GOOD LIFE

Tesla: Η μπαταρία που κάνει θαύματα

Μια μπαταρία με οικολογική συνείδηση που γίνεται sold out...

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk δεν σταματά να επενδύει στην καινοτομία και την τεχνολογία φιλοδοξώντας να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της ανθρωπότητας προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον. Η τελευταία δημιουργία των ερευνητικών κέντρων του είναι οι μπαταρίες Tesla Energy για σπίτια και επιχειρήσεις, με τις οποίες θέλει να αλλάξει τον τρόπο εκμετάλλευσης της ενέργειας.

Οι μπαταρίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Powerwall για σπίτια και Powerpack για επιχειρήσεις, αλλά για τη δεύτερη δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Αμφότερες, πάντως, είναι πλήρως αυτόνομες και απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Ουσιαστικά, μιλάμε για μπαταρίες ιόντων λιθίου που κρατούν αποθηκευμένη την ηλιακή ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε φωτοβολταϊκά panels και δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να την εκμεταλλευτεί σε ώρες που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια (π.χ. βράδυ), ακόμη και για την εξυπηρέτηση άλλων αναγκών (π.χ. φωτισμός στο σπίτι).

Η Tesla Powerwall θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις 10kWh σε τιμή $3500 και 7kWh στα $3000 (δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα εγκατάστασης) και η μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί σε εσωτερικό ή εξωτερικό τοίχο. Το σύστημα είναι συνδεδεμένο στο Internet για να παρέχει συνεχώς πληροφορίες σχετικές με την κατανάλωση ενέργειας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική πηγή ενέργειας για ελάφρυνση του δικτύου ρεύματος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και να το αντικαταστήσει πλήρως (σε περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια).

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Elon Musk τόνισε ότι για να αποτραπεί η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την παραγωγή και την κατανάλωση ενέργειας. Γι’ αυτό υπολογίζει ότι με 160 εκατ. Powerpacks μπορούν να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες των ΗΠΑ, ενώ με 2 δισ. Powerpacks ίσως καλύπτεται όλος ο κόσμος.Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 38.000 παραγγελίες και η Tesla δηλώνει ότι έχει γίνει sold-out των αποθεμάτων μέχρι τα μέσα του 2016. Ακόμη, από την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει η πώληση των εκδόσεων Powerpack για επιχειρήσεις και θα γίνει επέκταση του προγράμματος σε Γερμανία και Αυστραλία.

Αξίζει να παρακολουθήσετε και την παρουσίαση του Elon Musk:

Πηγή: Techgear.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!