GOOD LIFE

Στέλεχος του Facebook μας εξηγεί πως ο καθένας μας μπορεί να πολεμήσει τον ISIS

H chief operating officer του Facebook, Sheryl Sandberg, μίλησε στα πλαίσια της συνόδου του Νταβός και μας εξήγησε πως θεωρεί πως όλοι μπορούμε να πολεμήσουμε το ISIS και την τρομοκρατία με μερικές πολύ απλές κινήσεις.

Η Sheryl Sandberg, εξήγησε πως ο λόγος μίσους δεν έχει θέση στην κοινωνία, άρα ούτε στο διαδίκτυο και δήλωσε πως πιστεύει πως "το καλύτερο αντίδοτο στον άσχημο λόγο είναι ο καλός λόγος  και το καλύτερο αντίδοτο στο μίσος είναι η ανοχή".
Παράλληλα έφερε ως παράδειγμα, την περίπτωση μιας γερμανικής ιστοσελίδας που δημιούργησαν Νεοναζί, η οποία όταν άρχισε να βομβαρδίζεται από τους  χρήστες του διαδικτύου με θετικά μηνύματα και likes, στο τέλος σταμάτησε την λειτουργία της. "Μία σελίδα που ήταν γεμάτη μίσος, γέμισε με μηνύματα ελπίδας" είπε.
Η ίδια θεωρεί πως αυτό μπορούμε να κάνουμε και στις σελίδες που χρησιμοποιεί ο ISIS για να στρατολογεί νέα μέλη και παράλληλα τόνισε πως θεωρεί πως ιδανικοί για να μιλήσουν κατά των εξτρεμιστών είναι αυτοί που στρατολογήθηκαν και τώρα το μετάνοιωσαν "Αυτοί οι άνθρωποι καταλαβαίνουν την όλη εμπειρία, κατάφεραν να ξεφύγουν από αυτή και μπορούν να πουν όλη την αλήθεια". 

Να σημειωθεί πως η Facebook πρόσφατα ανακοίνωσε πως ξεκινά παγκόσμια καμπάνια κατά των διαδικτυακών αναρτήσεων των εξτρεμιστών, με κονδύλι ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ αντίστοιχες προσπάθειες έχει ανακοινώσει και η Google.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!