GOOD LIFE

6 τροφές που πρέπει να υιοθετήσετε τώρα που κάνει κρύο

Όταν κάνει κρύο οι ανάγκες του οργανισμού για ενέργεια αυξάνονται. 

Η σωστή διατροφή για να αντιμετωπίσει κανείς το κρύο περιλαμβάνει γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες αλλά και μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί όχι μόνο να αντιμετωπίσει το κρύο (και άρα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια) αλλά και τις ιώσεις.

1. Φακές:  Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ο χαμηλός γλυκαιμικός τους δείκτης (σημαίνει πως έτσι αυξάνονται σταδιακά και όχι απότομα τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα), η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Β και μαγνήσιο κάνουν τις φακές μία θαυματουργή τροφή για την καλή λειτουργία της καρδιάς και την τόνωση του ανοσοποιητικού
2. Καρυκεύματα: Το πιπέρι, η πιπερόριζα, το κάρι κ.λπ. όλα τους προκαλούν θερμογένεση στον οργανισμό. Αυτές τις κρύες μέρες δοκιμάστε να κάνετε λίγο πιο spicy τα φαγητά σας και θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να ζεσταθεί αμέσως.
3. Κοτόσουπα:  Περιέχει ψευδάργυρο λόγω του κοτόπουλου, ο οποίος ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες αν προσθέσετε και λαχανικά, ενώ η μεγάλη της περιεκτικότητα σε νερό βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού (αφυδατώνεται με το κρύο).  

4. Εσπεριδοειδή: Τα φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμινη C είναι απαραίτητα τις μέρες που κάνει κρύο, καθώς βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Πορτοκάλια, μανταρίνια κ.λπ, αλλά ακόμα και ακτινίδια δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή σας διατροφή τις κρύες μέρες του χειμώνα.
5. Ξηροί καρποί: Όχι μόνο προσφέρουν ενέργεια (η θερμιδική τους αξία είναι μεγάλη) που ο οργανισμός την έχει ανάγκη για να αντιμετωπίσει το κρύο, αλλά αποτελούν και εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
6. Μέλι: Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η πρόσληψη μελιού παρέχει άμεσα υδατάνθρακες, οι οποίοι βελτιώνουν την αντοχή του οργανισμού, ενώ έχει και αντιοξειδωτική δράση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!