GOOD LIFE

Οι NY Times χαρακτηρίζουν την Θεσσαλονίκη must γαστρονομικό προορισμό για το 2016

Οι Νew York Times προτείνουν τους 52 ταξιδιωτικούς προορισμούς που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να επισκεφτεί μέσα στο 2016 και ένας εξ αυτών είναι η Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα που εμφανίστηκε πρόσφατα στην on line έκδοση της γνωστής εφημερίδας, χαρακτηρίζει την πόλη ως "πρωτεύουσα του φθηνού φαγητού" και εξηγεί πως η συγκεκριμένη πόλη βρήκε έναν "περίεργο" τρόπο να αντιμετωπίσει την κρίση και την ανεργία με το να ανοίγει νέα εστιατόρια που σερβίρουν "ελληνικές, σλάβικες και οθωμανικές γεύσεις" .
Έτσι στη θέση 47 της λίστας βρίσκεται η ελληνική συμπρωτεύουσα, με το άρθρο να χαρακτηρίζει "οραματιστή" τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, να την περιγράφει ως ζωντανή φοιτητούπολη και να κάνει ειδική αναφορά σε τρία εστιατόρια της πόλης : το Σέμπρικο (συνδυασμός παντοπωλείου - εστιατορίου), το χορτοφαγικό Roots και το Estrella.

Να σημειωθεί πως η λίστα δεν περιλαμβάνει κάνεναν άλλο προορισμό στην Ελλάδα ή την Κύπρο, ενώ αντίθετα άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία έχουν πολλαπλές αναφορές, ενώ πολύ υψηλά στη λίστα βρίσκεται και το "Τσεσμέ" (Σμύρνη) της Τουρκίας.

Σέμπρικο

Estrella

Roots
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!