GOOD LIFE

Αυτή η διατροφή είναι ιδανική για detox πριν τις γιορτές

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν και μπορεί φέτος όλοι να κάνουμε αναγκαστικά ρεβεγιόν στα σπίτια μας λόγω της πανδημίας, αλλά είναι βέβαιο πως τα εορταστικά δείπνα και γεύματα θα είναι λουκούλλεια στα περισσότερα σπίτια.

Καλό είναι λοιπόν τις επόμενες, έστω και λιγοστές μέρες, που απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά και στο μεσοδιάστημα μέχρι την Πρωτοχρονιά και μετά τις γιορτές να κάνετε μια μίνι... αποτοξίνωση με το να προσέξετε λίγο τη διατροφή σας.

Βάλε στο πρόγραμμά σου τις παρακάτω τροφές και προσπάθησε να αποφύγεις τα γλυκά και τα πολύ λιπαρά γεύματα για λίγες μέρες: 

Λαχανικά

Tα λαχανικά είναι μια από τις κορυφαίες τροφές που θα σε βοηθήσουν στην αποβολή των τοξινών. Οι φυτικές τους ίνες θα συμβάλλουν στη διαδικασία της αποτοξίνωσης αλλά και στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών. Προτίμησε σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως είναι το σπανάκι ή το μπρόκολο, που είναι ακόμα πλουσιότερα σε φυτικές ίνες.

Φρούτα

Αβοκάντο, βατόμουρα, μήλα, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, πορτοκάλια και φλούδες εσπεριδοειδών είναι μερικά από τα φρούτα που μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμά σου και θα σε βοηθήσουν στην αποβολή των τοξινών. Φρόντισε, ιδανικά, τόσο τα λαχανικά όσο και τα φρούτα να είναι βιολογικής καλλιέργειας.

Ζωικές πρωτεΐνες

Τόσο τα ψάρια, όπως ο σολομός και οι σαρδέλες, όσο και τα λευκά κρέατα όπως είναι το κοτόπουλο είναι ιδανικά για τη διαδικασία της αποτοξίνωσης. 

Όσπρια

Φακές, φασόλια, αρακάς και ρεβίθια είναι επίσης μια κατηγορία τροφών πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που δεν πρέπει να παραλείπεις από το πρόγραμμά σου.

Καλά λιπαρά

Ελαιόλαδο, ξηροί καρποί ή αλείμματα από αυτούς αλλά και αβοκάντο είναι μερικές από τις τροφές που αποτελούν καλά λιπαρά, βασικό στοιχείο κάθε γεύματός σου.

Λεμόνια, μυρωδικά και μπαχαρικά

Φρόντισε να αποφύγεις όσο μπορείς περισσότερο το αλάτι που προκαλεί κατακράτηση υγρών και αν θέλεις να προσθέσεις γεύση στα γεύματά σου, προτίμησε να βάλεις αρωματικά βότανα και μπαχαρικά ή λεμόνι που επίσης έχει αντιοξειδωτική δράση και πολλές βιταμίνες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!