολλές αρνητικές. Το ίντερνετ και η τεχνολογία αντί να μας φέρει πιο κοντά μας απομάκρυνε. Πλέον έχει χαθεί η κοντινή επαφή και η επικοινωνία μεταξύ μας έχει μεταφερθεί μέσα από το Facebook, Twitter, Tinder και Instagram. Σύμφωνα με τους ειδικούς, o κίνδυνος της παραπλάνησης μέσα από ψεύτικα προφίλ και φωτογραφίες, οδηγεί πολλές φορές τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων στην απογοήτευση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μία απρόσωπη και αποστειρωμένη μορφή επικοινωνίας.

Ο Jean Jullien, ένας εικονογράφος και σχεδιαστής με καταγωγή από τη Γαλλία, δημιούργησε μια σειρά έργων που εικονίζουν την ειρωνεία των ανθρώπινων σχέσεων στην τεχνολογική εποχή. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!