GOOD LIFE

Kotatsu: Οι Ιάπωνες ξέρουν πως να... χουχουλιάζουν τον χειμώνα [βίντεο]

Για τις κρύες μέρες του χειμώνα, οι Ιάπωνες έχουν εδώ και αιώνες βρει την τέλεια λύση που αποτελεί τον ορισμό αυτού που η Δύση αποκαλεί cocooning.

Τώρα που πλησιάζει η πιο ψυχρή μέρα, δείτε τί κάνουν οι Ιάπωνες για να ζεσταθούν. Οι Ιάπωνες ακόμα και σήμερα εφαρμόζουν το kotatsu, τις κρύες μέρες του χρόνου.

Τί είναι το kotatsu; To kotatsu, είναι μια παραδοσιακή πρακτική που εφαρμόζουν οι Ιάπωνες ήδη από τον 14ο αιώνα. Η λογική του είναι απλή: βάζεις έναν σκελετό χαμηλού τραπεζιού, στο κέντρο του χώρου που θέλεις να καθίσεις, τοποθετείς στο κέντρο και κάτω από το τραπέζι κάποια πηγή θερμότητας (τα σύγχρονα kotatsu έχουν ενσωματωμένες πηγές θερμότητας στον σκελετό του τραπεζιού) από πάνω απλώνεις ένα μεγάλο πάπλωμα και το στερεώνεις με το πάνω μέρος του τραπεζιού. Μετά όλοι μπαίνουν κάτω από το πάπλωμα.

 Δείτε ένα βίντεο που εξηγεί πως το kotatsu, συνδέεται με την συνήθεια των κατοίκων της Ιαπωνίας να μην έχουν κεντρική θέρμανση στα σπίτια τους, μολονότι το κρύο στην χώρα είναι ιδιαίτερα δριμύ.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!