MEN'S GUIDE

Sandbag Βurpees: η άσκηση που καίει λίπος και τονώνει όλο το σώμα

Η άσκηση burpee είναι μια από τις πιο περιφρονημένες ασκήσεις που δημιουργήθηκαν ποτέ, ωστόσο, μια από τις πιο αποτελεσματικές στο χτίσιμο δύναμης και αύξησης των μυών.

Δεν έχεις χρόνο; Πέσε κάτω και κάνε 10 επαναλήψεις Sandbag Burpees. Δυναμώνουν όλους τους κύριους μυς και αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό. Όταν μάλιστα βάζεις και βάρος -sandbag- αυξάνεις το αποτέλεσμα τόνωσης της άσκησης.

Μάλιστα, αν χωρίσεις σε κινήσεις ένα burpee θα διαπιστώσεις είναι μια άσκηση για ολόκληρο το σώμα που αυξάνει τη δύναμη του κάτω μέρους του σώματος, τη σταθερότητα του πυρήνα και τη δύναμη στο στήθος και τους τρικέφαλους.

Για να μην αναφέρουμε, δουλεύοντας τον μεγαλύτερο μυ του σώματός σου σε υψηλή ένταση και αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό, το burpee προσφέρει σημαντική καύση λίπους και θερμίδων.

Γιατί να προσθέσεις βάρος;

Η προσθήκη ενός sandbag είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αναγκάσεις τα πόδια, τους ώμους, τους τρικέφαλους και τον κορμό να δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά. Επιπλέον:

  • Συνολική ενδυνάμωση: Τα Sandbag Burpees ενεργοποιούν πολλές μυϊκές ομάδες σε όλο το σώμα σου, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών, των γλουτών, του πυρήνα, του στήθους, των ώμων και των χεριών. Η άσκηση συνδυάζει στοιχεία από διάφορες κινήσεις προσφέροντας μια ολοκληρωμένη προπόνηση ενδυνάμωσης.
  • Βελτιώνει την καρδιαγγειακή σου υγεία: Η έντονη φύση των Sandbag Burpees τα καθιστά μια εξαιρετική άσκηση για την αύξηση του καρδιακού σου ρυθμού και την τόνωση της καρδιαγγειακής σου υγείας. Η τακτική εκτέλεση αυτής της άσκησης μπορεί να βελτιώσει την αντοχή, να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και να ενισχύσει την υγεία της καρδιάς σου συνολικά.
  • Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη: Η προσθήκη ενός sandbag στην άσκηση αυξάνει σημαντικά την αντίσταση, προκαλώντας τους μυς σου να εργαστούν σκληρότερα. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της μυϊκής δύναμης και ισχύος, ιδιαίτερα στον πυρήνα, τα πόδια και τους γλουτούς.
  • Βελτιώνει την ισορροπία και τον συντονισμό: Τα Sandbag Burpees απαιτούν από το σώμα σου να διατηρήσει την ισορροπία και τον συντονισμό καθώς κάνεις διάφορες κινήσεις σε αλληλουχία. Η τακτική εξάσκηση σε αυτήν την άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ιδιοδεκτικότητα, τον έλεγχο του σώματος και την ικανότητά σου να συντονίζεις σύνθετες κινήσεις.
  • Καίει θερμίδες και λίπος: Τα Sandbag Burpees είναι μια άσκηση υψηλής έντασης που καίει πολλές θερμίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό τα καθιστά μια αποτελεσματική επιλογή για την απώλεια λίπους και τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Sandbag Βurpee: Πώς να την κάνεις 

Η παρακάτω άσκηση γυμνάζει πόδια, χέρια, γλουτούς, στήθος, ώμους και τον πυρήνα του σώματός σου.

Θα χρειαστείς: Ένα sandbag (σάκο άμμου).

 

  • Κράτησε τους ιμάντες του βάρους και φέρε το μπροστά σου, με τις παλάμες να κοιτούν η μια την άλλη και τους αγκώνες κολλημένους στα πλευρά και στάσου με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά, σφίγγοντας τους κοιλιακούς.
  • Σήκωσε το βάρος πρώτα στο στήθος και έπειτα πάνω από το κεφάλι σου
  • Φέρε το βάρος ξανά στο στήθος και κατέβασέ το κάτω κάνοντας push up.
  • Με άλμα σήκω και επίστρεψε στην αρχική στάση και επανάλαβε όλη την ακολουθία.

Κάνε 3 σετ των 10 με 12 επαναλήψεων, σταματώντας για 30 δεύτερα ανάμεσα στα σετ.

Οι αρχάριοι κάντε 2 σετ των 8 με 10 επαναλήψεων.

Δυσκόλεψέ το!

Χρησιμοποίησε βαρύτερο σάκο ή επιτάχυνε το ρυθμό σου και δες πόσες επαναλήψεις μπορείς να κάνεις σε ένα λεπτό.

Εάν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας ή είσαι αρχάριος συμβουλεύσου τον γιατρό σου ή ή έναν  γυμναστή πριν ξεκινήσεις οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα άσκησης.

Δείτε και άλλες ασκήσεις με αμμόσακο.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!