GOOD LIFE

10 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για το γάλα σόγιας

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί επιλέγουν μια vegan διατροφή αποφεύγοντας προϊόντα ζωϊκής προέλευσης.

Και μια από τις τροφές που έχουν γίνει πολύ δημοφιλής είναι το γάλα σόγιας και τα παράγωγά του, που αρκετοί το θεωρούν μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή, έναντι των "παραδοσιακών" γαλακτοκομικών προϊόντων από γάλα αγελάδας, κατσίκας, προβάτου και άλλων ζώων.


Ωστόσο στο runfun.gr, διαβάσαμε μια λίστα με πράγματα που πολλοί δεν γνωρίζουν για το γάλα σόγιας, που ίσως κάνει κάποιους να αναθεωρήσουν το πόσο "υγιεινή" επιλογή αποτελεί ως τροφή.

1. Οι σπόροι σόγιας περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυσικών τοξινών που επηρεάζουν τα επίπεδα οιστρογόνων. Η κατανάλωση μόλις δύο ποτηριών γάλακτος σόγιας την ημέρα μπορεί να μεταβάλει σημαντικά τις ορμόνες στο σώμα μιας γυναίκας, διακόπτοντας τον εμμηνορροϊκό κύκλο.

2. Οι σπόροι σόγιας περιέχουν αιμοσυγκολλητίνη, μια ουσία προαγωγής θρόμβου που προκαλεί την συσσωμάτωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

3. Περίπου το 99% της σόγιας είναι γενετικά τροποποιημένο, έτσι περιέχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης από φυτοφάρμακα.

4. Η σόγια και τα προϊόντα σόγιας περιέχουν υψηλά επίπεδα φυτικού οξέος, που αναστέλλει την αφομοίωση ασβεστίου, μαγνησίου, χαλκού, σιδήρου και ψευδαργύρου.

5. Τα τρόφιμα σόγιας περιέχουν υψηλά επίπεδα αλουμινίου, το οποίο είναι τοξικό για το σώμα. Επηρεάζει αρνητικά το νευρικό σύστημα και τα νεφρά και συνδέεται με τη νόσο του Alzheimer.

6. Οι εύθραυστες πρωτεΐνες σόγιας εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Αυτό τιςκαθιστά επικίνδυνες για την ανθρώπινη πέψη.

7. Η σόγια περιέχει τοξικές ισοφλαβόνες – γενιστεΐνη και δαϊδζείνη. Μπορούν να τονώσουν την ανάπτυξη του υπάρχοντος καρκίνου του μαστού.

8. Η σόγια περιέχει φυτικά οιστρογόνα που ονομάζονται φυτοοιστρογόνα, τα οποία διαταράσσουν την ενδοκρινική λειτουργία και μπορούν να οδηγήσουν σε στειρότητα και καρκίνο του μαστού στις γυναίκες.

9. Τα τρόφιμα σόγιας έχουν υψηλά επίπεδα goitrogen (βρογχοκηλογόνες ουσίες) που εμποδίζουν την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών.

10. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης με ψεκασμό σχηματίζονται νιτρώδη, ισχυρά καρκινογόνα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!