GOOD LIFE

Μάθε γιατί το earthing είναι το μυστικό για καλύτερη υγεία

Το earthing δηλαδή η επαφή των γυμνών πελμάτων (και γενικά του γυμνού σώματος) με τη γη και άρα η απόδραση στη φύση, είναι ένας όρος που συνεχώς ακούγεται τα τελευταία χρόνια στις συμβουλές ευεξίας, καθώς πλειάδα ερευνών επιβεβαιώνουν πλέον τα οφέλη που προσφέρει η επαφή με τη φύση όχι μόνο στην ψυχική αλλά και στη σωματική υγεία.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Environmental Health Perspectives διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που ζουν σε σπίτια με πολύ πράσινο έχουν 34% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ασθένειες που οφείλονται σε παθήσεις του αναπνευστικού και 13% λιγότερες πιθανότη­τες να πεθάνουν από καρκίνο σε σχέση με όσες ζουν σε περιβάλλον χωρίς βλάστηση. 

Και έχει και συνέχεια: ένας κήπος ή μια βεράντα γεμάτη λουλούδια συνδέεται με κα­λύτερη υγεία και μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης!

Η δύναμη του earthing

Άρθρο του shape.gr σου προτείνει να πετάξεις τα παπούτσια και απόλαυσε την αίσθηση της γης κάτω από τα πόδια σου. Αυτό είναι το earthing, η γείωση με τη Γη, που είναι μια νέα-παλιά τάση για ευεξία και καλύτερη υγεία. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, η επαφή με τη Γη σου επιτρέπει να συνδεθείς με τη φυσική ενέργεια και το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη, μια σύνδεση που επιδρά και στο δικό σου ηλεκτρικό και μαγνητικό πεδίο. Αυτή η ανταλλαγή ενέργειας εξουδετερώνει και καθαρίζει το σώμα σου και το βοηθά να αποβάλει κάθε αρνητική ενέργεια. Αυτό επισημαίνεται σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Environmental and Public Health. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της μάλιστα, περπατώντας ξυπόλητη στο γρασίδι προσελκύεις ηλεκτρόνια που μπορεί να βελτιώσουν την υγεία σου σε διάφορα επίπεδα, όπως π.χ. να γίνουν πιο ήπιοι τυχόν χρόνιοι πόνοι.  

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!