GOSSIP

Στο Εφετείο με χαμόγελα ο Δημήτρης Λιγνάδης: «Δεν είμαι βιαστής» [βίντεο]

Στο Εφετείο βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 17/11, ο ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κάθεται ξανά στο εδώλιο. Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 9 Σεπτεμβρίου του 2024.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για τους βιασμούς δύο 17χρονων το 2015 και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών αλλά αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή μέχρι την εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο.

Στο πλευρό του σήμερα στο Εφετείο ήταν η πολύ καλή του φίλη Ελένη Κούρκουλα που τον έχει στηρίξει από την πρώτη στιγμή, ο πρώην σύζυγός της, Διονύσης Παναγιωτάκης, αλλά και ο αδελφός του, Γιάννης Λιγνάδης.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης έφτασε το πρωί της Παρασκευής στο Εφετείο, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, χαμογελαστός και μάλιστα έκανε και... δηλώσεις στις κάμερες.

"Δεν είμαι βιαστής [...] Ευχαριστώ όλους όσοι είναι στο πλευρό μου. Ανθωποι που με ξέρουν και γνωρίζουν πως δεν είμαι βιαστής, φοβούνται να έρθουν να καταθέσουν υπέρ μου [...] Θα μιλήσω όταν τελειώσει οριστικά η δίκη", είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε: "Ο τελευταίος που θα πάει στη φυλακή, θα είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης [...] Όποιος διαβάσει την αιτιολογία της πλειοψηφίας που τον καταδίκασε στις δύο πράξεις, είναι κωμικό, επιπέδου καφενείου. Λυπάμαι γιατί και το σκεπτικό της συγκεκριμένης δικαστού είναι ταπεινό νομικά και ουσιαστικά. Ενας άνθρωπος ο οποίος ήταν η ελίτ της τέχνης και της σκηνοθεσίας, ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου -το οποίο είναι και η απόλυτη καταξίωση για οποιονδήποτε- ξαφνικά να βρίσκεται στα τάρταρα, με αυτού του επιπέδου τους μάρτυρες. Η αθωώτοτητά του είναι δεδομένη".

Η έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Εφετών στην απόφαση - Γιατί ζητά μεγαλύτερη ποινή

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο επιβολής μεγαλύτερης ποινής στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, μετά την άσκηση έφεσης από την Εισαγγελία Εφετών κατά δύο τμημάτων της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών για δύο βιασμούς ανηλίκων κηρύσσοντάς τον αθώο για άλλες δύο περιπτώσεις.

Πλην της αυστηρότερης ποινικής μεταχείρισης που ζητά η Εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Χαλβά, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα εξετάσει τις αιτιάσεις της εισαγγελικής λειτουργού και για μία εκ των δύο υποθέσεων βιασμού για την οποία αθωώθηκε.

Η κ. Χαλβά έκρινε ότι στον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου θα έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερο ύψος ποινών για τις δύο περιπτώσεις βιασμών που κρίθηκε ένοχος.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!