GOOD LIFE

3 λάθη που όλοι κάνουμε στο βούρτσισμα των δοντιών

Δεν χρειάζεται μόνο να βουρτσίζετε συχνά τα δόντια σας πρέπει να το κάνετε και με σωστό τρόπο για να έχετε υγιή δόντια και ούλα

Οι ειδικοί τονίζουν πως μια σειρά από συχνά λάθη που πολλοί κάνουμε, έχουν σαν αποτέλεσμα η καθημερινή φροντίδα των δοντιών μας να μην είναι και τόσο αποτελεσματική. Δείτε τα πιο κλασικά λάθη:

1. Οριζόντιο βούρτσισμα

Είναι το πιο κλασικό λάθος. Οι περισσότεροι βουρτσίζουν τα δόντια κρατώντας την οδοντόβουρτσα οριζόντια και κινώντας την πάνω κάτω.

Το σωστό: Πρέπει η οδοντόβουρτσα να είναι σχεδόν κάθετη στα μπροστινά δόντια και τα βουρτσίζουμε ένα - ένα με κυκλικές κινήσεις. Τα πίσω δόντια τα βουρτσίζουμε και πάλι με κυκλικές κινήσεις και την οδοντόβουρτσα υπό γωνία.

2. Σκληρή οδοντόβουρτσα

Πολλοί αλλάζουν οδοντόβουρτσα μόλις αυτή μαλακώσει και προτιμούν αυτές με τις σκληρές τρίχες. Όμως με αυτόν τον τρόπο τραυματίζουν τα ούλα. Οι οδοντόβουρτσες με σκληρές τρίχες απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν βάλει γέφυρες ή θήκες πορσελάνης.

Το σωστό: Προτιμήστε μαλακές ή μεσαίας σκληρότητας οδοντόβουρτσες, οι οποίες δεν τραυματίζουν τα ούλα και τα δόντια.

3. Πρωινό βούρτσισμα

Οι περισσότεροι πλένουν τα δόντια τους το πρωί αμέσως μόλις ξυπνήσουν.

Το σωστό: Πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα, άρα αμέσως αφότου φάτε το πρωινό σας για να απομακρύνετε υπολείμματα  τροφών και λεκέδες από τον καφέ. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!