GOOD LIFE

5 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζεις για την Yayoi Kusama

Θεωρείται μία από τις πιο σημαντικότερες εν ζωή καλλιτέχνες στην Ιαπωνία. 

Είναι μία εκκεντρική προσωπικότητα που έχει ξεχωρίσει για τις χρωματιστές κουκκίδες της, για τα πρωτότυπα γλυπτά και για τα ζωγραφικά έργα της. Είναι μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες εικαστικούς με αρκετά αξιόλογες συνεργασίες στο ενεργητικό της, όπως αυτή με τον Andy Warhol και τη Louis Vuitton. Έχει ανακηρυχθεί ως η πιο δημοφιλής καλλιτέχνης του κόσμου και πουλάει συνεχώς έργα της σε όλες τις ηπείρους. Έχει ξεχωρίσει για τη μοντέρνα τέχνη της, τα ψυχεδελικά χρώματα, τις παραισθήσεις, τα μοτίβα αλλά και τις πρωτότυπες ιδέες της. 

Επειδή μπορεί να υπάρχουν αρκετά πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε γι' αυτήν, παρακάτω θα διαβάσετε 5 από αυτά για να μάθετε περισσότερα.

1. Έχει ζήσει σε κλινική ψυχικής υγείας

Όταν σε κάποια φάση της ζωής της ως έμπορος τέχνης στην Ιαπωνία οδηγήθηκε σε έλλειψη προόδου, η Kusama άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και έτσι μπήκε σε κλινική ψυχικής υγείας όπου και έμεινε μέχρι το 1977.

2. Πιστεύει ότι η παιδεία της την έκανε αδαή

Το 1948 άφησε το σπίτι της για να πάει να σπουδάσει στο Kyoto Municipal School of Arts and Crafts. Εκεί μελέτησε την Ιαπωνική τέχνη υπό το παραδοσιακό ιαπωνικό σύστημα καθηγητή-μαθητή. Ήταν κάτι όμως που δεν της άρεσε και το χαρακτήρισε "εμετικό". 

3. Έξυπνη και παραγωγική επιχειρηματίας

Δημιούργησε την εφημερίδα Kusama’s Orgy. Κατάφερε να κυκλοφορήσει οκτώ μυθιστορήματα και αρκετά βιβλία με δικά της ποιήματα. Παράλληλα, σχεδίασε ένα λεωφορείο και ανέλαβε την παραγωγή ταινιών ακόμα και με τον Άγγλο μουσικό Peter Gabriel.

4. Είναι συλλέκτρια έργων τέχνης

Η ξεχωριστή καλλιτέχνης κατέχει το ρεκόρ για το ακριβότερο έργο που πουλήθηκε σε δημοπρασία από γυναίκα καλλιτέχνη εν ζωή το 2014 για το έργο White Net No. 28 (1960) που ανέρχεται στα 7.1 εκατομμύρια δολάρια.

5. Η κολοκύθα αποτελεί πηγή έμπνευσης της

Όπως έχει δηλώσει η ίδια, η κολοκύθα είναι το μέσο για να απεικονίζει τον εαυτό της, ενώ αναφέρει ότι πραγματικά θαυμάζει την τόσο σκληρή υφή τους, το σχήμα τους, που της θυμίζει το γυναικείο σώμα και την εξαιρετική ποιότητά τους. Παράλληλα, της θυμίζει τα παιδικά της χρόνια καθώς η οικογένεια της ασχολιόταν με τη καλλιέργεια της γης. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!