GOOD LIFE

Μάθε πως το να μασάς σωστά σε βοηθά να ελέγχεις το βάρος σου

Πιθανά να έχεις ακούσει πως ένα από τα μυστικά για αδυνάτισμα, είναι να μασάς αργά και σωστά το φαγητό σου.

Μάλιστα, σχετικές έρευνες, έχουν δείξει πως αυτό είναι το "μυστικό" της διατροφής των Γάλλων (και ειδικά των Γαλλίδων) που μολονότι τρώνε τα πάντα (και συχνά με πολλά λιπαρά όπως το βούτυρο) δεν εμφανίζουν έντονο πρόβλημα παχυσαρκίας όπως θα ήταν αναμενόμενο.


Οι διατροφολόγοι, λένε πως το να ελέγχουμε τη ποσότητα φαγητού (όχι τεράστιες μερίδες), να μην στερούμαστε τίποτα (ούτε καν τα γλυκά), αλλά να μασάμε αργά το φαγητό μας και να αφοσιωνόμαστε στα γεύματα μας χωρίς περισπασμούς (π.χ. τηλεόραση) είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να βοηθήσει τον οποιονδήποτε να ελέγχει το βάρος του.

Γιατί, λοιπόν, πρέπει να μασάς το φαγητό σου καλά και αργά και γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό; 

1. Το μάσημα του φαγητού μπορεί να οδηγήσει στη μείωση των θερμίδων που καταναλώνεις.

2. Αυξάνει την ευχαρίστηση που παίρνεις από το φαγητό.

3. Είναι το πρώτο βήμα της πέψης.

4. Απορροφάει ο οργανισμός σου με αυτόν τον τρόπο περισσότερα θρεπτικά συστατικά και υγρά που είναι σημαντικά για σένα και την υγεία σου.

 

Πώς να το κάνεις; 

1. Συγκεντρώσου στο φαγητό που τρως.

2. Απόλαυσε το άρωμά του, γεύσου κάθε μπουκιά του, φάε αργά και μάσα κάθε μπουκιά για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.

Τι να μην κάνεις όταν τρως…

Όταν είναι ώρα για μεσημεριανό ή βραδινό, οι Γάλλοι κάνουν διάλειμμα από τα πάντα. Σε κάθε εταιρία γίνεται ένα 45λεπτο μεσημεριανό διάλειμμα έτσι ώστε κάθε εργαζόμενος να μπορέσει να φάει το μεσημεριανό του με τους συναδέλφους ή τους φίλους του. Κάθονται, παραγγέλνουν, απολαμβάνουν κάθε μπουκιά και μασάνε το φαγητό τους πολύ. Δεν κάνουν τίποτα άλλο όση ώρα τρώνε. Δεν ασχολούνται με το κινητό ή το tablet τους και δεν κάνουν καμιά άλλη δραστηριότητα παράλληλα.

Κλείσε την τηλεόραση , πλύνε τα χέρια σου, άναψε ένα κερί και σέρβιρε το μεσημεριανό ή το βραδινό σου στα πιο όμορφα πιάτα σου.

 Κάτσε στην καρέκλα σου και ξεκίνα το ταξίδι σου προς την απόλαυση ενώ συζητάς με την παρέα σου αν έχεις, για το πώς κύλησε η μέρα σου. Νιώσε το φαγητό σου, μάσα το αλά και θα αισθανθείς απόλυτηικανοποίηση. Κατά πάσα πιθανότητα ούτε που θα θελήσεις να φας όλο σου το φαγητό πράγμα που θα σε οδηγήσει σε ένα πιο αδύνατο σώμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!