GOOD LIFE

5 πράγματα που αποκαλύπτει για σένα το ντύσιμό σου

Τα στοιχεία προέκυψαν από διαφορετικές κοινωνικές και ψυχολογικές έρευνες και αποδεικνύουν πως τελικά το ντύσιμό μας αντανακλά πολύ περισσότερο από όσο φανταζόμασταν τόσο τον χαρακτήρα μας, όσο και την διάθεσή μας, ακόμα και τις προθέσεις μας.

Δείτε την λίστα όπως τη δημοσιεύει το περιοδικό Time.

1. Τα διαφορετικά χρώματα σημαίνουν διαφορετικά πράγματα, με το γκρι να δείχνει πως προτιμάς να περνάς απαρατήρητος και το κόκκινο να είναι η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή. Ειδικά το κόκκινο στα ρούχα συμβολίζει το σεξ, κάνει τις γυναίκες πιο ελκυστικές στους άνδρες (και δείχνει την πρόθεσή τους να είναι προκλητικές) ενώ υπάρχει και μια εντυπωσιακή έρευνα που δείχνει πως όσοι κάνουν οτοστόπ και φορούν κόκκινα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να σταματήσει κάποιος για να τους πάρει.
2. Το νεανικό ντύσιμο δείχνει πως προσέχεις το σώμα σου και πως θέλεις να είσαι υγιής και συνήθως αντικατοπτρίζει και έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Οι παντρεμένες πάλι που επιλέγουν να ντύνονται νεανικά σύμφωνα με μια έρευνα έχουν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν !
3.Αν προτιμάς τα επώνυμα ρούχα αυτό δείχνει εμμονή με το στάτους και ότι προσπαθείς οι άνθρωποι να σε αντιμετωπίζουν με περισσότερο σεβασμό.  Επίσης το ακριβό ντύσιμο στις γυναίκες (όπως και το ντεκολτέ) δείχνει ναρκισσισμό.
4. Αν προτιμάς τα σκούρα ρούχα και κυρίως τα μαύρα αυτό δείχνει πιθανά πως έχεις διάφορες νευρώσεις, ενώ αν επιλέγεις εκκεντρικά ρούχα δείχνει πως γενικά προτιμάς την περιπέτεια και θες διαρκώς να αναζητάς νέα πράγματα.
5. Το ντύσιμο επηρεάζει και την στάση σου απέναντι στους άλλους. Για παράδειγμα έρευνες δείχνουν πως οι ασθενείς εμπιστεύονται περισσότερο τους γιατρούς όταν αυτοί φορούν την λευκή ποδιά τους, σε σχέση με όταν είναι ντυμένοι casual ή ακόμα και όταν φορούν κουστούμι. Επίσης οι φαν προτιμούν τους μουσικούς περισσότερο όταν αυτοί είναι ντυμένοι όπως αυτοί αναμένουν: έρευνα έδειξε πως όταν ένα μουσικό είδωλο αλλάζει ριζικά το λουκ του, οι φαν του δεν αγαπούν πια το ίδιο τα τραγούδια του, που μέχρι πρότινος λάτρευαν! 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!