GOOD LIFE

Οι 3 απλές σπιτικές λύσεις για να εξαφανίσετε τη δυσχρωμία από το μαύρισμα

Πάνω και πρώτα από όλα, όλοι πρέπει πρέπει να καταλάβουμε πως η αντηλιακή προστασία είναι πλέον απαραίτητη. Ωστόσο, συχνά, δυστυχώς, πολλοί παθαίνουν ηλιακά εγκαύματα.

Ακόμα και το πιο ήπιο ηλιακό έγκαυμα, προκαλεί ξεφλούδισμα του δέρματος, με αποτέλεσμα, το μαύρισμα (που πιθανά ήταν και ο αρχικός στόχος της έκθεσης στον ήλιο) να παύει να είναι ομοιόμορφο, καθώς στην επιδερμίδα, εμφανίζονται ανοιχτόχρωμα "μπαλώματα" ή πιο σκουρόχρωμες επιφάνειες.


Φυσικά το τονίζουμε και πάλι πως για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα θα πρέπει να εστιάσετε στην πρόληψη και άρα στη σωστή χρήση αντηλιακού και στην αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.


Αν όμως θέλετε να εξαφανίσετε αυτή τη δυσχρωμία από το δέρμα, βρήκαμε τις ακόλουθες θεραπείες μπορούν να σας φανούν χρήσιμες και μπορείτε μόνοι σας να τις κάνετε, αν έχετε τα απλά υλικά που απαιτούν.

Απολέπιση με ζάχαρη και μέλι

Η απολέπιση του δέρματος αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για να το λευκάνετε και να εξαφανίσετε σκούρες περιοχές. Όμως, για να λειτουργήσει αυτό, είναι σημαντικό να κάνετε απολέπιση κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα.

Για να κάνετε απολέπιση θα χρειαστείτε δύο πολύ απλά υλικά: ζάχαρη και μέλι.

Η χρήση μελιού για την απολέπιση είναι σημαντική επειδή ενυδατώνει, τονώνει, και μαλακώνει το δέρμα.
Η ζάχαρη (καστανή ή λευκή) είναι το κλειδί για να κάνετε το απολεπιστικό τρίψιμο. Οι κόκκοι της θα απολεπίσουν το δέρμα σε φυσικό επίπεδο.
Αν το μείγμα είναι πολύ στερεό, προσθέστε λίγο νερό.

Η ζάχαρη και το μέλι είναι δύο συστατικά που θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Τονωτικό με λεμόνι

Το λεμόνι αποτελούσε πάντα ένα δημοφιλές συστατικό για τη λεύκανση του δέρματος. Γι’ αυτό, μπορεί να σας βοηθήσει να λευκάνετε τα σκούρα σημεία που προκαλούνται από τον ήλιο.

Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι δε θα πρέπει να βγαίνετε στον ήλιο αφού χρησιμοποιήσετε το τονωτικό με λεμόνι, αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο πρόκλησης εγκαυμάτων και έτσι θα αποκτήσετε περισσότερα σκούρα σημεία στο δέρμα.

Η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσετε το τονωτικό με λεμόνι είναι το βράδυ. Στύψτε απλώς ένα λεμόνι και προσθέστε λίγο νερό.

Ενυδατωθείτε με αλόη βέρα

Αφού έχετε κάνει απολέπιση με τη ζάχαρη και το λεμόνι, και εφόσον έχετε εφαρμόσει το τονωτικό με το λεμόνι, το μόνο που έμεινε είναι να ενυδατώσετε το δέρμα σας.

Για να μπορέσει να αναγεννηθεί το δέρμα σωστά, είναι απαραίτητο να το ενυδατώσετε με τα καλύτερα συστατικά. Ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο φυσικά ενυδατικά συστατικά είναι η αλόη βέρα.

Πρόκειται για ένα φυτό που θα πρέπει να έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Είναι πολύ χρήσιμο για οποιονδήποτε τύπο εγκαύματος.

Η χρήση της είναι απλή, κόψτε ένα από τα φύλλα της, ανοίξτε το, και εφαρμόστε το ζελέ κατευθείαν στην επηρεασμένη περιοχή. Θα σας προσφέρει άμεση ανακούφιση ενώ ταυτόχρονα θα ενυδατώσει το δέρμα σας.
Μετά την απολέπιση, εφαρμόστε το ζελέ από την αλόη βέρα για να λευκάνετε τα σκούρα σημεία στο δέρμα σας το συντομότερο δυνατό. Για καλύτερα αποτελέσματα, να είστε συνεπείς στην εφαρμογή της.

Επίσης, δώστε στην αλόη βέρα τον χρόνο να απορροφηθεί σωστά και να δράσει όλη τη νύχτα. Αν προσπαθήσετε να τη χρησιμοποιήσετε την ημέρα ίσως δυσκολευτείτε καθώς μπορεί να μην απορροφηθεί σωστά.

Η αλόη βέρα βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος, ενυδατώνοντας και ημερώντας το. Αν την εφαρμόζετε τακτικά θα δείτε πιο γρήγορη ανάρρωση από τη βλάβη που προκάλεσε ο ήλιος.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!