GOOD LIFE

Δύο απλά κόλπα για να διατηρείτε φρέσκο το ψωμί της προηγούμενης ημέρας

Δυστυχώς τα περισσότερα ψωμιά και αρτοποιήματα μόλις κοπούν σε φέτες σχεδόν αμέσως χάνουν την φρεσκάδα τους και μερικά από αυτά ήδη την επόμενη μέρα απλά ξεραίνονται τόσο πολύ που δεν είναι εύκολο να τα καταναλώσει κανείς και μοιραία καταλήγουν στα σκουπίδια.

Σε μια εποχή όμως που γίνεται παγκόσμια προσπάθεια για τη μείωση της υπερκατανάλωσης και σπατάλης τροφίμων ειδικά στο Δυτικό Κόσμο, καλό είναι να ξέρει κανείς πως μπορεί με δυο απλά κολπάκια να διατηρεί... φρέσκο το ψωμί για αρκετά 24ωρα. Μάλιστα το ένα... κόλπο έγινε viral στο Instagram

Το κόλπο του Instagram
Η food influencer Joy Huang του @joyosity, μοιράστηκε πρόσφατα στο Instagram αυτό το κόλπο με τους ακολούθους της. Αν, λοιπόν, μόλις χρησιμοποιήσατε μια πλάκα βουτύρου μην πετάξετε το περιτύλιγμα. Χρησιμοποιήστε το για να τυλίξτε καλά όλη την εκτεθειμένη άκρη του ψωμιού. Με αυτό το κόλπο η άκρη του ψωμιού θα διατηρείται απαλή και υγρή. Για να πιάσει το κόλπο, βέβαια, θα πρέπει η πλάκα του βουτύρου να έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα να αφαιρεθεί το περιτύλιγμα, ώστε να έχουν μείνει ίχνη βουτύρου επάνω του, που θα κολλήσουν στο ψωμί και θα το αποτρέψουν από το να ξεραθεί.


Η συμβουλή των αρτοποιών
Αν δεν σας ικανοποίησε αυτή η ιδέα υπάρχει και η συμβουλή των αρτοποιών που προτείνουν το ψωμί να φυλάσσεται τυλιγμένο σε μια βαμβακερή πετσέτα και να κλείνεται μέσα σε νάιλον σακούλα δεμένη καλά και απελευθερωμένη από τον αέρα της.

Και τα δύο κόλπα τα διαβάσαμε στο olive.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!