GOOD LIFE

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν παραλείπετε κάποιο γεύμα

Πόσες φορές κοιμηθήκατε λίγο παραπάνω το πρωί με αποτέλεσμα να παραλείψετε το πρωινό σας; Ακόμη, δεν σας έτυχε να επιστρέψετε στο σπίτι μετά από τη δουλειά ή το γυμναστήριο και να ήσασταν τόσο κουρασμένοι που να πήγατε κατευθείαν για ύπνο, πριν προλάβετε να τσιμπήσετε κάτι; Ή ίσως ακολουθείτε τη διαλείπουσα νηστεία για να χάσετε κιλά. Σας θυμίζουν κάτι αυτά τα σενάρια; Όλα αυτά σχετίζονται με την παράληψη ενός γεύματος.

Και ενώ η αντίδραση του οργανισμού όταν δεν τρώτε ένα κυρίως γεύμα εξαρτάται από την ηλικία, την κατάσταση υγείας, τη διατροφή που ακολουθείτε και το επίπεδο δραστηριότητας, από την άλλη μεριά μπορεί να υπάρχουν κάποιες συνέπειες-τόσο αρνητικές όσο και θετικές. Δείτε τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σας εάν χάσετε ένα γεύμα, όπως διαβάσαμε στο jenny.gr.

Μπορεί να τρώτε περισσότερο

Μια μελέτη από τη Διεθνή Εφημερίδα της Παχυσαρκίας διαπίστωσε ότι το άγχος αυξάνει τα επίπεδα της πείνας, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει υπερκατανάλωση τροφής.

Θα χάσετε βάρος, όμως δεν θα είναι μακροπρόθεσμη η αλλαγή

Φυσικά ένα από τα πιο προφανή αποτελέσματα της συνεχόμενης παράκαμψης γευμάτων είναι η απώλεια βάρους. Εάν όμως ακολουθείτε αυτή την τακτική με σκοπό να περιορίσετε κατά πολύ τις θερμίδες, τότε είναι μια ανθυγιεινή επιλογή. Όσοι παραλείπουν τα γεύματά τους εσκεμμένα και ακολουθούν μια αυστηρή δίαιτα, δεν θα καταφέρουν να διατηρήσουν μακροπρόθεσμα την απώλεια κιλών.

Μπορεί να νιώθετε κουρασμένοι

Όταν δεν τροφοδοτείτε το σώμα σας με την απαραίτητη ενέργεια, μειώνεται η γλυκόζη και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθετε μια κούραση. Γι αυτό εάν σκοπεύετε να παραλείψετε ένα γεύμα, καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας ένα σνακ σε περίπτωση που νιώθετε ατονία.

Μπορεί να μην είστε στην καλύτερη διάθεση

Όταν παραλείπετε τα γεύματα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα πέφτουν απότομα, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάθεσή σας. Η γλυκόζη είναι το νούμερο ένα καύσιμο για τον εγκέφαλο και εάν είναι σε χαμηλά επίπεδα τότε η διάθεσή μας είναι πεσμένη.

Ο εγκέφαλός σας μπορεί να ενισχυθεί

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια διαπίστωσαν ότι μια δίαιτα που περιλαμβάνει παράληψη γευμάτων μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη. Αυτό οφείλεται στην αύξηση των επιπέδων νευρογενέσεων στον εγκέφαλο που εμφανίζονται από τη νηστεία. Η νευρογένεση είναι η ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων και νευρικών ιστών.

Μπορεί να ζήσετε περισσότερο

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2018 από το Cell Metabolism, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αρσενικά ποντίκια που είχαν τεθεί σε νηστεία,  ήταν υγιέστερα και έζησαν περισσότερο σε σχέση με τα ποντίκια που έτρωγαν συχνότερα. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα ποντίκια που έτρωγαν λιγότερο κατέληξαν να εμφανίσουν λιγότερες ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως προβλήματα ήπατος ή μεταβολικές διαταραχές.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!