ΖΩΔΙΑ

H αυριανή Έκλειψη Ηλίου θα επηρεάσει σημαντικά όλα τα ζώδια

Μια ηλιακή έκλειψη που θα γίνει αύριο Σάββατο 30 Απριλίου, σε συνδυασμό με το σχηματισμό Νέας Σελήνης και άλλες αστρολογικές όψεις, θα φέρει σαρωτικές αλλαγές, αλλά και ευκαιρίες σε όλα τα ζώδια.

Η Άση Μπήλιου σε άρθρο της στο asibiliou.gr αναφέρει πως η Ηλιακή Έκλειψη – Νέα Σελήνη, που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ταύρου στις 30 Απριλίου 2022, είναι έντονη και ανατρεπτική, αφού δέχεται την επιρροή του επαναστάτη Ουρανού και του πολεμοχαρή Άρη, ενώ ο κυβερνήτης της, η Αφροδίτη, είναι σε σύνοδο με τον ευεργέτη Δία. Οι ενέργειες αυτών των πλανητών αποτελούν ένα ισχυρό «κοκτέιλ» δημιουργικότητας, φαντασίας, καινοτομίας, ανατροπής και δύναμης. Αυτή η Ηλιακή έκλειψη είναι η πρώτη έκλειψη της χρονιάς, αλλά η δεύτερη που πραγματοποιείται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, αφού την πρώτη έκλειψη σε αυτόν τον άξονα την είχαμε τον Νοέμβριο του 2021. Οι εκλείψεις σε αυτόν τον άξονα θα συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 και θα κληθούμε να μάθουμε την ισορροπία μεταξύ δούναι και λαβείν, αλλά και να ανακαλύψουμε τις δικές μας ανάγκες και αξίες ως άτομα.

Η επιρροή

Όλες οι εκλείψεις φέρνουν αλλαγές και συνειδητοποιήσεις. Συνήθως οι Σεληνιακές σε ένα πιο ψυχολογικό, εσωτερικό και υποκειμενικό επίπεδο, ενώ οι Ηλιακές φέρνουν στο φως αυτές τις συνειδητοποιήσεις και τις μετατρέπουν σε ενέργεια και δράση, ή κάποιο γεγονός μας αναγκάζει να κάνουμε τις όποιες αλλαγές. Όπως είναι κατανοητό, οι αποφάσεις και οι κινήσεις που θα κάνουμε κατά τη διάρκεια αυτής της έκλειψης θα έχουν πραγματική σημασία για το παρακάτω της ζωής μας. Οπότε, σκεφτείτε με προσοχή ποιες μάχες θα δώσετε και ποιους κύκλους θα κλείσετε.

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη μπορεί να πραγματοποιείται στις 30 Απριλίου, αλλά τα αποτελέσματα της επιρροής της μπορεί να γίνουν αισθητά έως και έξι μήνες μετά την ημερομηνία της έκλειψης. Μια παρόμοια Έκλειψη Ηλίου σημειώθηκε στις 29 Απριλίου 2014, οπότε σκεφτείτε τι συνέβη τότε στη ζωή σας και πώς σας επηρέασε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν τα ίδια πράγματα, αλλά ο τομέας που θα επηρεαστείτε θα είναι ο ίδιος. Αν λοιπόν, για παράδειγμα, βιώσατε τότε μια οικονομική καταστροφή θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα χρήματα και τις συμφωνίες σας. Ή αν υπήρξε κάποιο γεγονός που κλόνισε τον γάμο σας θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτόν τον τομέα, διότι ίσως κληθείτε να λάβετε κάποιες αποφάσεις ή μπορεί κάποια ξαφνικά γεγονότα να σας αποδιοργανώσουν. Αν θέλετε να συνεχίσετε το ταξίδι των αναμνήσεων, η τελευταία σειρά εκλείψεων στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού συνέβη από τον Νοέμβριο του 2012 έως τον Οκτώβριο του 2014, από τον Νοέμβριο του 1993 έως τον Οκτώβριο του 1995, από τον Μάιο του 1984 έως τον Απρίλιο του 1986 και από τον Μάιο του 1975 έως τον Νοέμβριο του 1976. Όπως όλες οι εκλείψεις έτσι κι αυτή δημιουργούν τάση για ακραία φαινόμενα σε μετεωρολογικό ή γεωφυσικό επίπεδο σε παγκόσμιο επίπεδο ανάλογα με τις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο.

 

Ο συμβολισμός και οι όψεις

Το ζώδιο του Ταύρου, που πραγματοποιείται η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη, σχετίζεται με θέματα που αφορούν τα οικονομικά, τις αξίες μας, την ιδιοκτησία, τους φυσικούς και υλικούς πόρους, τα προσωπικά υπάρχοντα, την αυτοπεποίθησή μας, την επιθυμία για ασφάλεια, την άνεση και τις απολαύσεις και αντιστέκεται στην αλλαγή. Αυτή η έκλειψη όμως αφορά μακροπρόθεσμες αλλαγές και νέα ξεκινήματα σχετικά με όλα αυτά τα θέματα. Μάλιστα, επειδή ταυτόχρονα με τη έκλειψη έχουμε τη σύνοδο Αφροδίτης-Δία και η Αφροδίτη είναι ο κυβερνήτης αυτής της έκλειψης, αυτό την καθιστά ακόμα πιο σημαντική ως επιρροή. Επίσης, η έκλειψη είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό, που σημαίνει ότι οι αλλαγές μπορεί να είναι απότομες και ξαφνικές, αλλά και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε βρίσκοντας ευφάνταστους και πρωτότυπους τρόπους και λύσεις. Ενώ το εξάγωνο που σχηματίζει με τον Άρη θα μας δώσει τη δύναμη και την αντοχή να επιτύχουμε τις αλλαγές, αλλά και την ορμή για τα νέα ξεκινήματα που θέλουμε να κάνουμε.

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη θα μας βάλει στη διαδικασία να επαναξιολογήσουμε τη σχέση μας με τα χρήματα και τα υπάρχοντα μας και να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους και μας δίνει ικανοποίηση και χαρά. Επίσης, να εξετάσουμε νέους τρόπους για να αυξήσουμε το εισόδημά μας ή να κερδίσουμε δύναμη και εξουσία και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε βελτιώσεις και να επιδιώξουμε ευκαιρίες που μας ωφελούν. Ο Ταύρος κυβερνά την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση, επομένως μπορούμε να εργαστούμε για να νιώθουμε πιο σίγουροι γι’ αυτό που κάνουμε και γι’ αυτό που είμαστε, και όσο βελτιωνόμαστε τόσο πιο σίγουροι θα νιώθουμε για τον εαυτό μας. Θα πρέπει λοιπόν να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας και να κάνουμε τις σωστές κινήσεις, για να αυξήσουμε την αυτοεκτίμησή μας και να απομακρύνουμε άτομα ή καταστάσεις που δεν μας βοηθούν στο να πηγαίνουμε μπροστά ή που μας δίνουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

Το ζητούμενο και οι αλλαγές

Μερικές φορές επειδή εθελοτυφλούμε ή δεν θέλουμε να χαλάσουμε τη βολή μας, οι εκλείψεις μας αναγκάζουν να δούμε την πραγματικότητα, φέρνοντας γεγονότα που μας ξεβολεύουν και μας πιέζουν να επαναξιολογήσουμε τα πράγματα. Για παράδειγμα, μπορεί να έρθει ένας φόρος ή κάποιο αναγκαστικό έξοδο που θα μας οδηγήσει να κοιτάξουμε σε βάθος τα οικονομικά μας και να οργανώσουμε αλλιώς τη διαχείριση τους ή να αναγκαστούμε να μετακομίσουμε ή να αναλάβουμε τις ευθύνες της ζωή μας μετά από κάποια απώλεια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σειράς εκλείψεων στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού (από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Οκτώβριο του 2023) θα μάθουμε τι σημαίνει η ισορροπία όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά και στα αισθηματικά μας και σε ό,τι μας εξασφαλίζει ασφάλεια σε αυτή τη ζωή. Μπορεί να χρειαστεί να λάβουμε μέτρα για τη διαχείριση των οικονομικών μας, των χρεών ή των φόρων μας, αλλά και να συνειδητοποιήσουμε κατά πόσο κερδίζουμε αυτό που αξίζουμε, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Οι εκλείψεις θα μας ωθήσουν να μάθουμε να βασιζόμαστε στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας και να κατανοήσουμε ότι οι αλλαγές είναι απαραίτητες για την πρόοδο μας.

Η Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο μας καλεί να επενδύσουμε στον εαυτό μας, στα ταλέντα μας, στις ικανότητες σας και να μην ψάχνουμε την αξία μας μέσω των άλλων ή μέσω της ύλης. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε δημιουργήσει και να επενδύσουμε στους στόχους μας με ισχυρή θέληση, πείσμα, συνέπεια και υπομονή. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητα μας και βέβαια να απλοποιήσουμε τη ζωή μας και να βρίσκουμε την ευτυχία στις απλές απολαύσεις και στις δραστηριότητες που μας φέρνουν σε επαφή με τη φύση και το σώμα μας.

Η Ηλιακή Έκλειψη θα μας γεμίσει με έντονη επιθυμία για δράση, ωστόσο είναι σημαντικό να μην βασιζόμαστε και να μην συμπεριφερόμαστε εγωιστικά, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας τις συνέπειες των πράξεων μας στους άλλους. Το ζητούμενο είναι μια υγιής αυτοπεποίθηση και όχι η εγωπάθεια. Η έκλειψη θα βγάλει στο φως και τα λάθη του παρελθόντος, γι’ αυτό με σύνεση και ειλικρίνεια θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να κάνουμε μια επανεκκίνηση σε σωστές βάσεις. Εξάλλου, επειδή η έκλειψη πραγματοποιείται κοντά στις μοίρες που βρίσκεται ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον Ταύρο, θα νιώθουμε ότι μέσα από τις αλλαγές ωριμάζουμε και βελτιωνόμαστε και η συμμετοχή του Ουρανού θα μας δίνει την αίσθηση της προόδου. Όμως θα πρέπει αυτές οι αλλαγές να γίνουν υπό το πρίσμα της λογικής και όχι του ρίσκου. Θα κληθούμε λοιπόν να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε σχέσεις ή στόχους ή αν θα πρέπει να τα εγκαταλείψουμε και να αφοσιωθούμε σε άλλα πιο κατάλληλα.

Η έκλειψη των ευκαιριών

Καθώς η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης της έκλειψης θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Δία στους Ιχθύς θα απαλύνει κάπως τις πιο αντίξοες επιρροές και σε κάποιους μπορεί να φέρει και κάποια σημαντική ευκαιρία προόδου και εξέλιξης. Σε κάθε περίπτωση ό,τι κι αν προκύψει με αυτή την έκλειψη φαίνεται ότι στο τέλος μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για μας. Εκτός των ευκαιριών αυτή η έκλειψη μπορεί να μας οδηγήσει στην υλοποίηση κάποιων επιθυμιών και στόχων που είχαμε καιρό τώρα.

Ας δούμε λοιπόν πώς η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στον Ταύρο θα επηρεάσει τα 12 ζώδια:

ΚΡΙΟΣ

Τα οικονομικά σας βάζει στο μάτι η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στον Ταύρο και θα πρέπει να αποφύγετε να πάρετε ρίσκο ή να προβείτε σε βιαστικές κινήσεις ή συμφωνίες που σχετίζονται με τα χρήματα σας. Προσπαθήστε να μην κάνετε οικονομικές συναλλαγές και επενδύσεις αυτό το διάστημα, τουλάχιστον όχι σε κεφάλαια που δεν είναι ασφαλή ή χωρίς να έχετε μελετήσει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μπορεί η έκλειψη να φέρει ξαφνικά έξοδα ή να παρουσιαστεί κάποιο χρέος από το παρελθόν, για το οποίο δεν υπήρξατε συνεπείς και το αφήσατε στην τύχη του. Επίσης, μην καταφύγετε σε παρορμητικές αγορές και περιττά ψώνια μόνο και μόνο για να φτιάξετε τη διάθεση και την ψυχολογία σας, διότι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να βγείτε περισσότερο εκτός προϋπολογισμού. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την οικονομική σας διαχείριση, να μην κάνετε κινήσεις εντυπωσιασμού, να μην προκαλείτε την τύχη σας στη δουλειά, διότι δεν είναι εποχές για ρίσκα. Κάποιοι μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια οικονομική απώλεια, είτε επειδή μπορεί να ολοκληρώνεται κάποιος κύκλος εργασίας είτε επειδή μπορεί να χάσετε το πορτοφόλι σας ή να προκύψουν κάποια έξοδα ή εντάσεις που να αφορούν σε κάποιο ακίνητο ή νομικά θέματα. Μπορεί η οικονομική δυσπραγία να σας κάνει να χάσετε την αυτοπεποίθηση σας και να κλονιστείτε, αλλά να θυμάστε ότι ο τραπεζικός σας λογαριασμός δεν καθορίζει την προσωπική σας αξία. Όμως, επειδή υπάρχει και η σύνοδος Αφροδίτης-Δία μπορεί να παρουσιαστεί ξαφνικά και κάποια ευκαιρία που να σας δώσει ένα επιπλέον εισόδημα, όπως για παράδειγμα να αξιοποιήσετε την ακίνητη περιουσία σας ή να έρθει στα χέρια σας μία κληρονομιά. Ό,τι και αν γίνει, εσείς να πρέπει να είστε γειωμένοι και αυστηροί με τα οικονομικά σας και να θυμάστε ότι θα πρέπει να προστατεύετε την υγεία σας -σωματική και ψυχική.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 8 μέχρι τις 12 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Φιλοξενείτε την Ηλιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στο ζώδιο σας στις 30 Απριλίου και θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή, καθώς όλες οι εκλείψεις μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 θα σχηματίζονται στον άξονα του ζωδίου σας με τον Σκορπιό. Ήδη οι δονήσεις έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη έκλειψη που έγινε στο ζώδιο σας στις 19/11/21 και τώρα καλείστε να αντιμετωπίσετε άλλη μια. Αυτή η Ηλιακή έκλειψη ίσως κλονίσει την αυτοπεποίθηση σας και σας γεμίσει με νεύρα, θυμό, άγχος και σύγχυση. Ίσως γίνουν ξαφνικά κάποιες αποκαλύψεις που θα σας ταράξουν και δεν θα ξέρετε πώς να τις διαχειριστείτε ή μπορεί κάποιες σχέσεις και συνεργασίες να φτάνουν σε ένα σημείο καμπής και να χρειάζεται να πάρετε αποφάσεις για την πορεία τους. Δεν είστε ένα ζώδιο που αρέσκεται στις αλλαγές, αλλά ίσως ήρθε η στιγμή για να προχωρήσετε παρακάτω και να αφήσετε πίσω σας τα βαρίδια. Όσο αντιστέκεστε στις αλλαγές τόσο τα γεγονότα θα σας πιέζουν να τις κάνετε. Δεν χρειάζεται ούτε να πιέζεστε ούτε να οργίζεστε και να ξεσπάτε. Αυτό που χρειάζεται είναι ρεαλισμός και ψυχραιμία. Ό,τι και αν ακούσετε, ό,τι και αν μάθετε, όσο και αν σας επηρεάζει, πρέπει να το διαχειριστείτε με σύνεση και όχι με άρνηση, διότι μπορεί πίσω από το φαινομενικό ξεβόλεμα να κρύβεται κάτι πολύ θετικό. Αν όλα όσα συμβαίνουν τα κρίνετε εν θερμώ, τότε σίγουρα δεν θα μπορέσετε να κάνετε τις σωστές κρίσεις και να λάβετε τις ορθές αποφάσεις και θα κάνετε και κακό στην υγεία σας, αφού η πίεση θα σας δημιουργήσει προβλήματα. Πιστέψτε στον εαυτό σας και στις δυνατότητες σας και μην φοβάστε το καινούριο. Η σύνοδος της Αφροδίτης, που είναι εκτός από κυβερνήτης σας και κυβερνήτης της έκλειψης, με τον Δία σίγουρα θα σας φέρει κάποιο «δώρο», αρκεί να είστε σε θέση να το δεχτείτε. Μπορεί να παρουσιαστούν και κάποιες ευκαιρίες να αυξήσετε το εισόδημα σας, αλλά και να γνωρίσετε νέα άτομα που θα συμβάλλουν στην ευτυχία ή την επιτυχία στη ζωή σας.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε τον Ήλιο σας από τις 8 μέχρι τις 12 μοίρες του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου σε αυτές τις μοίρες.

 

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου θα επηρεάσει πολύ την ψυχολογία σας και τα ενεργειακά σας επίπεδα. Επειδή συνήθως είστε αεικίνητοι και πολύ κοινωνικοί, ίσως αυτές τις ημέρες να αισθάνεστε σαν κάποιος να σας έχει βγάλει τις «μπαταρίες» σας και να μην έχετε κέφια για πολλά-πολλά. Μπορεί να θέλετε να απομονωθείτε από τις πολλές φασαρίες και τους συνωστισμούς και να κάνετε τον απολογισμό για τα πεπραγμένα σας. Πιθανώς να σας πιάνουν και τάσεις φυγής τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε με μια εκδρομή ή ένα ταξιδάκι για την Πρωτομαγιά. Ή μπορεί η διάθεση σας να είναι πεσμένη εξαιτίας κάποιων άλλων προσώπων και κινήσεων που γίνονται σε βάρος σας στον χώρο της δουλειάς ή του σπιτιού και ενδεχομένως να τα μαθαίνετε ξαφνικά και να σας πιάνει απογοήτευση για κάποια πρόσωπα που στο παρελθόν εμπιστευτήκατε είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά. Όλο αυτό μπορεί να σας φορτίσει συναισθηματικά και να φέρει εντάσεις ή μπορεί να βγάλει τις ανασφάλειες και τους φόβους σας στην επιφάνεια. Ενδεχομένως όμως το παρασκήνιο να γίνεται και από εσάς και να έρθετε σε δύσκολη θέση αν αποκαλυφθούν τα κρυφά σας σχέδια ή κάποιες σχέσεις που είναι παράνομες και θα έπρεπε να μείνουν κρυφές. Επειδή ο εγκέφαλος σας θα καεί από τις πολλές σκέψεις, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση. Να βρείτε δημιουργικό χρόνο για τον εαυτό σας, να ξεκουραστείτε, διότι μόλις χαλαρώσετε θα βρείτε «μαγικά» και τις λύσεις στα προβλήματα που θα προκύψουν. Η έκλειψη σας δίνει την ευκαιρία να αποτινάξετε οτιδήποτε είναι φθαρμένο και παλιό στη ζωή σας, να απαλλαχθείτε από κακές συνήθειες και φοβίες και να δείτε τι πρέπει να αφήσετε πίσω σας, ώστε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο με περισσότερη υγεία και ευεξία για σας. Κάντε τις συνειδητοποιήσεις σας, εμπιστευθείτε τη διαίσθηση σας και αν χρειαστεί, αποχαιρετήστε και τους ανθρώπους που δεν σας εκτιμούν ή εκείνους που δεν δίνουν καμία σημασία στα συναισθήματά σας.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 8 μέχρι τις 12 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. 

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου έχει καλά και λιγότερο καλά νέα για εσάς. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα …δύσκολα και τα οποία αφορούν τον φιλικό σας κύκλο, τους συνεργάτες σας και τα άτομα που συναναστρέφεστε καθημερινά. Ίσως νιώσετε κάποια απογοήτευση από τις κινήσεις κάποιου προσώπου και να μπείτε στη διαδικασία να επαναξιολογήσετε τη σχέση σας ή μπορεί να μάθετε κάτι για κάποιον δικό σας και να εκνευριστείτε πάρα πολύ, να χάσετε την εμπιστοσύνη σας και να έρθει μια ρήξη μεταξύ σας. Επίσης, μπορεί μια συζήτηση με κάποιον συνεργάτη ή φίλο να πάρει «φωτιά» από το πουθενά και να καταλήξετε να τσακώνεστε δίχως σοβαρό λόγο και αιτία. Από την άλλη, μπορεί κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο εντελώς ξαφνικά να απομακρύνεται από τη ζωή σας και την καθημερινότητα σας και να στεναχωριέστε, είτε επειδή πήρε μετάθεση είτε επειδή φεύγει για σπουδές και μετακομίζει κάπου μακριά. Και πάμε τώρα στα καλά νέα που αφορούν τα οικονομικά σας και η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Δία μπορεί να φέρει κάτι θετικό στο πορτοφόλι σας. Μπορεί να γνωρίσετε κάποιο ισχυρό πρόσωπο που να στηρίξει τις προσπάθειες και τους στόχους σας ή να έχετε ένα ξαφνικό έσοδο ή νέο για μια οικονομική δοσοληψία ή να προκύψουν οφέλη από κάποιο ακίνητο, που θα σας λύσουν κάποιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Ακόμη μπορεί να έχετε θετικά νέα για ένα ταξίδι, θέματα που αφορούν νομικές υποθέσεις ή επιτυχία στις σπουδές σας.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 8 μέχρι τις 12 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

 

ΛΕΩΝ

Τους τομείς της οικογένειας, του σπιτιού και της καριέρας βάζει στο στόχαστρο της η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στον Ταύρο και οι ανατροπές, έστω και αν είναι για καλό, θα σας ταράξουν. Κάποιοι μπορεί να έχετε μια ξαφνική αναστάτωση στο οικογενειακό περιβάλλον και να χρειαστεί να συμβάλετε για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα. Άλλοι μπορεί να ασχοληθείτε με το σπίτι και να κάνετε μια μετακόμιση, μια αγοραπωλησία ή μια ανακαίνιση ή πιθανώς και μια αλλαγή στον χώρο εργασίας ή να αποφασίσετε να εργαστείτε από το σπίτι σας, είτε μέσω τηλεργασίας είτε να κάνετε το σπίτι σας έδρα για την επιχείρησή σας. Όσο και αν οι εκλείψεις πολλές φορές μας ξεβολεύουν, πάντα μας δίνουν το έναυσμα να δραστηριοποιηθούμε και να κάνουμε αλλαγές που θα βοηθήσουν στην πρόοδο μας. Η συγκεκριμένη έκλειψη, επειδή εμπλέκεται και ο Ουρανός, μπορεί να σας δείξει την ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθείτε, κάνοντας τη δική σας επιχείρηση ή τη δική σας οικογένεια. Αλλαγές μπορεί να προκύψουν στον τομέα της καριέρας και επειδή η Αφροδίτη, που είναι και ο κυβερνήτης της έκλειψης, είναι σε σύνοδο με τον ευεργέτη Δία, μπορεί να έχετε μια ξαφνική προαγωγή, μια σημαντική πρόταση ή μπορεί να κλείσετε μια δουλειά με έναν μεγάλο πελάτη αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή και να αλλάξετε εντελώς αντικείμενο δουλειάς και να ασχοληθείτε με κάτι που σας ενθουσιάζει. Από την άλλη, μπορεί στην εταιρεία που εργάζεστε να ανακοινώνεται ξαφνικά ότι γίνονται αλλαγές ή περικοπές και να αγχώνεστε, αλλά να θυμάστε ότι κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε τον Ήλιο σας από τις 8 μέχρι τις 12 μοίρες του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου σε αυτές τις μοίρες.

 

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Ταύρου μπορεί να σας κάνει πιο επικοινωνιακούς και να ανοίξει την όρεξη σας να μάθετε κάτι νέο, να διευρύνετε τις προοπτικές σας στη γνώση και στην εξέλιξη σας. Επίσης, μπορεί να θέλετε να ταξιδέψετε, να κανονίσετε τώρα τις καλοκαιρινές σας διακοπές ή να έχετε επαφές με ξένους και εξωτερικό είτε για σπουδές είτε για την ευχαρίστηση σας. Ακόμη, μπορεί να σας δημιουργήσει την επιθυμία να διαβάσετε λίγο παραπάνω ή να φιλοσοφήσετε κάπως τις καταστάσεις γύρω σας ή να επιλύσετε ένα θέμα που αφορά νομικές υποθέσεις. Η έκλειψη σας ζητά να ακολουθήσετε τις φιλοδοξίες σας και να πείτε ναι σε ό,τι αφορά την επέκταση των πνευματικών οριζόντων σας. Γενικά, δεν είναι μια έκλειψη αρνητική για εσάς και σε οτιδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε και να είστε και σε θέση να βοηθήσετε και άλλους, όπως για παράδειγμα έναν φίλο ή ένα συγγενικό πρόσωπο. Θέματα που αφορούν επαγγελματικές προτάσεις, αγοραπωλησίες, το μεταφορικό σας μέσο, θα σας απασχολήσουν περισσότερο μέσα στις επόμενες ημέρες και μπορεί να έχετε θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις υπερβολές και να μην παρουσιάζετε τον εαυτό σας και τις ικανότητες σας με παχιά και περιττά λόγια, διότι η αλήθεια δεν θα αργήσει να φανεί και μπορεί να εκτεθείτε. Επίσης, μην ανεβάζετε τόνους σε συζητήσεις με αδέλφια, γείτονες και άτομα που έρχεστε σε καθημερινή επαφή, διότι μπορεί να γίνετε πιο συναισθηματικοί και ίσως πιο απότομοι και κοφτοί στη συμπεριφορά σας και να μπλέξετε σε παρεξηγήσεις. Επειδή το ζώδιο του Ταύρου σχετίζεται και με οικονομικά ζητήματα μπορεί τώρα να έχετε κάποια δοσοληψία ή ενόχληση από εφορία, ασφάλεια ή ένα πιστωτικό ίδρυμα και να πρέπει να το δείτε με περισσότερη λεπτομέρεια. Προσοχή και σε θέματα υγείας.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 8 μέχρι τις 12 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. 

 

ΖΥΓΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο, που κυβερνάται από τον κυβερνήτη του ζωδίου σας, την Αφροδίτη, δεν έρχεται με απειλητικές διαθέσεις για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας, αλλά υπάρχει μια υποσημείωση και αυτή αφορά στα οικονομικά σας. Στα θετικά σενάρια μπορεί να σημαίνει την έναρξη μιας νέας πηγής εισοδήματος, είτε από μια δεύτερη εργασία είτε από την αλλαγή δουλειάς και μισθού, ή μπορεί να έρχεται ένα μπόνους ή ένα δώρο που να σας ευχαριστήσει πολύ. Στα αρνητικά, μπορεί μια οφειλή να γίνεται ξαφνικά απαιτητή, ένα δάνειο που δεν εγκρίνεται για κάποιους λόγους, ένα συμβόλαιο οικονομικό που σπάει ή ένα απρόβλεπτο έξοδο που σας βγάζει εκτός προϋπολογισμού. Επειδή εμπλέκεται και ο Ουρανός, ίσως όλα γίνουν ξαφνικά και απρόσμενα, αλλά μην χάσετε την ψυχραιμία σας, διότι θα βρείτε τρόπους εξασφάλισης των κεκτημένων σας και σύντομα θα μπορέσετε να αναπληρώσετε την όποια απώλεια. Περιουσιακές διαφορές, αποζημιώσεις, μπόνους, διατροφές, δάνεια, χρηματοδοτήσεις, πριμοδοτήσεις, έρχονται στο προσκήνιο και μπορεί να βγάλετε λαβράκι αν κάνετε τις κατάλληλες ενέργειες. Όσο διαρκεί η επιρροή της έκλειψης εσείς θα έχετε στο μυαλό σας συνεχώς στα οικονομικά σας και θα ψάχνετε τρόπους, ευκαιρίες ή ιδέες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το εισόδημά σας και να προσθέσουν λίγες επιπλέον νότες πολυτέλειας στη ζωή σας. Λίγη μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται να δείξετε και στον τομέα της υγείας, αλλά και στις στενές σας σχέσεις και δεσμεύσεις, διότι η έκλειψη αυτή μπορεί να λειτουργήσει αποκαλυπτικά και να μάθετε κάποια κρυμμένα μυστικά για άτομα που σχετίζεστε είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Θα πρέπει να προσέξετε τι λέτε και πώς το λέτε για να μην έχετε παρατράγουδα τόσο στον χώρο εργασίας όσο και στις σχέσεις σας.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 8 μέχρι τις 12 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η έκλειψη Ηλίου, που είναι ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη, πραγματοποιείται στον άξονα του ζωδίου σας με τον Ταύρο και επηρεάζει τον τομέα σχέσεων, γάμου, συνεργασιών και μπορεί να φέρει έντονη αναστάτωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη ζωή σας μέσα στα επόμενα δυο χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του 2023, αφού τότε θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των εκλείψεων στον άξονα σας. Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη έκλειψη, επειδή εμπλέκεται τόσο ο Ουρανός, ο πλανήτης της επανάστασης και των ανατροπών, όσο και ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης, ο Άρης, μπορεί να δημιουργηθεί από το πουθενά ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα στην καθημερινότητα σας και στις σχέσεις σας. Μπορεί να προκύψει κάτι ξαφνικά ιδιαίτερα ενοχλητικό και να μην μπορείτε να τιθασεύσετε το νευρικό σας σύστημα και να πρέπει να πάρετε μια σημαντική απόφαση για την πορεία μιας σχέσης ή συνεργασίας ή μπορεί η άλλη πλευρά να πάρει αυτή την απόφαση για σας. Επίσης, μπορεί να ανακαλύψετε ότι ένα άτομο που εμπιστεύεστε κινείται πίσω από την πλάτη σας και να νιώθετε προδομένοι. Προσπαθήστε να καλμάρετε πριν κάνετε την οποιαδήποτε συζήτηση, αν δεν θέλετε να οδηγηθείτε σε ρήξεις. Τα σενάρια όμως δεν είναι μόνο αρνητικά, καθώς μπορεί να νιώσετε έντονο πάθος και να θέλετε να πάτε τη σχέση ένα βήμα παρακάτω ή με την ορμή και τη δύναμη που σας διακατέχει να διεκδικήσετε μια καλή θέση στη δουλειά σας και βέβαια καλύτερες απολαβές. Εξάλλου και ο μοντέρνος σας κυβερνήτης ο Πλούτωνας σχηματίζει ένα υπέροχο εξάγωνο με την Αφροδίτη και αυτή η όψη κάτι καλό σας επιφυλάσσει, οπότε και εμπόδια να δημιουργηθούν εσείς θα καταφέρετε να τα ξεπεράσετε, αρκεί να κάνετε τις σωστές κινήσεις και να μην αφήσετε πίσω σας καμένη γη από τα νεύρα σας. Και επειδή θα είστε βιαστικοί και στα κόκκινα, θα πρέπει να φροντίσετε περισσότερο την υγεία σας και την καλή σας φυσική κατάσταση.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε τον Ήλιο σας από τις 8 μέχρι τις 12 μοίρες του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου σε αυτές τις μοίρες.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δύο τομείς θα πρέπει να προσέξετε με την Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου και αυτοί είναι ο τομέας της δουλειάς και ο τομέας της υγείας και μάλιστα είναι αλληλένδετοι, αφού η πορεία του ενός μπορεί να επηρεάσει άμεσα την πορεία του άλλου. Γενικά, δεν είναι μια αρνητική έκλειψη για το ζώδιο σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επηρεαστείτε έστω και έμμεσα. Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στην καθημερινότητα της δουλειάς και να σας πιέσουν πολύ. Για παράδειγμα, μπορεί να έρθει ένας νέος προϊστάμενος και να θέλει να γίνονται τα πράγματα διαφορετικά, μπορεί κάποιος συνάδελφος σας να απομακρύνεται από τη θέση του και να σας φορτώνουν τις ευθύνες του, ή μπορεί να γίνονται περικοπές στην εταιρεία που εργάζεστε και να έχετε άγχος και αγωνία για το μέλλον. Όμως δεν είναι όλα τα σενάρια αρνητικά, καθώς μπορεί να προκύψει κάτι θετικό που να φέρει αλλαγές στη ρουτίνα της εργασίας σας και να διαφοροποιήσει το πρόγραμμα σας, εξάλλου ο κυβερνήτης σας Δίας βρίσκεται σε στενό εναγκαλισμό με την Αφροδίτη και κάποιο δώρο σας επιφυλάσσουν αυτοί οι ευεργέτες πλανήτες. Μπορεί, δηλαδή, να υπάρξει τώρα μια νέα πρόταση για δουλειά ή να έχετε εσείς οι ίδιοι μια εξαιρετική ιδέα για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής κίνησης και να ξεκινήσετε το ψάξιμο και να τρέχετε και να μην φτάνετε. Ό,τι και αν προκύψει εσείς θα πρέπει να προσέξετε πολύ την υγεία σας, διότι η υπερκόπωση σας απειλεί! Πρέπει λοιπόν να πάρετε κάποιες αποφάσεις που θα μεταμορφώσουν την καθημερινότητα σας και οι οποίες θα σας επιτρέψουν να υιοθετήσετε ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, ώστε να μπορείτε να αντεπεξέρχεστε στα δύσκολα χωρίς να καταπονείτε τον οργανισμό σας. Αν αλλάξετε τη ρουτίνα σας και αποκτήσετε νέες συνήθειες θα έχετε περισσότερη ισορροπία και ευημερία. Αν όμως παραμελήσετε τον εαυτό σας και την υγεία σας, ίσως μ’ αυτή την έκλειψη να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα που να σας εμποδίσει να αντεπεξέλθετε και στις απαιτήσεις της δουλειάς. Πρέπει να πάρετε απόφαση να βάλετε πρόγραμμα και να αποκτήσετε μια καθημερινότητα πιο ξεκούραστη που να σας επιτρέπει να ασχολείστε και με πράγματα που σας ευχαριστούν και όχι μόνο με τις υποχρεώσεις σας που σας εξαντλούν σωματικά και ψυχολογικά. Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε τις υπερβολές τόσο στο φαγητό όσο και στην αυτοπεποίθηση σας και να μην είστε υπερφίαλοι και ριψοκίνδυνοι στις κινήσεις και στις αποφάσεις σας.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 8 μέχρι τις 12 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο πυροδοτεί τον 5ο οίκο του ρομαντισμού, της αυτοέκφρασης, του έρωτα, των παιδιών, αλλά και τον 11ο οίκο εξ αντανακλάσεως που αφορά στις φιλικές σας σχέσεις και τα σχέδια που έχετε για τη ζωή σας. Το μήνυμα της έκλειψης είναι σαφές και θέλει από εσάς να ανοίξετε την καρδιά σας στην ευτυχία και να νιώσετε αγάπη και φροντίδα, να βγάλετε προς τα έξω τη δημιουργική σας πλευρά και να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά και ευχαρίστηση. Θα έχετε έντονη την επιθυμία να διασκεδάσετε, να παθιαστείτε και αν βρίσκεστε σε μια σχέση που δεν καλύπτει τις ανάγκες σας, τότε μπορεί να αποφασίσετε να τη διακόψετε. Νέα πρόσωπα ίσως εμφανιστούν στη ζωή σας ξαφνικά ή παλιότερες καταστάσεις μπορεί να επανακάμψουν σε ερωτικό επίπεδο με αυτή την έκλειψη. Αν είστε γονείς είναι πολύ πιθανό να μάθετε τώρα κάτι για τα παιδιά σας ή να συμβεί κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή τους. Επίσης, μπορεί να προκύψει μια απροσδόκητη εγκυμοσύνη. Από την άλλη, μπορεί να αποκαλυφθεί κάποια κρυφή κατάσταση για ένα ειδύλλιο και να σας σοκάρει ή να έχετε κάποια ξαφνικά νέα που αφορούν είτε σε μια ερωτική σχέση ή σε ένα φιλικό πρόσωπο και να ταραχτείτε. Προσπαθήστε να μην είστε νευρικοί και να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας μέχρι να μάθετε ακριβώς τι έχει συμβεί. Προσέξτε την υγεία σας και μην παίρνετε οικονομικά ρίσκα, ιδιαίτερα σε τυχερά παιχνίδια.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 8 μέχρι τις 12 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στον Ταύρο, σε ένα σταθερό ζώδιο όπως το δικό σας, και σας αφορά άμεσα, αφού ο κυβερνήτης σας, ο Ουρανός, είναι σε σύνοδο με την έκλειψη που ενεργοποιεί τον άξονα καριέρας-οικογένειας. Οι εξελίξεις λοιπόν και στα δύο μέτωπα μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικές και ίσως κάπως απρόβλεπτες ή ξαφνικές, αλλά όχι απαραίτητα αρνητικές. Μπορεί για κάποιους από εσάς να έρχεται το τέλος σε μια συνεργασία ή μια νέα πρόταση για δουλειά ή να αποφασίζετε ξαφνικά να αλλάξετε πορεία πλεύσης στο αντικείμενο της δουλειάς σας. Άλλοι μπορεί να σκέφτονται να κάνουν μια σημαντική επαγγελματική εκκίνηση και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να ανεξαρτητοποιηθούν επαγγελματικά. Μπορεί όμως και να συμβεί κάτι στον χώρο εργασίας, όπως για παράδειγμα να φύγει ένας-μια συνάδελφος και να πρέπει να καλύψετε εσείς το κενό και αυτό να σας αναστατώνει. Από την άλλη, μπορεί οι εξελίξεις να αφορούν το κομμάτι της οικογένειας και του σπιτιού και να αναγκαστείτε να μετακομίσετε ή απλά να ασχοληθείτε με το οίκημα που διαμένετε και να το ανακαινίσετε. Μέσα στα σχέδια μπορεί να είναι ακόμη και μια αγοραπωλησία ή μια αλλαγή στον χώρο εργασίας. Επίσης, μπορεί να πάρετε την απόφαση να κάνετε τη δική σας οικογένεια και να ψάχνετε σπίτι με τον-ην σύντροφό σας. Όμως, έκλειψη είναι αυτή και μπορεί να φέρει προβλήματα και αναστάτωση στο οικογενειακό περιβάλλον και να υπάρξουν καβγάδες, εντάσεις και διαφωνίες. Προσέξτε λοιπόν τον τρόπο που εκφράζεστε και διεκδικείτε, τόσο στις οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις όσο και στις επαγγελματικές, για να αποφύγετε τυχόν ρήξεις. Φυσικά, όπως όλα τα σταθερά ζώδια έτσι κι εσείς θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε τον Ήλιο σας από τις 8 μέχρι τις 12 μοίρες του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου σε αυτές τις μοίρες.

 

ΙΧΘΥΕΣ

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στον Ταύρο δεν έρχεται με άσχημα νέα για εσάς, καθώς ταυτόχρονα έχουμε και τη σύνοδο Αφροδίτης-Δία στο ζώδιο σας που λειτουργεί σαν δίχτυ ασφαλείας στις κακοτοπιές. Οπότε ακόμη κι αν παρουσιαστεί ξαφνικά κάποιο θέμα προς αντιμετώπιση, θα καταφέρετε στο τέλος να το χειριστείτε όπως πρέπει. Πάντως θα είστε πιο εξωστρεφείς αυτές τις μέρες, πιο κοινωνικοί, θα έχετε όρεξη για βόλτες και ταξίδια και θα κάνετε πολλές συζητήσεις, μετακινήσεις, οικονομικές δοσοληψίες και ίσως ξαφνικά να λάβετε και ένα θετικό νέο για ένα ακίνητο ή για κάτι που αφορά κληρονομικές υποθέσεις. Μπορεί να παρουσιαστούν και ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα και αν το προηγούμενο διάστημα εργαστήκατε σκληρά, ίσως τώρα ανταμειφθούν οι κόποι σας και ίσως σας προταθεί και μια προαγωγή. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την υγεία σας, αλλά και στις σχέσεις σας με αδέλφια, γείτονες και άτομα που έρχεστε σε καθημερινή επαφή, για να μην ανταλλάξετε βαριές κουβέντες. Η έκλειψη θα κάνει πιο έντονη τη διαίσθηση σας και θα πρέπει να την εμπιστευθείτε, οπότε αν αισθάνεστε ότι υπάρχουν άτομα στο περιβάλλον σας που σας χειραγωγούν και προσπαθούν να ρίξουν την αυτοεκτίμησή σας θα πρέπει να τα απομακρύνετε. Η έκλειψη αυτή σας βάζει στη διαδικασία να σκεφτείτε το μέλλον σας, τους νέους στόχους που έχετε για τις σπουδές ή για τη δουλειά, να δείτε τι μπορείτε να αλλάξετε, να τροποποιήσετε, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό για τη ζωή σας. Ίσως σας δώσει και τη δύναμη να απαλλαγείτε από άτομα και καταστάσεις που εμποδίζουν την εξέλιξη σας τόσο στη δουλειά σας όσο και στη ζωή σας.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 8 μέχρι τις 12 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!