GOOD LIFE

Πέθανε ο διάσημος τραγουδιστής David Bowie

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα ο διάσημος τραγουδιστής και μουσικός David Bowie, έφυγε χθες αργά το βράδυ από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών.

Ο αγαπημένος Βρετανός τραγουδιστής που πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα νέο άλμπουμ το "Blackstar" έχασε τη  μάχη με τον καρκίνο. Ο David Bowie εδώ και 18 μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως  αποκάλυψε ο εκπρόσωπός του στον Τύπο, ο οποίος ζήτησε από το κοινό να σεβαστεί το πένθος των συγγενών του, ενώ αντίστοιχη ανακοίνωση έκανε μέσω social media και ο γιος του David Bowie και σκηνοθέτης Duncan Jones.
Ο Bowie θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς εκπρόσωπους της μουσικής του 20ού αιώνα, και καάφερε να χαράξει νέους μουσικούς ορίζοντες με το μουσικό του έργο τη δεκαετία του 1970. Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο Βρετανικό Τοπ 5. Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ziggy Stardust. Είναι ένας από τους ανθρώπους που καθιέρωσαν τον όρο και την αισθητική του glam rock. Στη συνέχεια άλλαξε ξανά το μουσικό στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του "Fame" που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans. Η καρίερα του συνέχισε χωρίς σημαντικές επιτυχίες το υπόλοιπο τμήμα της δεκαετίας του 1970. Το 1983 κυκλόφορησε το άλμπουμ Let's dance, το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχήμενα τραγούδια. Συνέχισε να παράγει μουσική μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή. Το πρόσφατο άλμπουμ του Blackstar ήταν το 29ο στην πολυετή του καριέρα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!