GOSSIP

Eurovision 2021: "Καθαρός" από ναρκωτικά βρέθηκε ο Ιταλός νικητής

Ο Damiano David, o τραγουδιστής του συγκροτήματος Måneskin που κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, δέχτηκε να κάνει τοξικολογικές εξετάσεις, μαζί με τα άλλα μέλη της μπάντας του, για να αποδείξει πως δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ.

Θυμίζουμε πως τη βραδιά του τελικού, είχε ξεσπάσει σάλος, καθώς στα social media, εμφανίστηκαν βίντεο και πλάνα που έδειχναν τον Ιταλό τραγουδιστή, να φέρεται να κάνει χρήση κοκαίνης μπροστά στις κάμερες, ενώ βρίσκονταν στο green room και κάποιοι είχαν αρχίσει να απαιτούν τον αποκλεισμό του συγκροτήματος από το διαγωνισμό και την ακύρωση της νίκης τους.


Οι ίδιοι είχαν αρνηθεί τα πάντα, είχαν πει πως είναι κατά των ναρκωτικών και ήταν πρόθυμοι να κάνουν σχετικές εξετάσεις για να το αποδείξουν.
 

Χθες, Δευτέρα, η EBU με ανακοίνωσή της, είπε πως όντως οι εξετάσεις βρέθηκαν καθαρές και δείχνουν πως το συγκρότημα δεν έκανε χρήση ουσιών.
 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EBU

«Μετά τους ισχυρισμούς, σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών στο Green Room του μεγάλου τελικού του διαγωνισμού της Eurovision στις 22 Μαΐου, η EBU, έπειτα από αίτημα της Ιταλικής αντιπροσωπείας, έκανε έναν ενδελεχή έλεγχο στα στοιχεία, περιλαμβανομένων και όλων των διαθέσιμων πλάνων. Ελήφθη επίσης και εξετάστηκε εθελοντικά δείγμα από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Måneskin, το οποίο ήταν αρνητικό και το έχει δει η EBU.

Δεν έγινε λοιπόν καμία χρήση ναρκωτικών ουσιών στο Green Room και το ζήτημα θεωρείται λήξαν.

Είμαστε ενήμεροι πως μία ανακριβής θεωρία, οδήγησε σε fake news, τα οποία προσπάθησαν να επισκιάσουν το πνεύμα και το αποτέλεσμα του τελικού και άδικα, επηρέασαν το συγκρότημα. Συγχαίρουμε για ακόμα μία φορά τους Måneskin και ευχόμαστε τεράστια επιτυχία. Αναμένουμε με ανυπομονησία με την Ιταλική Κρατική Τηλεόραση RAI, στην παραγωγή ενός πραγματικού υπερθεάματος στον διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στην Ιταλία».

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!