GOOD LIFE

8 τροφές που θα σας κάνουν πιο... έξυπνους

Ενισχύουν την μνήμη, επιταχύνουν την σκέψη και κρατούν υγιές το νευρικό σύστημα. Αυτές οι τροφές θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις πνευματικές σας επιδόσεις.

1.Γάλα: Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως η κατανάλωση γάλακτος συνδέεται με την ισορροπία του νευρικού συστήματος και την ομαλή εγκεφαλική λειτουργία.
2.Λιπαρά ψάρια: Όλα τα λιπαρά ψάρια (όπως ο σολομός, η σαρδέλα κ.ά.)  είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενισχύουν την πνευματική λειτουργία και δυναμώνουν τη μνήμη.
3. Αβγά: Τα αβγά είναι πηγή και βιταμίνης Β12 η οποία βοηθάει τη μνήμη και τη μάθηση, ενώ οι πρωτεΐνες που περιέχουν επιταχύνουν τη διαδικασία της σκέψης, βοηθώντας στην γρήγορη «μεταφορά» μηνυμάτων στον εγκέφαλο.
4. Ξηροί καρποί: Ο σίδηρος και το μαγνήσιο που περιέχουν συμβάλλουν στην τόνωση της μνήμης, κάνοντας τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τις σταφίδες ιδανικά σνακ σε περίοδο έντονης μελέτης κι εξετάσεων.
5. Φρούτα: Τα φρέσκα φρούτα και οι φρέσκοι χυμοί είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση της μνήμης.
6. Κόκκινο κρέας: Άλλη μια πλούσια σε πρωτεΐνες τροφή στην λίστα. Είναι η πιο πλούσια τροφή σε σίδηρο και πρωτεϊνες που ενισχύουν την μνήμη.
7. Κακάο: Πλούσιο σε πολυφαινόλες, το κακάο διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και –χάρη στις ενδορφίνες οι οποίες απελευθερώνονται στον οργανισμό με την κατανάλωσή του– βελτιώνει και τη διάθεση.
8. Ginkgo Biloba: Το εκχύλισμα των φύλλων του δένδρου Ginkgo biloba, έχει κινέζικη προέλευση και χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από τους λαούς της Ανατολής ως ενισχυτικό μνήμης. Στην Γερμανία είναι ένα από τα πιο συχνά χορηγούμενα προϊόντα για νοητικές διαταραχές και την γεροντική άνοια.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!