GOOD LIFE

Μάθε τί είναι το "χρυσό γάλα" και γιατί έκανε θραύση μέσα στην πανδημία

Η πανδημία του κορωνοϊού είχε σαν αποτέλεσμα όλες οι σύγχρονες σχετικές έρευνες να καταγράψουν μια αλματώδη αύξηση των επιπέδων άγχους στον παγκόσμιο πληθυσμό.

Ο φόβος για τον κορωνοϊό, η αβεβαιότητα για το μέλλον, η κοινωνική απομόνωση και πλειάδα άλλων παραγόντων συνετέλεσαν στο να βιώσουν έντονο στρες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τους τελευταίους μήνες.


Παράλληλα, αυτή την εποχή έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στα social media το λεγόμενο "χρυσό γάλα" (golden milk) αφού υπόσχεται πως ανακουφίζει από το άγχος.


Στην ουσία είναι ένα ρόφημα με γάλα, που αποκτά χρυσό χρώμα όταν προσθέσεις κουρκουμά, αλλά υπάρχουν πολλές παραλλαγές του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@fegommes)


Στο queen.gr διαβάσαμε πως πράγματι, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το «χρυσό γάλα» μπορεί να είναι ένα αξιοσημείωτο αντίδοτο για το άγχος.

Το χρυσό γάλα είναι ένα μείγμα ζεστού ή κρύου γάλακτος οποιουδήποτε είδους με σκόνη από κουρκουμά που συνδυάζει επίσης  κι άλλα βότανα και μπαχαρικά όπως μαύρο πιπέρι, τζίντζερ, κανέλα και άλλα. Βάζοντας μαύρο πιπέρι στο μείγμα του χρυσού γάλακτος βοηθάς το σώμα σου να απορροφήσει πιο εύκολα ένα βασικό συστατικό, την κουρκουμίνη.

Η Uma Nadoo, MD  ψυχίατρος, αποκαλύπτει στη Mindbodygreen ότι το «χρυσό γάλα» είναι το βασικό ρόφημα κατά του άγχους. Αυτός ο τύπος ροφήματος, φτιαγμένος με κουρκουμά και άλλα βότανα, βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα και στον εγκέφαλο - κάτι που μας βοηθά να ηρεμήσουμε και πιο γρήγορα.

Η κατάθλιψη μπορεί να προκληθεί από φλεγμονή λένε οι γιατροί και ο κουρκουμάς,  μπορεί να είναι ένα χρήσιμο αντίδοτο σε αυτό. Η Nadoo συμβουλεύει: «Προσθέστε πάντα μια πρέζα μαύρο πιπέρι στο ρόφημά σας από κουρκουμά. Αυτό βελτιώνει την απορρόφηση της κουρκουμίνης κατά 20 φορές», προτείνει η Nadoo. «Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σας μπορεί να απορροφήσει πλήρως τις ευεργετικές ιδιότητες του ροφήματό σας και να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε».

Εκτός από την ηρεμία των φλεγμονών και τα οφέλη του στη διάθεσή μας, το χρυσό γάλα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία του σώματός μας από το άγχος. Το Healthline αναφέρει ότι φτιάχνοντας στον εαυτό μας ένα ζεστό ρόφημα με κουρκουμά  μπορεί να καταπολεμήσει το οξειδωτικό στρες καθώς και να προστατεύσει από την έλλειψη ύπνου. Πίνοντας χρυσό γάλα λίγο πριν πέσεις στο κρεβάτι μπορεί να συμβάλει στον τρόπο με τον οποίο θα χαλαρώσεις. 

Πλέον στην αγορά υπάρχουν και έτοιμα μείγματα για να φτιάξεις golden milk ή αλλιώς Curcumin Latte, ενώ πολλοί φροντίζουν να προσθέτουν σε αυτό το ρόφημα και άλλα αντιοξειδωτικά όπως φράουλες ή άλλα μπαχαρικά και βότανα ενισχύοντας και τη γεύση του,

Δείτε μερικές παραλλαγές του 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!