GOSSIP

Ο Γιώργος Καπουτζίδης απάντησε στις "απειλές" του Αλέξη Κούγια [βίντεο]

Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει η χθεσινή ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς ο γνωστός δικηγόρος έκανε γνωστό πως θα προβεί σε μια σειρά από αγωγές και μηνύσεις και έστρεψε τα βέλη του ονομαστικά και στο Γιώργο Καπουτζίδη.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας έγραψε για τον γνωστό παρουσιαστή, ηθοποιό και σεναριογράφο: 


«Ιδιαίτερα για τον Καπουτζίδη,  αυτό το νέο  πρότυπο της κοινωνίας, που στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην Υγειά μας» επί 3 ώρες, ανέλυε –παρουσίαζε  τον έρωτά του  με το σύντροφό του, ο οποίος του αφιέρωνε και του τραγουδούσε τραγούδια, ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας  και των φυσιολογικών παιδιών μας και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών  και ο οποίος τόλμησε, για να προσβάλει τη τιμή και την υπόληψή μου και να θίξει τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογενείας, και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία, του επιφυλάσσω ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια.»

Η απάντηση του Γιώργου Καπουτζίδη


Ο  Γιώργος Καπουτζίδης μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στην Αντριάνα Παρασκευοπούλου είπε τα ακόλουθα:

«Δεν ξαφνιάστηκα, τα περίμενα αυτά τα πράγματα. Οι ομοφυλόφιλοι πολίτες τα έχουμε συνηθίσει αυτά. Τα ζούμε από πολύ μικρή ηλικία. Επειδή ανέφερε ότι κάνουμε σημαία την ιδιαιτερότητά μας, δεν μπήκε ποτέ κανένα παιδάκι στα 9 ή στα 10 στην τάξη του δημοτικού σχολείου με μια σημαία μπροστά.

Μπαίνει χαρούμενο να κάνει το μάθημά του και ξαφνικά αυτό το οποίο γίνεται, κάποια άλλα παιδιά το δείχνουν με το δάχτυλο. Κι εκεί ξεκινάει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, που πρέπει να αρχίσει να κρύβεται, να φοβάται, να νιώθει ότι απειλείται, καμιά φορά να αλλάζει δρόμο για το πως θα πάει στο σχολείο και είμαι ένας άνθρωπος που την έχω περάσει αυτή τη διαδικασία και πάρα πολλοί άνθρωποι την έχουν περάσει αυτή τη διαδικασία και να που έχω βγει δυνατός από τη διαδικασία αυτή και αισθάνομαι καλά, δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι και είμαι ευτυχισμένος».

Ο λόγος που αντέδρασα ήταν γιατί αμφισβήτησε και τη δική μου ευτυχία. Γιατί είπε ότι ο μόνος λόγος για να γίνει κάποιος ευτυχισμένος είναι η σπουδή και η μελέτη και  η σκληρή εργασία και η δημιουργία μιας οικογένειας και η ρομαντική αγάπη για το άλλο φύλο. Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει ένας μόνο δρόμος για την ευτυχία. Είμαστε επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι και υπάρχουν επτά δισεκατομμύρια διαδρομές για την ευτυχία», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης σημειώνοντας πως έχει ακολουθήσει τη διαδρομή και πέρασε στη Νομική Θεσσαλονίκης, «όχι έχοντας την ιδιαιτερότητά μου ως σημαία. Δεν πήγα στο εξεταστικό κέντρο και είπα είμαι γκει βάλτε με στην σχολή που θέλω.  Δούλεψα. Δημιούργησα εγώ ο ίδιος την ευκαιρία για τον εαυτό μου.

Αλλά για κάποιους ανθρώπους, όσο και αν δουλέψεις, όσο κι αν μελετήσεις, όσο και αν προσπαθήσεις, όσο κι αν παλέψεις στη ζωή σου θα είσαι πάντοτε ένας πολίτης δεύτερης κατηγορίας.

Άρα δεν είμαι εγώ αυτός που κάνει σημαία την ιδιαιτερότητά του, είναι κάποιοι άλλοι που την ιδιαιτερότητά μου, ή αυτό που είμαι το θεωρούν βαρίδι, το θεωρούν ντροπή, το θεωρούν μαύρη σημαία και εγώ είμαι εδώ για να πω ότι δεν είναι τίποτα από όλα αυτά», ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός και σεναριογράφος.

Ακόμα, απαντώντας στη φράση του κ. Κούγια ότι του επιφυλάσσει «ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια» απάντησε πως «δεν θα ήθελα ιδιαίτερη μεταχείριση, ας μην κάνουμε την ιδιαιτερότητά μου σημαία, ας κάνει τη φυσιολογική μεταχείριση που θα έκανε στον οποιονδήποτε. Είμαι πάρα πολύ προετοιμασμένος για αυτό, έχω μιλήσει και εγώ με δικηγόρο και είμαι έτοιμος και αν χρειαστεί να πάμε στα δικαστήρια, ας πάμε στα δικαστήρια», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Μιλάει για φυσιολογικές οικογένειες. Θέλω να ευχαριστήσω όλες αυτές τις «φυσιολογικές οικογένειες» που με στήριξαν και με τίμησαν και ο λόγος που έχω πετύχει στη ζωή μου είναι αυτές οι οικογένειες. Καταρχάς κι εγώ είμαι παιδί μιας φυσιολογικής οικογένειας. Αυτές οι οικογένειες εμπιστεύτηκαν έναν γκέι σεναριογράφο και μεγαλώνουν ακόμα και τώρα 15 χρόνια μετά τα παιδιά τους με ένα όμορφο και αστείο παραμύθι που τα παιδιά συνεχίζουν να βλέπουν και μιλά για την αγάπη την φιλία, αξίες και ηθική», είπε αναφερόμενος στο «Παρά Πέντε» που το στήριξε ο κόσμος.

Η δικιά μου ευτυχία ήρθε όταν σταμάτησα να φοβάμαι και όταν σταμάτησα να ντρέπομαι. Οπότε ίσως αν κι άλλοι άνθρωποι μπορέσουν να μιλήσουν για αυτό που τους κάνει να φοβούνται και να ντρέπονται μπορεί να διορθωθούν πολλά πράγματα.

Δεν θέλω να τον αδικήσω. Δεν μπορώ να ξέρω ποιος είναι ο λόγος που γίνεται αυτή η επίθεση. Είναι προσωπικός; Έχει να κανει με την γκέι κοινότητα; Έχει να κάνει με ότι μπορεί η αντίληψή του να είναι ότι είμαι ένας πολίτης δεύτερης κατηγορίας και δεν θα έπρεπε να βγαίνω να μιλάω; Έχει να κάνει με το ότι μπορεί να θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα εκφοβισμού για να μην βγουν άνθρωποι; Δεν το ξέρω. Για αυτό δεν θέλω να μπω σε αυτό. Είμαι εδώ όμως για να τον κάνω αυτό τον αγώνα», ανέφερε ακόμα ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Είμαι εκτεθειμένος αυτή τη στιγμή σε έναν λόγο ο οποίος είναι τόσο προσβλητικός και τόσο ομοφοβικός. Ποια είναι η θέση της πολιτείας;», ανέφερε ακόμα.

«Δεν έχω μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή για την προσωπική μου ζωή αλλά θα το κάνω τώρα» είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός ηθοποιός. «Έχω ζήσει 3 όμορφες σχέσεις στη ζωή μου και υπήρξα ευτυχισμένος. Με τρεις ανθρώπους που με αγαπάνε και τους αγάπησα κι εγώ και εξακολουθούν να με αγαπάνε και αυτό με συγκινεί ιδιαίτερα. Υπήρξα ευτυχισμένος,

Τώρα δεν είμαι σε σχέση. Είμαι άνεργος ομοφυλόφιλος όπως θα έλεγε και ο ίδιος. Είμαι ευτυχισμένος και έτσι, στην ησυχία μου και στο όμορφό μου νησί. Είναι πολύ προσωπικό πράγμα η ευτυχία. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να βγαίνει και να λέει με ποιον τρόπο θα γίνεις ευτυχισμένος. Ευτυχισμένος θα γίνεις αν έχεις καλή καρδιά», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης ο οποίος σημείωσε ότι σήμερα έχει γενέθλια ο πατέρας του ο οποίος είναι περήφανος για εκείνον, όπως και εκείνος για αυτόν. «Δεν ήρθα εδώ για να επιτεθώ σε κάποιον. Αν θέλει να πάμε στα δικαστήρια, φυσικά και θα πάμε, αλλά ο λόγος που ήρθα είναι γιατί επειδή είμαι πρότυπο, δεν είμαι εγώ, ο πατέρας μου όμως είναι και μακάρι όταν τελειώσει η συνέντευξη κάποιος πατέρας να κοιτάξει τον γκέι γιο του, ή κόρη του με υπερηφάνια, αυτό θα είναι το κέρδος».

Δείτε την συνέντευξή του:

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!