GOSSIP

H Στικούδη θυμάται τα χρόνια που έκανε πρωταθλητισμό και έτρωγε τα νύχια της

Σήμερα η Κατερίνα Στικούδη, είναι μια εντυπωσιακά όμορφη γυναίκα και είναι πολυτάλαντη, αφού κάνει καριέρα ως μοντέλο, παρουσιάστρια και τραγουδίστρια, αλλά κάποτε, ήταν ένα έφηβο κορίτσι που ασχολούνταν με την κολύμβηση και η ίδια μιλά για αυτή την εποχή στη ζωή της που μάλλον ήταν γεμάτη άγχος.

«Θέλω να πιστεύω ότι όποιον και να ρωτήσω, μπορεί να παινεύεται ότι σε κάποια στιγμή της ζωής του, έκοψε έστω μια φορά μια κακή συνήθεια. Έναν εθισμό, ίσως την ακαταστασία – θα σας πω άλλη φορά για αυτό το κεφάλαιο -  ίσως μια κακή τροφή. Πιο μικρή έτρωγα τα νύχια μου. Μέχρι που σταμάτησα. Και πλέον όταν το βλέπω σε άλλους με ενοχλεί» αναφέρει στο άρθρο της στο bestofyou.gr η Κατερίνα Στικούδη και συνεχίζει: «Στα μαθητικά μου χρόνια, νομίζω περίπου μέχρι τα 16 μου, ήμουν ένα από αυτά τα κορίτσια που είχαν φαγωμένα νύχια μέχρι βαθιά. Δε με πολυένοιαζε και να σας πω την αλήθεια δεν το είχα προσέξει. Ήταν μια μηχανική πράξη που μου φαίνονταν απολύτως φυσιολογική. Βέβαια κοιτώντας πίσω με πιάνει μια αηδία, αλλά τέλος πάντων. Μέχρι που ένα αγοράκι στο κολυμβητήριο – ε… που μου άρεσε λίγο – μου έκανε παρατήρηση! Ναι καλά καταλάβατε, η απόφαση να κόψω την απαίσια αυτή συνήθεια επάρθη επειδή έκανα κακή εντύπωση σε ένα αθώο φλερτ της εφηβικής μου ηλικίας. Και το σταμάτησα. Μαχαίρι όμως!»

Στην πορεία η Κατερίνα εξηγεί πως μέχρι την ηλικία των 17 ετών έκανε πρωταπήτισμό στην κολύμβηση, στο ελεύθερο και μάλιστα σε μεγάλες αποστάσεις και δημοσιεύει και παλιές φωτογραφίες της από εκείνη την εποχή και αναφέρει: «Καθ’ όλη τη μαθητική μου πορεία οι πισίνες, το χλώριο, οι προπονήσεις με συνόδευαν. Με συνόδευαν μάλλον και το άγχος, το ρολόι, ο προγραμματισμός, η αγωνία του «να προλάβω», οι στερήσεις σε σνακς και χαζοτροφές, το άγχος του να είμαι καλή στα μαθήματα αλλά και στην πισίνα. Και ασυναίσθητα, σε πολύ μικρή ηλικία, νομίζω πως όλα αυτά με οδήγησαν στην κακιά και απευκταία συνήθεια του να τρώω τα νύχια μου»

Και  αναρωτιέται: «Κοιτάζοντας, λοιπόν, πίσω, πιο ψύχραιμα αναρωτιέμαι αν οι γονείς μου έκαναν λάθος που με έσπρωξαν στον πρωταθλητισμό. Και για να σας προλάβω, δεν έχω κατασταλάξει ακόμα σε μια οριστική απάντηση» και απαριθμεί τα θετικά στοιχεία που αποκόμισε από την κολύμβηση αλλά προσθέτει: «Την ίδια ώρα όμως ο ελεύθερος μου χρόνος σαν παιδί και σαν έφηβος ήταν μόνιμα ανύπαρκτος. Ίσως και να μην πέτυχα τους ακαδημαϊκούς στόχους που ήθελα. Να μην είδα όλες τις εκπομπές που συζητούσαν οι φίλοι μου στο προαύλιο την επόμενη μέρα. Να μην πήγα σινεμά ή για καφέ με φίλους, να μην έκανα 3 μήνες διακοπές και ΣΙΓΟΥΡΑ να μην έφαγα τα 50 παγωτά που έτρωγαν οι φίλοι μου κάθε καλοκαίρι. Μπορεί να μην ήμουν έτοιμη για τόσο μεγάλο άγχος και ευθύνες, για προπονητές που φωνάζουν και για παιδιά της ίδιας ηλικίας με εμένα που έχουν σκοτώσει την αθωότητά τους στο βωμό του ανταγωνισμού και δε νοιάζονται αν έχουν φίλους ή αν στα 15 τους ξεκινήσουν αναβολικά. Και ίσως το μόνο που μπορούσα να κάνω ασυναίσθητα ήταν να τρώω τα νύχια μου, από αγωνία, από αμηχανία… δεν ξέρω…» καταλήγει και ζητά από τους γονείς ή άλλους που έχουν ανάλογους προβληματισμούς να μοιραστούν μαζί της στις σκέψεις τους.

Μπορείτε να δείτε όλο το άρθρο της εδώ

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!