GOOD LIFE

Αυτός ο πιτσιρικάς στάθηκε αφορμή να ανοίξει η συζήτηση για τις αισθητικές επεμβάσεις σε παιδιά

Η περίπτωση ενός 6χρονου αγοριού στις ΗΠΑ, στάθηκε αφορμή για να ανοίξει ξανά το θέμα συζήτησης της πλαστικής χειρουργικής και των αισθητικών επεμβάσεων στα παιδιά και τους ανήλικους.

Συνήθως οι περισσότεροι θεωρούν αδιανόητο να υποβάλλει κανείς ένα μικρό παιδί σε αισθητική επέμβαση πλαστικής χειρουργικής και πολλά έχουν γραφτεί ακόμα και για εθισμό στις αισθητικές επεμβάσεις όταν αυτές ξεκινούν από την εφηβία ή και νωρίτερα. Μήπως όμως θα έπρεπε να υπάρχουν και εξαιρέσεις;
Ο μικρός Gage Berger, από την Γιούτα, των ΗΠΑ, πρόσφατα έκανε χειρουργική επέμβαση για να μειώσει τον όγκο των αυτιών του. Σύμφωνα με τους γονείς του, ο μικρός εδώ και ένα χρόνο είχε αλλάξει τελείως συμπεριφορά, είχε χάσει το κέφι του και είχε γίνει αντικοινωνικός. Ύστερα από επίμονες προσπάθειες να τον συζητήσουν, κατάλαβαν πως από την μέρα που πήγε στο σχολείο τα παιδιά τον κορόιδευαν για τα μεγάλα του αυτιά και τον φώναζαν "ξωτικό" (elf ears). 
H μητέρα του λέει πως όποτε θύμωνε ή στεναχωριόταν έπιανε και κάλυπτε τα αυτιά του "σαν να θεωρούσε πως αυτά είναι το πρόβλημα για όλα". Έτσι οι γονείς αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επέμβαση αφαίρεση μέρους των αυτιών. 
Ο γιατρός που έκανε την επέμβαση, ο Steven Mobley, είπε πως γενικά δεν δέχεται να κάνει πλαστικές επεμβάσεις σε παιδιά, αλλά κάθε ασθενής είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Παράλληλα ειδικοί παιδοψυχολόγοι δηλώνουν πως όταν ένα φυσικό χαρακτηριστικό ενός παιδιού μπορεί να προκαλέσει τον χλευασμό των τρίτων ίσως θα πρέπει να εξετάζονται τα σενάρια μιας αισθητικής επέμβασης, αλλά πάντα με προσοχή και κατά περίπτωση. Παράλληλα τονίζουν πως κυρίως πρέπει να μαθαίνουμε από πολύ νωρίς τα παιδιά μας να αγαπούν το σώμα τους και την εικόνα τους, αλλά παραδέχονται πως ίσως σε περιπτώσεις σαν και αυτή του Cage θα πρέπει να γίνονται εξαιρέσεις και συστήνουν οι γονείς να συζητούν την κάθε περίπτωση χωριστά με τους γιατρούς και τους παιδοψυχολόγους πριν προχωρήσουν σε μια τέτοια επέμβαση.

Σε γενικές γραμμές η ωτοπλαστική στα παιδιά με "πεταχτά αυτιά" είναι μάλλον αποδεκτή από τους περισσότερους παιδοψυχολόγους, αφού κάποιοι την συγκρίνουν με τις αισθητικές επεμβάσεις στα δόντια των παιδιών. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για άλλες επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα οι ρινοπλαστικές, που διχάζουν τους ειδικούς.

Πάντως ο πιστσιρικάς όταν αντίκρισε την εικόνα του μετά από τη δίωρη επέμβαση χαμογελούσε ευτυχισμένος.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!