Το υπόμνημα που υπέβαλλε ο Πέτρος Φιλιππίδης, στις εισαγγελικές αρχές, μετά την ποινική δίωξη που του έχει ασκηθεί εις βάρος του, έχει προκαλέσει ποικίλες και ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις.
Θυμίζουμε πως σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, στο υπόμνημά του, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, αρνείται όλες τις κατηγορίες.
Μάλιστα για τη γυναίκα η οποία τον κατηγορεί για βιασμό, λέει πως αυτή είχε εμμονή μαζί του, ενώ στο ίδιο υπόμνημα, αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που έκανε εις βάρος του η ηθοποιός Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, μολονότι δεν διώκεται για αυτές (έχουν παραγραφεί χρονικά) και στο κείμενό του, ισχυρίστηκε πως είχε ερωτικό δεσμό με την ηθοποιό, πως το γνώριζε και η σύζυγός του και πως όσα ισχυρίζεται η 46χρονη σήμερα ηθοποιός, είχαν γίνει με τη θέλησή της.
Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με άλλους (όπως η Βάνα Μπάρμπα) να εκφράζουν δημόσια, μέσω social media τη στήριξή τους στον Φιλιππίδη και άλλους να τον επικρίνουν σφοδρά.
Ανάμεσα σε αυτούς που φάνηκαν να έχουν εξαγριωθεί με το συγκεκριμένο υπόμνημα, ήταν και ο γνωστός σκηνοθέτης Σπύρος Μιχαλόπουλος (ένας εκ των σκηνοθετών της σειράς «Άγριες Μέλισσες» και της σειράς «Επιστροφή») που με μια σειρά από αναρτήσεις του, σχολίασε την στάση του Φιλιππίδη (χωρίς να τον κατονομάσει, με εξαίρεση την αναφορά του μικρού του ονόματος σε μια ανάρτηση) και όσους τον στηρίζουν. Παράλληλα εξέφρασε τη στήριξή του στην ηθοποιό Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους με την οποία έχει συνεργαστεί.
«Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους δεν χρειάζεται να αποδείξει το ήθος της και την αξιοπρέπεια της. Άλλοι πρέπει να το κάνουν. Όσοι έχουμε δουλέψει μαζί της ξέρουμε. Πετράκο έχεις χάσει τη μπάλα, σου έμεινε μόνο η Μπάρμπα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μιχαλόπουλος στο Facebook.
Ο σκηνοθέτης προέβη και σε δεύτερο ποστ χωρίς να αναφέρει το όνομά του. «Στην εγκληματολογική Ψυχολογία,αναγνωρίζουμε τον πιθανό ένοχο απο μια σειρα σκέψεων και συνειρμών.Συνήθως απο τις τακτικές άμυνας του. Οταν δηλαδη χρησιμοποιεί σαν άμυνα ένα σκεπτικό που σκοπό έχει τη "δολοφονία" του χαρακτηρα του θύματος. Ακούμε λοιπόν φράσεις όπως.."ήταν προκλητικό το ντύσιμο", "ήταν προκλητική η συμπεριφορά της, τι να έκανα, άνδρας είμαι", "τα' θελε και τά' παθε" η "με ήθελε πολύ και επειδή δεν ακολούθησα με εκδικείται". Τότε αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης του η την ενοχή του. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος επέλεξε έναν τέτοιον δρόμο, από απελπισία, από ανάγκη αθώωσης, ή από ανάγκη επιβίωσης. Σε ένα γεγονός που καθ όλα ειναι εις βάρος του.Η υπερασπιστική του γραμμή είναι λάθος, και μάλιστα αναφέρεται σε γεγονός που δεν κατηγορείται λόγω παραγραφής. Κλίμα δημιουργεί με βάση την ματαιοδοξία του. Κι ένα απλός νομικός απόφοιτος θα το καταλάβει αμέσως το σφάλμα. Η αυτογνωσία έχει πάει περίπατο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η δυστυχία του να είσαι αναιδής στον εαυτό σου».