GOOD LIFE

Τα κυριότερα οφέλη που έχει το γάλα

Η αξία του γάλακτος είναι ανεκτίμητη, σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρισκόμαστε.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και κυρίως το γάλα στην καθημερινή διατροφή μας παρέχει σημαντικά και διαχρονικά ευεργετήματα στην υγεία των ανθρώπων όλων των ηλικιών. Αν και πολλοί είμαστε αυτοί που δεν το συμπαθούμε αρκετά, περιέχει όμως βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που βοηθάνε στη καλή ποιότητα της υγείας μας. 

Το ασβέστιο είναι το μεταλλικό στοιχείο που βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί κύριο συστατικό των οστών και των δοντιών μας. Οι ενήλικες μέχρι 50 χρονών έχουν ανάγκη από 1000 mg ασβεστίου την ημέρα και από την ηλικία των 51 ετών και πάνω χρειάζονται 1200 mg. Ένα ποτήρι γάλα περιέχει 300 mg ασβεστίου

Το γάλα είναι απαραίτητο και για άλλες οργανικές λειτουργίες. Περιέχει ορισμένες ουσίες που ρυθμίζουν την πήξη του αίματος, τη μυϊκή λειτουργία και τον καρδιακό ρυθμό. Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Παράλληλα, περιέχει τη βιταμίνη Β12 που βοηθάει στην αύξηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Alzheimer.

Αρκετές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το γάλα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, καθώς περιέχει ασβέστιο, βιταμίνη D και λινελαϊκό οξύ, ουσίες που έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Τέλος, το γάλα περιέχει 95% νερό και μπορεί να κρατήσει το σώμα ενυδατωμένο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!