GOOD LIFE

Νέα έρευνα προσπαθεί να δει αν τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία

Λένε πως το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, αλλά από την άλλη, πολλοί είναι αυτοί που εύχονται να είχαν περισσότερα λεφτά, καθώς θεωρούν πως η οικονομική άνεση, μπορεί να τους χαρίσει και ευημερία.

Πως όμως συνδέονται τα χρήματα με την ευτυχία; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα προσπάθησε να δώσει μια νέα έρευνα.


Όπως διαβάσαμε στο ipop.gr η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών «Raisin UK» αποφάσισε να ερευνήσει τη σχέση και τη σύνδεση μεταξύ χρημάτων και ευτυχίας.

Ουσιαστικά, οι ερευνητές επιχείρησαν να δουν εάν υπάρχει κάποιο ελάχιστο χρηματικό ποσό που εάν βγάζει κάποιος τον χρόνο είναι ευτυχισμένος.

Η εταιρεία, για την έρευνά της, ανέλυσε στοιχεία από το «Γραφείο Εθνικών Στατιστικών» και το «Ευρετήριο του Happy Planet».

Το ποσό που βρήκε ότι χρειάζεται ένας μέσος Βρετανός τον χρόνο για να είναι ευτυχισμένος είναι 33.864 λίρες ή και περισσότερες.

Πώς έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα;

Βρήκαν τα πιο χαρούμενα μέρη της Αγγλίας και το μέσο ποσό των εσόδων των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων που ζουν εκεί.

Μερικές απ’ τις περιοχές είναι το Cambridge, St Albans, Chelmsford, Perth, Edinburgh, Derby και Bath.

Ο συνιδρυτής της «Raisin UK» είπε σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας:

Ενώ η έρευνα μας δείχνει ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν ευτυχία, δεν συμβαίνει πάντα στην πραγματική ζωή όταν τίθεται σε δράση. Τα χρήματα βοηθούν στη μείωση των πιέσεων καθημερινότητας, που θα μπορούσαν να σημαίνουν μακροπρόθεσμα μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής

Φυσικά, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να παραβλέψουμε το ότι υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στην έρευνα, όπως το ότι αναφέρεται μόνο στη Βρετανία ή ότι δεν λήφθηκαν υπόψιν άλλοι παράγοντες, καθώς επίσης και το γεγονός ότι η έρευνα διεξήχθη από εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών!

Εννοείται πως μια οικονομική άνεση μπορεί να σου μειώνει το άγχος, αλλά δεν μπορούμε βρε παιδιά να μην δώσουμε σημασία σε άλλα πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους και πάνω απ’ όλα στο να είμαστε καλά με το μέσα μας και το έξω μας!

Τα ποσά, όπως βρήκαν οι ερευνητές, σε παγκόσμιο επίπεδο αλλάζουν και οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο φαίνεται πως βγάζουν πάνω από 60 χιλιάδες τον χρόνο. Η ευτυχία, λοιπόν, υπολογίζεται σε 64.057 λίρες τον χρόνο ή μήπως τέτοιες έρευνες είναι τόσο γενικές και αόριστες όσο και αναξιόπιστες;

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!