GOOD LIFE

True story: Εργαζόμενος της Google προτιμά να μένει σε φορτηγό [εικόνες]

Ένας μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών που πρόσφατα ξεκίνησε να εργάζεται στα κεντρικά της Google προτιμά να ζει σε ένα φορτηγό.

Ο νεαρός, ονομάζεται Brandon, είναι 23 ετών και αρνήθηκε να φωτογραφηθεί και να αποκαλύψει τα πλήρη στοιχχεία του. Μίλησε όμως στο Business Insider και αποκάλυψε την ιστορία του. Ο νεαρός από τον περασμένο Μάιο εργάζεται ως μηχανικός software και προγραμματιστής στα κεντρικά γραφεία της Google στο Σαν Φραντσίσκο και δηλώνει πως παίρνει έναν ικανοποιητικό μισθό.

Όμως ο νεαρός είχε κάνει έναν χρόνο πριν την πρακτική του στην Google, στην ίδια πόλη, και πλήρωνε περίπου 2000 δολάρια τον μήνα για να μένει σε ένα διαμέρισμα, με δύο κρεβατοκάμαρες, μαζί με άλλους τρεις συγκάτοικους. Τότε θεώρησε πως τα λεφτά αυτά ήταν πεταμένα, αφού δεν ήταν στο σπίτι σχεδόν ποτέ. Έτσι όταν τον κάλεσαν ξανά από την Google, για να τον προσλάβουν δεν θέλησε να μείνει σε κάποιο σπίτι. Χρησιμοποίησε τα 10.000 δολάρια που πήρε με την πρόσληψή του, για να αγοράσει ένα φορτηγό, το οποίο εδώ και μήνες είναι το σπίτι του.

Πληρώνει μόνο 128 δολάρια τον μήνα για την ασφάλεια του φορτηγού, δεν έχει ηλεκτρικό, αλλά ο ίδιος λέει πως τίποτα από όσα χρησιμοποιεί δεν χρειάζονται παροχή ρεύματος, το κινητό του τηλέφωνο το πληρώνει η Google και το φορτηγό το έχει παρκαρισμένο στο πάρκινγκ έξω από τα γραφεία της Google. Ο ίδιος εξηγεί πως έτσι είναι πάντα διαθέσιμος για την απαιτητική δουλειά του και πως γλιτώνει πολλά χρήματα και τονίζει πως μέσα σε λίγους μήνες έχει καταφέρει να ξεχρεώσει μεγάλο μέρος του φοιτητικού του δανείου.

Παράλληλα καταγράφει τα πάντα για τη νέα του ζωή στο blog του frominsidethebox.com όπου αστειεύεται για την κατάστασή του έχοντας βάλει ως σύνθημα: "Home is where you park it" (το σπίτι σου είναι εκεί που το παρκάρεις) και εξηγεί πως χρησιμοποιεί το μπάνιο, την τουαλέτα, το γυμναστήριο και τα εστιατόρια της Google για τις καθημερινές του ανάγκες, μετακινείται με ένα ποδήλατο και στην ουσία πηγαίνει στο φορτηγό μόνο για ύπνο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!