GOOD LIFE

Οι τρεις βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείς αν θες να χάσεις βάρος

Η απώλεια βάρους και κυρίως, η μείωση του λίπους είναι ένας πολυπόθητος στόχος για πολλούς ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά ανεξάρτητα από το ποια μέθοδο θα ακολουθήσει κανείς για να το πετύχει θα πρέπει να ασπαστεί τρεις πολύ βασικούς κανόνες.

1. Προσάρμοσε τη διατροφή σου

Η απώλεια λίπους δεν χρειάζεται να είναι οδυνηρή και σκληρή. Το μόνο που χρειάζεται είναι αλλαγές στο διατροφολόγιο. Να λαμβάνετε λίγες θερμίδες έτσι ώστε να καίτε περισσότερο λίπος. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι πρέπει να υπάρχει θερμιδικό έλλειμμα για να χάσεις βάρος.

Το λίπος στην κοιλιά προέρχεται από τις πάρα πολλές αχρησιμοποίητες θερμίδες. Εάν τρώτε πολύ, θα αποθηκεύετε λίπος, ανεξάρτητα αν οι τροφές είναι υγιεινές ή όχι. Στο τέλος της ημέρας το σύνολο των θερμίδων από οποιεσδήποτε τροφές, ευθύνεται για την αύξηση του βάρους!

2. Προτεραιότητα στην μυϊκή ενδυνάμωση

Μια σκληρή cardio προπόνηση 30 λεπτών καίει 180 με 260 θερμίδες. Δεν είναι και πολλές… Η μυϊκή ενδυνάμωση ωστόσο είναι “υπεύθυνη” για την απώλεια λίπους και το πιο σημαντικό βοηθάει στο να το κρατήσετε μακριά! Η απώλεια βάρους δεν πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος σας. Ο πρώτος στόχος σας πρέπει να είναι η απώλεια λίπους και η διατήρηση των μυών. Και ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχετε αυτό, είναι το θερμιδικό έλλειμμα και η μυϊκή ενδυνάμωση. Το bonus σε αυτή την επιλογή σας είναι…. επιτάχυνση απώλειας βάρους κάνοντας τους μυς αποτελεσματικούς “φούρνους” καύσεις λίπους!

3. Μην υποτιμάτε τον ύπνο

Η έλλειψη ύπνου σας δημιουργεί την ανάγκη να φάτε πιο μεγάλες μερίδες και να λαχταράτε τροφές με υψηλές θερμίδες. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει απώλεια μυών αλλά σίγουρα όχι απώλεια λίπους. Αν κοιμάστε λιγότερο από 6 ώρες, ενεργοποιείται εκείνη η περιοχή του εγκεφάλου που αυξάνει την ανάγκη για τροφή ενώ καταστέλλει εντελώς τις ορμόνες που ευθύνονται για τον έλεγχο της όρεξης!

Επίσης όταν δεν κοιμάστε αρκετά, η κορτιζόλη, ορμόνη του στρες,΄αυξάνεται. Η ορμόνη του στρες σχετίζεται με την απώλεια λίπους.

Οταν σας λείπουν 1-2 ώρες ύπνου έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιλέξετε τροφές που συνήθως αντιστέκεστε. Οι πολλές θερμίδες εμποδίζουν την απώλεια λίπους!

Και τέλος σύμφωνα με ερευνητές της Ν. Καρολίνα η έλλειψη ύπνου κατά 1 ώρα κάθε βράδυ για μια εβδομάδα θα εμποδίσει την απώλεια λίπους, θα ενισχύσει την απώλεια μυών ειδικά κατά τη διαδικασία ελέγχου βάρους!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!