GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε


Ένα μυθιστόρημα αγάπης που σε γεμίζει με όμορφα συναισθήματα, ένα βιβλίο που προσεγγίζει τη σεξουαλικότητα που περιορίζεται από τα κοινωνικά στερεότυπα, ιστορίες που αφορούν απαγωγές για λύτρα, αεροπειρατείες, λεωφορειοπειρατείες, αρχαιοκαπηλίες, καταστροφικούς σεισμούς και μία συγκινητική αφήγηση αγάπης μεταξύ μητέρας και κόρης, είναι όλα στις επιλογές αυτής της εβδομάδας.

1. "Κάρολ" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

To θέμα του βιβλίου προσεγγίζει το πρόβλημα της σεξουαλικότητας που περιορίζεται από τα κοινωνικά στερεότυπα. Στην εξέλιξη της ιστορίας δεν υπάρχουν φόνοι και γρίφοι, αλλά ο έρωτας μιας νεαρής κοπέλας για μια μεγαλύτερη γυναίκα, τον οποίο η συγγραφέας παρακολουθεί και αποδίδει σε κάθε του φάση και με όλες του τις λεπτομέρειες. Από τις αρχές του μήνα προβάλλεται σε όλα τα σινεμά η βραβευμένη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Πατρίτσια Χάισμιθ. Ο σκηνοθέτης της ταινίας ανέφερε ότι «Οι ιστορίες για περιθωριοποιημένες γυναίκες είναι πιο ενδιαφέρουσες από τις ιστορίες για άνδρες. Περιέχουν τα όρια των κοινωνικών φορτίων – οι γυναίκες είναι πιο επιφορτισμένες από την κοινωνία για τις επιλογές που κάνουν, για τους τρόπους με τους οποίους στηρίζουν την οικογένεια, το πώς ικανοποιούν τους άνδρες. Υπάρχει λιγότερη ελευθερία στις ζωές τους». 

2. "Αγάπη/Love" από τις εκδόσεις Εστία

Η αγάπη πάλλεται, εναντιώνεται στην επιβίωση, πάει πέρα από την επιβίωση, είναι η δύναμη εκείνη που μεταμορφώνει την επιβίωση σε έπος, που ρίχνει φως στις σκοτεινές γωνίτσες της καθημερινότητας, που κάνει το μουντό να γίνεται πολύτιμο φέγγος. Στο νέο βιβλίο του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη, Αγάπη/Love αφηγείται την ιστορία του Φοίβου και της Έλλης. Σε μια Αθήνα που τρεκλίζει, σε έναν κόσμο που παραπαίει, μία γυναίκα και ένας άντρας αποφασίζουν να ζήσουν όπως αγαπάνε, με όσα αγαπάνε και για όσα αγαπάνε.  Ο τρόπος γραφής του συγγραφέα είναι σύγχρονος, αλλά πατάει σε πολύ παλιούς τρόπους και σε ανοξείδωτες παραδόσεις. 

3. "Τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας τριακονταπενταετίας όπως τα έζησα" από τις εκδόσεις Πατάκης

Πρόκειται για τρανταχτές υποθέσεις, που πραγματικά θα μείνουν για πάντα και θα συζητούνται. Είναι τα γεγονότα που μας απασχόλησαν όλη τη κοινή γνώμη. Πολύνεκρα ναυάγια, απαγωγές για λύτρα, αεροπειρατείες, λεωφορειοπειρατείες, αρχαιοκαπηλίες, θανατηφόροι και καταστροφικοί σεισμοί, μεγάλες πυρκαγιές με τραγικές συνέπειες, αεροπορικά δυστυχήματα, πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα, διαφόρων ειδών ατυχήματα με πολλά θύματα, καθώς και πολλές άλλες υποθέσεις που τις θυμόμαστε μικροί και μεγάλοι. Όλες αυτές τις υποθέσεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, τις έζησε από κοντά ο Πάνος Σόμπολος και μας τις αφηγείται με τον δικό του μοναδικό τρόπο. 

4. "Στις στάχτες" από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που τα έχει όλα. Μια συναρπαστική πλοκή, ένα φρικιαστικό έγκλημα, ακόμη και μια όμορφη ιστορία αγάπης. Μαύρος καπνός σηµαδεύει έναν καλοκαιρινό, καταγάλανο ουρανό. Ένα σχολείο τυλίγεται στις φλόγες. Η Γκρέις βλέπει από µακριά τον καπνό και ξέρει ότι η έφηβη κόρη της βρίσκεται ακόµα µέσα. Χωρίς να λογαριάσει τον κίνδυνο ορµά στο φλεγόµενο κτίριο για να τη γλιτώσει. Μετά την καταστροφή οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόµενα, αλλά αδυνατούν να ρίξουν φως στην τραγωδία. Μία δυνατή ιστορία αγάπης ανάμεσα στη σχέση μητέρας και  κόρης. 

5. "Γλυκιά Ζωή" από τις εκδόσεις Ωκεανός

Ένα απολαυστικό βιβλίο που σε γεμίζει ωραία και γλυκά συναισθήματα. Η Μυρσίνη μετακομίζει στο άρτι αποκτηθέν κτήμα της στο γενέθλιο νησί, μία αναπάντεχη κληρονομιά από τον θείο της. Εκεί θα γνωρίσει ενδιαφέροντες και ιδιαίτερους ανθρώπους, οι οποίοι θα αποτελέσουν τον Μυρσίνιο κύκλο. Καθένας θα προσθέσει κάτι στην καθημερινότητα της ηρωίδας και όλοι μαζί θα βιώσουν την περιπέτεια της ζωής.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!