GOOD LIFE

Τα 4 απλά tips για να παραμείνετε υγιής μέσα στις Γιορτές

Η εορταστική περίοδος που σε λίγο ξεκινά σημαίνει πολλά ταξίδια, συναντήσεις με πολύ κόσμο και πολλά τραπεζώματα και όλα αυτά ενώ είναι χειμώνας και θερίζουν οι ιώσεις. Άρα είναι σημαντικό το ανοσοποιητικό σας σύστημα να είναι όσο πιο θωρακισμένο γίνεται αυτές τις μέρες.

Όλοι γνωρίζουν πως μια ισορροπημένη διατροφή αποτελεί μεγάλο σύμμαχο του ανοσοποιητικού, ωστόσο, ειδικά αυτές τις μέρες είναι δύσκολο να αποφύγει κανείς τις διατροφικές ατασθαλίες. 

Έτσι μαζί με τη διατροφή υπάρχουν και τα ακόλουθα που μπορείτε να κάνετε.

1.Τι να τρώμε;
Όταν οι θερμοκρασίες «πέφτουν», είναι σημαντικό να εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με φρούτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και γιαούρτι, τα οποία μας προσφέρουν βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και πληθώρα αντιοξειδωτικών, συστατικά που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ιδανικές τροφές, μεταξύ πολλών άλλων, είναι τα εσπεριδοειδή, το μπρόκολο, το σπανάκι, τα καρότα, οι ηλιόσποροι.
Εξίσου σημαντικό είναι να ενυδατωνόμαστε επαρκώς, πίνοντας άφθονο νερό ή ροφήματα όπως το πράσινο τσάι, γνωστό και αυτό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

2.Πώς μας βοηθά η άσκηση;
Η αερόβια άσκηση, ακόμη και η ήπιας έντασης, μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε ένα ιδανικό, για εμάς, βάρος, όπως επίσης να τονώσουμε τις αντοχές μας, να ενισχύσουμε την καρδιά μας, να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης υπέρτασης, σακχαρώδους διαβήτη 2. Επιπλέον, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα έναντι των ιώσεων και άλλων ασθενειών.

3.Πώς μπορούμε να επιτύχουμε έναν χορταστικό ύπνο;
Στη διάρκεια του ύπνου, εκκρίνονται οι κυτοκίνες, πρωτεΐνες οι οποίες καταπολεμούν φλεγμονές και μολύνσεις του οργανισμού μας. Ο επαρκής ύπνος, λοιπόν, είναι απαραίτητος για την υγεία μας.
Δεν τρώμε βαριά γεύματα και δεν ασκούμαστε αργά το βράδυ, και δεν «σερφάρουμε» πριν κοιμηθούμε. Αντιθέτως, διαμορφώνουμε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και υιοθετούμε έξυπνες συνήθειες, όπως ένα ζεστό μπάνιο.

4.Η καλή διάθεση μπορεί να βοηθήσει στην υγεία μας;
Η απάντηση είναι θετική! Άλλωστε, είναι γνωστή η σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ σωματικής και ψυχικής υγείας. Μάλιστα, υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία τα θετικά συναισθήματα μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επομένως, φροντίζουμε να βρούμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας, ώστε να ασχοληθούμε με δραστηριότητες που μας ηρεμούν και μας χαλαρώνουν, ξεφεύγοντας έτσι από την πίεση της καθημερινότητας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!