GOOD LIFE

5 Ευρωπαϊκές πόλεις που σκοπεύουν να καταργήσουν τα αυτοκίνητα στο κέντρο

Σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα του κόσμου, γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί η κίνηση οχημάτων στο κέντρο και συνήθως αυτό γίνεται με επενδύσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους πεζόδρομους.

Αυτές όμως οι 5 Ευρωπαϊκές πόλεις σκοπεύουν σταδιακά να καταργήσουν τελείως την κυκλοφορία οχημάτων στο κέντρο τους.


1. Όσλο: Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως με βάση το πλάνο τους μέχρι το 2019 θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των ιδιωτικών οχημάτων στο κέντρο και υπάρχει μακροπρόθεσμο πλάνο για την κατάργηση όλων των οχημάτων μέχρι το 2030.


2. Μιλάνο: Το 2011 απαγόρευσε πιλοτικά για 10 ώρες την κυκλοφορία όλων των οχημάτων. Τώρα έχει ξεκινήσει πρόγραμμα με δωρεάν κουπόνια μεταφοράς με τα ΜΜΜ σε όσους εργάζονται στο κέντρο και αφήνουν το αυτοκίνητό τους στο σπίτι και οι αρχές της πόλης λένε πως υτό είναι μόνο η αρχή.


3. Δουβλίνο: Από το περασμένο καλοκαίρι εφαρμόστηκε μερική απαγόρευση ιδιωτικών οχημάτων στο κέντρο. Αυτή θα διευρυνθεί μέσα στο 2017 όταν θα παραδοθεί σε λειτουργία το νέο τραμ.


4. Παρίσι: Στις 27 Σεπτεμβρίου το Παρίσι γιόρτασε για δεύτρη συνεχή χρονιά "την μέρα χωρίς αυτοκίνητο". Ο Δήμος ανακοίνωσε πως σκοπεύει να καθιερώσει πολλές μέρες χωρίς αυτοκίνητο και να επεκτήνει την πεζοδρόμηση σε όλο το μήκος του Σηκουάνα.


5. Μαδρίτη: Ήδη διαθέτει μια περιοχή έκτασης 2,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην οποία απαγορεύονται τελείως τα αυτοκίνητα. Η Μαδρίτη σκοπεύει να καταργήσει τελείως την κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρο το κέντρο μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!