GOSSIP

Η απάντηση του Γρηγόρη Πετράκου για την εισαγγελική έρευνα περί fake news

Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως η Eισαγγελία Πρωτοδικών  Αθήνας θα διενεργήσει έρευνα με αντικείμενο δημοσιεύματα εφημερίδων και βίντεο στο Διαδίκτυο με «fake news» για την πανδημία του κορωνοϊού.

 Το έναυσμα προκειμένου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας να δώσει εντολή για τη διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας έδωσαν δημοσιεύματα εφημερίδων  αλλά και βίντεο με δηλώσεις στο διαδίκτυο του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου, ο οποίος και σε συνεντεύξεις του, αλλά και σε αναρτήσεις του στο Facebook έχει εκφράσει την άποψη πως θεωρεί πως δεν υπάρχει πανδημία.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που θα αναλάβει την έρευνα θα διερευνήσει συγκεκριμένα εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση και η διέγερση σε ανυπακοή.

Το TLIFE, επικοινώνησε με τον τραγουδιστή  και ζήτησε ένα σχόλιο για το θέμα που τον αφορά. Διάβασε όσα δήλωσε:

«Πολύ περίεργο» απάντησε ο Γρηγόρης Πετράκος στο TLIFE και συνέχισε:  «Το δικό μου βίντεο δεν αφορά τίποτα σε αυτά που αναφέρονται στην είδηση. Eγώ δε μίλησα ποτέ για εμβόλια, ούτε παρότρυνα κανέναν να μην κάνει τίποτα, να μην τηρεί τα μέτρα. Δεν προέτρεψα κανένα για οτιδήποτε Εγώ μόνο παρέθεσα μια σειρά από άρθρα και γραφήματα που υπάρχουν στο διαδίκτυο από επίσημους φορείς. Δεν έβγαλα τίποτα από το κεφάλι μου.

Και πρόσθεσε: «Ο εισαγγελέας δεν έχει καμμία δουλειά νομικά. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παραπέμψει κάποιον ο οποίος προτρέπει δημόσια σε ανυπακοή. Εγώ ουδέποτε μίλησα για ανυπακοή σε κανένα νόμο. Είπα ότι παρόλο που οι νόμοι είνα “παράνομοι”οφείλουμε να τους ακούμε. Εγώ για παράδειγμα δεν φοράω μάσκα αλλά δεν πάω πούθενά. Το έχω δηλώσει σε συνεντεύξεις μου. Δεν πάω κάπου χωρίς μάσκα. Απλά δε φοράω μάσκα και κάθομαι σπίτι μου. Το θεωρώ αναπόστατο και ούτε θα συμβεί ποτέ απλά αυτό είναι συνήθης εκφοβισμός. Και μόνο που αναφέρεται η λέξη εισαγγελέας για να ελέγξει γνώμες βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο και απόψεις, αυτό από μόνο του συνιστά μια δικτατορική στάση απέναντι στα πράγματα.  Δεν έχω προκαλέσει με κανένα τρόπο. Ποτέ δε δημοσίευσα fake news. Επί 6  μήνες δημοσίευα στοιχεία κάθε μέρα  και κανείς δεν είπε ότι είναι fake news. Δεν μου διεύψεσαν κανένα από από αυτά.To βίντεό μου επειδή έκανε ένα εκατομμύριο προβολές προφανώς τους προκάλεσε και ακόμα παίζει με μια επισήμανση. Τα ελληνικά hoaxes το κάνουν αυτό δεν είναι κάποιος φορέας, θεσμικός. Τα ελληνικά hoaxes, τα πληρώνει το facebook», είπε σχετικά με το βίντεό του και περί fake news.

 

Τι είχε πει στο βίντεο που είχε ανεβάσει στο Facebook

Μερικές από τις απόψεις του Γρηγόρη Πετράκου στο βίντεο:

  • «Είναι επιστημονικό γεγονός, ότι η σοβαρότητα μιας επιδημίας κρίνεται από τον αριθμό των θυμάτων που επιφέρει. Εφόσον η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση πανδημίας από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα, θα περιμέναμε να δούμε μια δραματική άνοδο των θανάτων».
  • «Είχαμε 1000 θανάτους λιγότερους φέτος σε σχέση με πέρσι, παρά τον κορονοιό. Αν λοιπόν κανείς δεν μας είχε πληροφορήσει ότι δεν υπάρχει μια επιδημία, εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν θα είχαμε καταλάβει τίποτα».
  • «Ο δεύτερος σημαντικός αριθμός που μας δείχνει την επιδημιολογική σοβαρότητα είναι ο αριθμός ανθρώπων στις ΜΕΘ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιδημίας, ο αριθμός ανθρώπων σε ΜΕΘ ήταν ιδιαίτερα χαμηλός. Ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του Φθινοπώρου, μιας εποχής που πάντα έχουμε έξαρση ιώσεων και λοιμώξεων, έχουμε μόνο 82 ανθρώπους σε ΜΕΘ. Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, οι 82 νοσηλευόμενοι σε πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, θα θεωρούνταν εύκολα διαχειρίσιμη κατάσταση. Εμάς βέβαια μας λένε ότι είμαστε στο κόκκινο και ότι τελειώνουν τα κρεβάτια. Είναι άραγε η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια νούμερα;».
  • «Όσοι με τη λογική και τα επίσημα στοιχεία καταρρίπτουμε το αφήγημα της φονικής επιδημίας μας λένε αρνητές του κορωνοιού. Όχι επιτήδειοι! Δεν αρνούμαστε τον κορονοιό. Αρνούμαστε να δεχτούμε αμαχητί να καταστρέψετε τις ζωές μας, να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό μας, να αλλάξουμε επάγγελμα και τρόπους επικοινωνίας, να μην αγκαλιαζόμαστε, να μην χαιρετιόμαστε, να μη χαμογελάμε με το πρόσχημα της φονικής πανδημίας. Έχουμε μια φυσιολογική και κατά τόπους βαριά επιδημία γρίπης που έπρεπε εσείς να βρείτε τρόπους να την αντιμετωπίσετε. Εμείς κάναμε ό,τι μας είπατε. Φτάνει. Αφήστε μας να γυρίσουμε στον φυσιολογικό τρόπο ζωής μας. Για όνομα του Θεού. Μην μας προστατεύετε άλλο».

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!