GOOD LIFE

Τα 6 tips για να τονώσεις το μεταβολισμό σου λίγο πριν την Πρωτοχρονιά

Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και μπορεί να μην μπορείς να βγεις έξω για ρεβεγιόν, αλλά είναι βέβαιο πως και στο σπίτι θα φάτε και θα πιείτε του σκασμού αυτές τις μέρες.

Καλό θα είναι βέβαια να αποφύγει κανείς την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και φαγητού που μόνο θερμίδες και κιλά θα του φορτώσουν, αλλά επίσης χρήσιμο είναι να δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε τον μεταβολισμό σας να ανεβάσει ρυθμούς αυτές τις μέρες και γενικότερα.

1. Τρώγοντας πολλά μικρά γεύματα μέσα στη μέρα αναζωπυρώνεις το μεταβολικό σου ρυθμό: και αυτό είναι ανεξάρτητο της σύνθεσης (σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες ή λίπος) των τροφών που καταναλώνεις.

2. Ένα θερμιδοβόρο πρωινό γεύμα θα το κάψεις ευκολότερα μέσα στη μέρα: έτσι, δεν θα προσλάβεις έξτρα θερμίδες με ενδιάμεσα γεύματα.

3. Όσο προπονείσαι με βάρη τόσο το καλύτερο για το μεταβολισμό σου: οι μύες παίρνουν τη θέση του λίπους, τόσο απλό.

4. Κάνε αερόβιες ασκήσεις υψηλής έντασης  που έχουν παρόμοια οφέλη με τα βάρη: καίνε το λίπος που καλύπτουν τους μυς.

5. Κινήσου περισσότερο, λούφαξε λιγότερο: Αν ούτε τα βάρη ούτε το τρέξιμο είναι το φόρτε σου, προσπάθησε να περπατάς περισσότερο, να μην παίρνεις το ασανσέρ, να κάνεις πιο συχνά σεξ, να μην τρως στο κρεβάτι πριν κοιμηθείς, να βλέπεις τηλεόραση ενώ μαγειρεύεις κλπ.

5. Τρώγε περισσότερο άπαχο κρέας, λιγότερους απλούς υδατάνθρακες και ακόμη πιο μεγάλες ποσότητες ωφέλιμου λίπους: Αντί για χοιρινή μπριζόλα επίλεξε φιλέτο κοτόπουλου, αντί για άσπρα μακαρόνια δοκίμασε τα ολικής άλεσης, αντί για παϊδάκια ψήσε στο κάρβουνο φρέσκο σολομό.

6. Πίνε περισσότερο νερό: Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ένα λίτρο νερού ημερησίως, βελτιώνει κατά 20% το μεταβολικό ρυθμό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!