ΖΩΔΙΑ

Πλανητικό σκηνικό Δεκεμβρίου 2015

Η επιρροή και οι θέσεις των πλανητών.

Φτάσαμε στον τελευταίο μήνα του χρόνου που σφραγίζει μια αποπνικτική χρονιά. Σε προσωπικό και γενικότερο επίπεδο, η ατμόσφαιρα είναι εύφλεκτη τις πρώτες είκοσι μέρες του μήνα, ενώ τα Χριστούγεννα γλυκαίνουν την καρδιά και μας φέρνουν πιο κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα, με ιδιαίτερη έγνοια και κινητοποίηση για τους αδύναμους συνανθρώπους μας και με μια μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσουμε δυνάμεις και να αισιοδοξήσουμε για την πορεία μας τον Νέο Χρόνο.

Ο Ήλιος διανύει το ζώδιο του Τοξότη από τις 8 έως τις 29 μοίρες του ζωδίου στριμώχνοντάς μας από 1 έως 5/12 με αυξημένες ευθύνες και υποχρεώσεις αλλά και σε ένα αδιέξοδο που μας ακινητοποιεί. Από 6 έως 19/12 η δράση μας θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική γιατί ενώ νομίζουμε πως μπορούμε να διευθετήσουμε τα πάντα ομαλά, λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο, που λέγεται Άρης και προτίθεται να φέρει μεγάλη αναστάτωση.

Στις 22/12 ο Ήλιος περνάει στον Αιγόκερω, σηματοδοτώντας το χειμερινό ηλιοστάσιο και το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα από 25 έως 31/12, κάνει την επικράτηση της νύχτας να μοιάζει με μια ατέλειωτη έμπνευση, που ψάχνει αποδέκτες για να αφιερωθεί. Διάστημα φιλανθρωπίας, αγάπης και πνευματικής υπερδιέγερσης.

Ο Ερμής στον Τοξότη από τις 16 μοίρες του ζωδίου θα κινήσει θέματα και συζητήσεις έως τις 8/12, ενώ η αισιοδοξία της σκέψης δεν προλαβαίνει να συναγωνιστεί την ταχύτητα με την οποία αλλάζουν οι ρυθμοί γύρω μας. Οι υπερβολικές διαθέσεις και προθέσεις φρενάρονται απότομα.

Στις 10/12 ο Ερμής περνάει στον Αιγόκερω με πολύ επικοινωνιακές προθέσεις κάνοντάς μας να λειτουργούμε στρατηγικά και επιδέξια. Ωστόσο γύρω από τις μέρες των Χριστουγέννων και ως το τέλος του χρόνου, οι παραδοσιακές αξίες πιθανά να επηρεαστούν από διάφορες διενέξεις, συμβάντα και παρεξηγήσεις. Προσοχή στις αγορές τις ημέρες αυτές γιατί η βιασύνη και ο εκνευρισμός μπορεί να τις κάνουν αποτυχημένες.

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό από τις 5/12 θα εκφράσει το πάθος της έως τις 30/12 που θα περάσει στον Τοξότη. Η ερωτική διάθεση είναι η ίσως η μόνη που παραμένει ακμαία χωρίς να παραδίδει εύκολα τα όπλα της και χωρίς να επιτρέπει διείσδυση αρνητικών επιρροών. Θα υπάρξουν τάσεις για πολύ ρομαντικές στιγμές, εξομολογήσεις, πάθος και έντονα ερωτικές στιγμές, ενώ παράλληλα η τάση να στηρίξουμε όπου υπάρχει ανάγκη ενισχύεται ακόμα πιο πολύ.

Ο Άρης στον Ζυγό έχει για συνεργούς του τον Ουρανό και τον Πλούτωνα από 1 έως 19/12 σε μια προσπάθεια πυροδότησης ενός πολεμικού κλίματος που αφορά πολύ περισσότερο τους Ζυγούς, Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους του δεύτερου δεκαήμερου. Κανείς όμως δεν γλιτώνει τα σκάγια, γι αυτό προσοχή στο διάστημα αυτό, όσο περνάει φυσικά από το χέρι μας, διότι τα γεγονότα παίρνουν και παγκόσμιες διαστάσεις πέρα από τα προσωπικά μας θέματα.

Ο Δίας συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του στην Παρθένο από τις 21 έως τις 23 μοίρες του ζωδίου χωρίς να συναντά κανέναν πλανήτη. Στην παρούσα φάση αυτή είναι μια τυχερή συγκυρία εφόσον η συμμετοχή του δεν κρίνεται καθόλου απαραίτητη.

Ο Κρόνος στον Τοξότη από τις 7 έως τις 11 μοίρες του ζωδίου συγκρούεται με τον Ποσειδώνα από τις 7 μοίρες των Ιχθύων και αυτή η σύγκρουση κορυφώνεται από 1 έως 4/12. Τοξότες, Ιχθύες, Παρθένοι και Δίδυμοι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο ήρθε η ώρα της αποκαθήλωσης των ψευδαισθήσεων και οποιασδήποτε κατάστασης που δεν έχει ρεαλιστικές βάσεις. Γενικότερα για όλους, παρουσιάζονται διαρκώς ευκαιρίες για να εντοπίσουμε το κεφάλι του ψαριού που έχει προκαλέσει τη δυσοσμία.

Ο Ουρανός ανάδρομος στον Κριό στις 16 μοίρες του ζωδίου, επιστρέφει σε ευθεία φορά στις 27/12 στις 5.53 το πρωί, μπαίνοντας σε στάση στις 25/12.

Το τετράγωνο με τον Πλούτωνα από τις 14 και 15 μοίρες του Αιγόκερω είναι και πάλι σε ισχύ, συμβάλλοντας στην έντονα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του μήνα.

Η Νέα Σελήνη στις 11/12 στον Τοξότη είναι μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί από μια μόνο κίνηση, μια λέξη, ένα νεύμα, μια σκέψη. Το σκληρό Ταυ – τετράγωνο μεταξύ Άρη – Ουρανού και Πλούτωνα που τη συνοδεύει, αφορά σε προσωπικό και παγκόσμιο επίπεδο, προκαλώντας αιφνίδιες και βίαιες καταστάσεις, με σκοπό την ανατροπή και το αναγκαστικό πέρασμα σε ένα άλλο επίπεδο. Προσοχή στον θυμό και στις ανεξέλεγκτες συμπεριφορές. Η μόνη ελπίδα είναι η διατήρηση της ευαισθησίας μας και η συνεισφορά μας στην κατανόηση των αναγκών των άλλων.

Η Πανσέληνος στις 25/12 στον Καρκίνο είναι ένα τρυφερό χάδι και μια ανακουφιστική διαβεβαίωση μετά από το σκληρό πρόσωπο της Νέας Σελήνης. Μαζεύουμε ότι έχει απομείνει και φτιάχνουμε ξανά το όνειρο, με την ελπίδα να μας ταξιδέψει μακριά. Είναι απόλυτη ανάγκη να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα εξαγνίσουν το μέσα μας από τις στάχτες του παρελθόντος.

Πηγή: Astrology.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!