GOOD LIFE

Οι τροφές που ενισχύουν την αντιγήρανση και ηλιοπροστασία

Είναι γνωστό ότι το δέρμα επηρεάζεται από τις τροφές που καταναλώνουμε.

Εάν για παράδειγμα καταναλώνουμε ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά, επεξεργασμένες τροφές, απλούς υδατάνθρακες και αλκοόλ, επιταχύνουμε τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων μας, καταστρέφοντας το πολύτιμο κολλαγόνο. Αυτό το φαινόμενο πολλαπλασιάζεται ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου ο ήλιος προκαλεί όχι μόνο οξειδωτικό στρες, αλλά κάνει τα απαραίτητα θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά (βλέπε βιταμίνη C) να εξαφανίζονται από το δέρμα.

Εάν δεν θέλουμε να συμβούν όλα τα παραπάνω, φροντίζουμε τη διατροφή μας, επιλέγοντας τις παραδοσιακές ελληνικές καλοκαιρινές τροφές που θα κάνουν το θαύμα να συμβεί.

Όπως διαβάζουμε στο omorfamystika.gr, οι πιο κάτω τροφές βοηθούν στην αντιγήρανση και ηλιοπροστασία.

Νεκταρίνι

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, βήτα καροτίνη, C και K), μέταλλα και ιχνοστοιχεία (μαγνήσιο, κάλιο, σελήνιο) και πρωτεΐνες, με ενυδατικές, τονωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Καρπούζι

Αποτελείται κατά 92% από νερό γι’ αυτό και ενυδατώνει εκ των έσω όλο τον οργανισμό, όμως επιπλέον είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών (λυκοπένιο, βιταμίνες Α και C), τα οποία επανορθώνουν και τονώνουν τη θαμπή επιδερμίδα.

Αγγούρι

Σημαντική πηγή ασκορβικού οξέως, κατατροπώνει σε χρόνο ρεκόρ μαύρους κύκλους, την κατακράτηση υγρών που ευθύνεται για τα πρηξίματα κάτω από τα μάτια, αλλά και τυχόν ερεθισμούς από τον ήλιο και όχι μόνο. Με ποσοστό υψηλότερο του 90% σε νερό υδατώνει συνολικά ενώ οι σπόροι του είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε και κάλιο. Ακόμη και αν δεν το καταναλώσετε ως τροφή, μπορείτε να το απλώσετε στα μάτια σας κόβοντάς το σε μικρές φέτες.

Ελιά και λάδι

Αποτελούν από τα αρχαία χρόνια ελιξίριο υγείας και νεότητας της επιδερμίδας. Εκτός από την καθημερινή κατανάλωση μέσα από τις καλοκαιρινές σαλάτες σας, όσα προσφέρει ο καρπός αλλά και τα φύλλα του πολύτιμου ελαιόδενδρου, μπορείτε να τα βρείτε σε μια ενυδατική κρέμας ημέρας ή νύχτας, ενισχύοντας περισσότερο τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας σας και βελτιώνοντας την υγιή εμφάνισή της.

Γιαούρτι

Είναι ίσως το παλιό ελληνικό γιατροσόφι για την ανακούφιση της ερεθισμένης από τον ήλιο επιδερμίδας. Πλούσιο σε ασβέστιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνες και προβιοτικά που συμβάλλουν στην κυτταρική ανανέωση, το γιαούρτι είναι σημαντικό ενυδατικό και αντιγηραντικό, ενώ ενισχύει τον φραγμό της επιδερμίδας διατηρώντας το μικροβίωμά της υγιές. Εάν πάσχετε από δυσανεξία στη λακτόζη, απλώστε πλούσιες δόσεις από ένα δροσερό γιαούρτι στο πρόσωπο ή στο σώμα σας μετά την έκθεσή σας στον ήλιο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!