GOOD LIFE

Η απάντηση της Gucci για τον βανδαλισμό των γλυπτών του Παρθενώνα

Ο διάσημος οίκος μόδας απολογείται για το σάλο που προκάλεσε στο διαδίκτυο με τη διαφημιστική καμπάνια για τη προώθηση της νέας collection. 

Πριν λίγες μέρες είχε δημιουργηθεί ένας μεγάλος σάλος από τη νέα διαφημιστική καμπάνια του γνωστού οίκου μόδας. Μορφές της ελληνικής μυθολογίας φόρεσαν μαγιό, πολύχρωμα σορτς, τσάντες, γυαλιά ηλίου μέχρι λουλούδια στο αυτί. Η αντίδραση της Unesco Πειραιώς και Νήσων δεν ήταν καθόλου θετική καθώς κατηγόρησε τον οίκο Gucci για ευτελισμό κλασσικών έργων μοναδικού κάλλους και αισθητικής και εικαστικό βανδαλισμό των γλυπτών. 

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας μίλησε στο «Έθνος της Κυριακής» ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση προσβολής της πολιτισμικής κληρονομιάς.

«Η Gucci επιθυμεί να διευκρινίσει ότι ουδέποτε είχε την πρόθεση να προσβάλει με τη δημοσίευση ανεξάρτητων έργων τέχνης στον λογαριασμό της στο Instagram. Τρέφει τον μέγιστο σεβασμό για τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική τέχνη. Μάλιστα, είναι ένας από τους στόχους της Gucci να ενθαρρύνει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και την καινοτόμο δημιουργικότητα, αλλά δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση προσβολής της Ελλάδας και του πολιτισμού της ή οποιουδήποτε άλλου πολιτισμού».

Όπως συμπληρώνει «οι εικόνες είναι μέρος της ψηφιακής πρωτοβουλίας με τίτλο “#Guccigram”, που έχει ως στόχο να προσκαλέσει online ταλέντα, εικονογράφους και στυλίστες από όλο τον κόσμο, καταξιωμένα ονόματα αλλά και ανερχόμενα- να φανταστούν έργα τέχνης που να περιλαμβάνουν δύο από τα πιο πρόσφατα και διάσημα σύμβολα της Gucci, τα λουλούδια “Gucci Blooms” και το μοτίβο “Gucci Caleido”. Τα έργα τέχνης που ακολούθως υποβλήθηκαν, επαναδημιουργούν αριστουργήματα από οποιαδήποτε χώρα, οποιονδήποτε πολιτισμό ή ιστορική περίοδο».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!