ΖΩΔΙΑ

H Πανσέληνος στις 31 Οκτωβρίου θα... ταράξει όλα τα ζώδια

Μία δεύτερη Πανσέληνος μέσα στον Οκτώβριο έρχεται για να ταράξει με τρόπο επεισοδιακό τα λιμνάζοντα ύδατα της σταθερότητας και να μας ωθήσει με τρόπο εκρηκτικό, ή και επαναστατικό σε μεγάλες αλλαγές, που είναι φανερό ότι ετούτη την περίοδο μας βγάζουν από την ροή και τις συνήθειές μας.

Την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου ο Ήλιος από το Σκορπιό και η Σελήνη από το ζώδιο του Ταύρου σχηματίζουν την αντίθεσή τους και έτσι σχηματίζεται η Πανσέληνος του μήνα, από την 08ο38′ του ζωδίου του Ταύρου. Στις 16:49 ώρα Ελλάδος, έχουμε λοιπόν το τελευταίο ολόγιομο φεγγάρι του Οκτωβρίου, στο οποίο και παρατηρούμε την συμμετοχή του Ουρανού, η οποία καθιστά ακόμα πιο έντονες και ανατρεπτικές τις συνθήκες γύρω μας.

Σε ετούτη την περίοδο, παρατηρούμε την κορύφωση γεγονότων / εξελίξεων των οποίων η έναρξη έγινε με τη Νέα Σελήνη που προηγήθηκε στο ζώδιο του Ζυγού στις 16/10. Ο Οκτώβριος κλείνει αρκετά επεισοδιακά την αυλαία του, και με ένα ολόγιομο φεγγάρι στο ζώδιο του Ταύρου, είναι φανερό ότι σε αυτό το διάστημα το επίκεντρο των εξελίξεων σε προσωπικό επίπεδο βρίσκεται γύρω από τις υλικές αλλά και συναισθηματικές κτήσεις, ενώ σε κοσμικό επίπεδο η έμφαση των γεγονότων και των εξελίξεων αφορούν την οικονομία αλλά και τις συνοριακές διεκδικήσεις.

Η ακραία συμμετοχή του Ουρανού από το ζώδιο του Ταύρου σε αυτό το φεγγάρι κάνει ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη την ατμόσφαιρα γύρω μας, όμως δεν επρόκειτο για μία Πανσέληνο η οποία απλά και μόνο θα μεταδώσει συναισθηματική φόρτιση επηρεάζοντας μόνο τον ψυχισμό μας, αλλά είναι μία Πανσέληνος η οποία και θα φέρει ξαφνικά γεγονότα, ανατροπές, εντάσεις, ξαφνικές διασπάσεις και ρήξεις και κλονισμό σε θεμέλια σταθερότητας. Υπάρχουν λοπόν αυτό το διάστημα εκκεντρικά γεγονότα που σοκάρουν, αλλάζουν σχέδια, διαλύουν βάσεις (προκειμένου να μπουν νέες) φέρνουν την αποδέσμευση, την απελευθέρωση, την αποκάλυψης της αλήθειας (σε κάποιες περιπτώσεις), γεγονότα ικανά για να μας κάνουν αυτό το διάστημα να σκεφτούμε ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο, σίγουρο, σταθερό, τίποτα δεν είναι κατοχυρωμένο. Ωστόσο είναι και ένα επαναστατικό φεγγάρι, κατά την διάρκεια του οποίου οι αιφνιδιασμοί θα φέρουν την αφύπνιση, την αμφισβήτηση, την αντίδραση ενώ δεν θα λείψουν και οι περιπτώσεις που θα δούμε να σπάνε οριστικά σταθερά δεσμά σχέσεων ή και συνεργασιών.

Το ξεκάθαρο μήνυμα αυτού του φεγγαριού είναι ότι στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι η ζωή είναι μία συνεχής αλλαγή και η αλλαγή είναι ζωή!

Είναι σημαντικό το επόμενο διάστημα να δείξουμε προσοχή στην καθημερινότητά μας, γιατί και ανατροπές σχεδίων / προγραμμάτων θα έχουμε, και είναι τονισμένη η ροπή προς τα ατυχήματα , τις βλάβες ή και τις ξαφνικές αναποδιές που δεν υπολογίζαμε. Φυσικά σε επίπεδο συναισθηματικών σχέσεων επικρατεί πολύ έντονα η ανάγκη για απελευθέρωση, έτσι λοιπόν θα δούμε πολλούς και ξαφνικούς χωρισμούς να γίνονται θέμα προς συζήτηση.

Να τονίσουμε εδώ, ότι με αυτή την Πανσέληνο παρατηρούμε και τον Ερμή να κινείται φαινομενικά ανάδρομος από το ζώδιο του Ζυγού, σχηματίζοντας τετράγωνο με τον Κρόνο από τον Αιγόκερω. Η όψη αυτή καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία, ενώ είναι φανερό ότι κόβονται “μαχαίρι” διπλωματικές σχέσεις και επαφές ή επικρατεί μία παγερή αδιαλλαξία. Η ανθρώπινη σκέψη είναι αρκετά αρνητική κοντά στο φεγγάρι, παρατηρούμε όξυνση του άγχους αλλά και της βαθύτερης θλίψης.

Από την Πανσέληνο στον Ταύρο επηρεάζονται άμεσα οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί Υδροχόοι του 1ου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 8η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. Συνάμα παρατηρούμε και αρκετούς Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους του 3ου δεκαημέρου να βρίσκεστε αυτό τον καιρό σε μία αναμέτρηση με παρελθοντικές καταστάσεις, οι οποίες και σας οδηγούν σε κλεισίματα κύκλων!

Η Πανσέληνος Οκτωβρίου και τα 12 Ζώδια

Κριός : Η Πανσέληνος από το ζώδιο του Ταύρου εντείνει το αίσθημα της ανασφάλειας και της αστάθειας για τα οικονομικά σας, ενώ εσείς οι ίδιοι είστε στον αγώνα αυτό το διάστημα να υπερασπιστείτε με κάθε τρόπο αυτό που σας ανήκει ή και δικαιωματικά σας αξίζει! Διανύετε μία περίοδο επαναξιολόγησης, όπου διαπιστώνεται ότι πλέον ιεραρχείτε με τρόπο διαφορετικό τις αξίες σας, βλέποντας και κάποια «πιστεύω» σας να αλλάζουν! Χαλιναγωγήστε την ένταση και την ορμητικότητα , αποφεύγοντας τις μεγάλες αλλά και τολμηρές οικονομικές και συναισθηματικές επενδύσεις , όπου η ρίζα τους βρίσκεται στο «φόβο»! 

Ταύρος: Η Πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στο δικό σας ζώδιο, δίνοντάς σας το «μάθημα» ότι η ζωή έχει αλλαγές και ότι όταν προσπαθείς με νύχια και με δόντια  να «συντηρείς» κάτι το οποίο στην ουσία έχει ολοκληρώσει την πορεία του, τότε είναι η ζωή που παίρνει το τιμόνι στα χέρια και σε αναγκάζει να αλλάξεις πορεία! Με αυτό το φεγγάρι,  λοιπόν οδηγείστε σε μία νέα κατεύθυνση, αφού πρώτα δεχτείτε τις συγκρούσεις με το περιβάλλον, τις σχέσεις σας αλλά και με τον ίδιο σας τον εαυτό! Απελευθερώνεστε από κάθε τι που δεν σας επέτρεπε να εξελιχθείτε… ο τρόπος όμως σίγουρα είναι λίγο απότομος και νευρικός. 

Δίδυμος: Με την Πανσέληνο στο ζώδιο του Ταύρου καλείστε να διαχειριστείτε και να κλείσετε ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος. Το κλίμα είναι κάπως «βαρύ» και η ψυχολογία σας διαταράσσεται από σκαμπανεβάσματα, αλλά και από αιφνιδιασμούς που προκαλούνται στην καθημερινότητά σας. Ζητήματα εργασίας, οικείων προσώπων, αλλά και υποθέσεις που αφορούν την φυσική κατάσταση, φαίνεται ότι αυτό τον καιρό σας προβληματίζουν με έντονο στρες.  Η ανάγκη σας αυτό το διάστημα είναι να αποστασιοποιηθείτε απ΄ολους και απ όλα , κάνοντας τον προσωπικό σας απολογισμό και θέτοντας πλέον νέες προτεραιότητες στη ζωή σας. 

Καρκίνος: Είσαστε από τους εκπροσώπους του ζωδιακού όπου όπως θα διαβάσατε μπορείτε πραγματικά να βρεθείτε «κερδισμένοι» από την Πανσέληνο που γίνεται στο ζώδιο του Ταύρου, ιδιαίτερα όμως αν έχετε γεννηθεί το διάστημα 29-30  Ιουνίου. Έφτασε η στιγμή να εκπληρώσετε κάποιες προσωπικές σας προσδοκίες , για να γίνει αυτό όμως, θα αναγκαστείτε να ξεφύγετε από τις συνηθισμένες τάσεις και συμπεριφορές,  κάνοντας τολμηρές αλλαγές ή αποδεχόμενοι τα νέα ξεκινήματα που γίνονται τώρα.  Ένας έρωτας από το παρελθόν, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει τώρα στη ζωή σας,  προσφέροντας ικανοποίηση ή ακόμα και αισθηματική δικαίωση.  Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή όμως για οριστικές αποφάσεις. Στα «αρνητικά» αυτού του φεγγαριού συγκαταλέγω ότι μπορεί να ενοχληθείτε ή και να κουραστείτε από τα «ευτράπελα» που συμβαίνουν στο κοινωνικό σας περιβάλλον. 

Λέων: Η Πανσέληνος του μήνα επηρεάζει έντονα τον τομέα της καριέρας σας και των προσωπικών στόχων που έχετε για το μέλλον σας .  Ξαφνικά γεγονότα διαταράσσουν την σταθερότητα που πιστεύατε ότι υπήρχε μέχρι σήμερα και εσείς δεν μένει παρά να ακολουθήσετε το ρεύμα των αλλαγών, αποδεχόμενοι το γεγονός ότι δεν φταίει πάντα κάποιος για ότι συμβαίνει…  Προστατέψτε περισσότερο το «όνομά» σας στο χώρο που κινείστε επαγγελματικά. Αποφύγετε τα νευρικά ξεσπάσματα στο «γάμο» Αποφύγετε την επίρριψη ευθυνών και αφοσιωθείτε με πίστη στην εργασία, κατανοώντας ότι η σκληρή προσπάθεια φέρνει πάντα την ανταμοιβή! 

Παρθένος: Με την Πανσέληνο του μήνα δεν θα λείψουν οι συγχύσεις και οι εντάσεις για θέματα που αφορούν νομικά έγγραφα, συμφωνίες, επαφές με ανθρώπους που λείπουν μακριά (θείους, θείες , ξαδέρφια) ή ακόμα και εκπαιδευτικά προγράμματα.  Νιώθετε αρκετά εκνευρισμένοι με τις καταστάσεις που κυριαρχούν σε αυτούς τους τομείς και καλό είναι να μετριάσετε τις παρορμήσεις σας τόσο στην έκφραση του λόγου όσο και στις μετακινήσεις σας.  Ωστόσο, το φεγγάρι αυτό, θα λειτουργήσει και αρκετά «επιβοηθητικά» για εσάς! Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχετε μία νέα ενδιαφέρουσα πρόταση, μία θετική εξέλιξη που θα σας προτρέψει να καλωσορίσετε μία νέα εμπειρική περίοδο στη ζωή σας. 

Ζυγός: Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Ταύρου φουντώνει για τα καλά τις ανασφάλειές σας τόσο για τα οικονομικά όσο και για τα αισθηματικά σας. Στον οικονομικό τομέα, είναι πολύ πιθανό να βγουν στην επιφάνεια εκκρεμότητες του παρελθόντος που θα κληθείτε τώρα να διεκπεραιώσετε. Αποφύγετε το δανεισμό και δείξτε συνέπεια και οργάνωση στις υποχρεώσεις που έχετε προς τρίτους! Στον αισθηματικό τομέα, η εποχή προστάζει υπομονή αλλά και αυτοσυγκράτηση … Πάθη, λάθη, Ζήλειες και Φόβοι βρίσκονται στην αποκορύφωσή τους! 

Σκορπιός: Η Πανσέληνος του  μήνα πραγματοποιείται στο διαμετρικά απέναντι ζώδιο από το δικό σας, φέρνοντας αυτό το διάστημα αιφνιδιασμούς από το περιβάλλον σας και πιο συγκεκριμένα από τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας.  Οι αλλαγές που καλείστε να κάνετε τώρα αφορούν τους παραπάνω τομείς και είναι βέβαιο ότι δε θα μπορούν να χαρακτηριστούν «εύκολες» ή «ανώδυνες» αλλαγές! Κάποιες σχέσεις ολοκληρώνουν τον κύκλο τους, δίνοντάς σας ένα σημαντικό «μάθημα» το οποίο πρέπει να παραβλέψετε! Σημαντικό είναι αυτή την περίοδο να μην επιμείνετε να συντηρήσετε αυτό που στην ουσία έχει τελειώσει …. Αν το κάνετε, το κόστος θα είναι αρκετά πιο βαρύ λίγο αργότερα! 

Τοξότης:  Αρκετά πιεστικό είναι το πρόγραμμά σας καθώς οδεύουμε προς την Πανσέληνο του μήνα που γίνεται στο ζώδιο του Ταύρου! Άγχος, ένταση, αρκετή εργασία αλλά και ανατροπές σχεδίων, έρχονται για να κάνουν αρκετά κουραστικές και απαιτητικές τις ημέρες που ακολουθούν! Αποφύγετε την εξάντλησή σας, δείχνοντας περισσότερη επιμέλεια στην διατροφή και στον ύπνο.  Προφυλαχτείτε από κακοτοπιές ιώσεων αλλά και από μικρά ατυχηματάκια. Θυμηθείτε ότι η μέρα έχει 24 ώρες οι οποίες είναι αρκετές, αρκεί να μπορέσετε να κάνετε μία καλή διαχείριση σε όσα είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε! 

Αιγόκερως:  Η Πανσέληνος του μήνα έρχεται για να σας δώσει το μήνυμα ότι αυτή την εποχή καλείστε να κάνετε τις αλλαγές εκείνες, που θα σας βοηθήσουν να βρείτε και πάλι την χαρά, το χαμόγελο και το κέφι για ζωή! Δεν λείπουν όμως οι αιφνιδιασμοί με αυτό το φεγγάρι  και πιο συγκεκριμένα: Ξαφνικές εξάρσεις, εντάσεις και καβγάδες στα ερωτικά αναμένονται για τους δεσμευμένους, όπου τώρα βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια τα προβληματάκια της σχέσης, εσείς όμως καλείστε να κάνετε τις απαιτούμενες αλλαγές.  Οι γονείς καλό είναι αυτό το διάστημα να είστε ψύχραιμοι στις διαφωνίες που θα προκύψουν με παιδιά σας (πολλές από τις διαφωνίες θα έχουν άμεση σχέση με οικονομικά)! 

Υδροχόος: Ιδιαίτερα επαναστατικοί είστε τις ημέρες κοντά στην πανσέληνο! Πράγματι,  δεν έχετε περάσει και λίγα τους τελευταίους μήνες, ενώ με αυτό το φεγγάρι, έρχονται ξανά στην επιφάνεια τα ίδια προβλήματα που σας προκαλούν συναισθηματική αναστάτωση και ψυχολογικό αναβρασμό! Ζητήματα που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, την ακίνητη περιουσία ή και την εργασία, σας φουντώνουν με θυμό  και σας καλούν άμεσα να κάνετε ουσιαστικές αλλαγές. Η λύση εδώ για εσάς, είναι η υπομονή, η διαχείριση αλλά και η βαθιά πίστη ότι μπορείτε και θα τα καταφέρετε! 

Ιχθύς: Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Ταύρου κρύβει εκπλήξεις για εσάς τους Ιχθύς, τόσο ευχάριστες όσο και δυσάρεστες. Ξεκινώντας με τις δυσάρεστες να σας πω ότι αυτό το διάστημα θα είστε αρκετά εύθικτοι, νευρικοί,  ή και γκρινιάρηδες μπορώ να πω με το περιβάλλον σας, ιδιαίτερα με τον ερωτικό σύντροφο! Όσοι ήδη είστε σε μία μόνιμη σχέση  ή και συμβιώνετε θα έχετε και τα καβγαδάκια σας για τα οικονομικά ή για προβλήματα που υπήρχαν, πιστεύατε ότι είχαν λυθεί , αλλά διαπιστώνετε ότι τα προβλήματα αυτά είναι ακόμα εδώ .  Δείξτε προσοχή στην παρορμητικότητα του λόγου αλλά και των μετακινήσεων. Δεν θα λείψουν όμως και οι θετικές εκπλήξεις που θα αφορούν μία είδηση, ένα έγγραφο, μία συμφωνία, μία επαφή ή μία νέα γνωριμία…. Συνάμα, αυτό που έχω να πω είναι ότι οι ξαφνικές αναλαμπές, αλλά και οι προτάσεις που θα έχετε αυτό τον καιρό μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο.

 

Πηγή: astrokouskous.oroskopos.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!