GOOD LIFE

Το αντίκτυπο του εμφυλίου στη ζωή των ανθρώπων στη Συρία αποτυπώνεται σε ένα βίντεο

Ο γνωστός σκηνοθέτης από την Συρία Amer al-Barzawi, έφτιαξε ένα μικρό βίντεο - φιλμάκι για να δείξει πόσο έχουν αλλάξει οι ζωές των συμπατριωτών του με τον εμφύλιο πόλεμο.

Με τον τίτλο Fade to Black, και πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Farah Presley, το βίντεο κυκλοφορεί ευρέως τις τελευταίες εβδομάδες στο διαδίκτυο. Και ο σκηνοθέτης και η ηθοποιός από το 2014 ζουν ως πρόσφυγες στη Τουρκία, αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη Raqqa όπου ζούσαν, μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου. 
Ο σκηνοθέτης δηλώνει πως είναι μουσουλμάνος αλλά δεν μπορεί να ανεχτεί αυτά που επιβάλλουν οι Τζιχαντιστές στη χώρα του και προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να καταλάβει πόσο άλλαξαν οι ζωές τους μέσα σε λίγα μόλις χρόνια. Με δηλώσεις του στο PBS, που αναμεταδίδει ο Independent αναφέρει χαρακτηριστικά: "Τη μία μέρα απαγορεύτηκε το κάπνισμα, την άλλη μέρα κορίτσια και αγόρια δεν μπορούσαν να κυκλοφορούν μαζί στους δρόμους, έπειτα από ένα μήνα αγόρια και κορίτσια δεν μπορούσαν να είναι πλέον μαζί στο σχολείο, τον επομένο μήνα όλες οι γυναίκες έπρεπε να φορούν hijab... θέλουμε να αλλάξει αυτό".
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!