GOOD LIFE

Οι δύο στάσεις στο σεξ που είναι "ένοχες" για τα κατάγματα πέους

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε πριν από λίγους μήνες στο Advances in Urology, η στάση με τη «γυναίκα από πάνω» είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ και η βασική υπεύθυνη για τα λεγόμενα «κατάγματα» του πέους.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν για διάστημα 13 ετών, τους άνδρες που εμφανίστηκαν ως έκτακτα περιστατικά με συμπτώματα «κατάγματος πέους" (αν και δεν υπάρχουν οστά στο πέος, μπορεί να εντοπιστεί κάταγμα στους κυλινδρικούς άξονες που διοχετεύουν το αίμα στην περιοχή κατά τη στύση), σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία. Οι μισοί εξ αυτών είπαν πως άκουσαν το χαρακτηριστικό ήχο «κρακ» κατά τη διάρκεια του σεξ, σχεδόν όλοι ανέφεραν πρήξιμο, ενώ αρκετοί  ζήτησαν ιατρική βοήθεια μέχρι και 6 ώρες μετά τον τραυματισμό τους. Η έρευνα κατέληξε πως η στάση με τη γυναίκα από πάνω είναι υπεύθυνη για το 50% αυτών των περιπτώσεων , ενώ η στάση με τη γυναίκα «στα τέσσερα», είναι υπεύθυνη για το 29% των καταγμάτων πέους.
«Πιθανά αυτό να οφείλεται στο γεγονός πως η γυναίκα όταν βρίσκεται πάνω στον άνδρα, ελέγχει με το σώμα της τη σεξουαλική επαφή και τη διείσδυση, αλλά δεν είναι σε θέση να διακόψει την επαφή, αν το πέος μπει με λάθος τρόπο στον κόλπο της, καθώς εκείνη δεν νιώθει πόνο, ωστόσο το πέος μπορεί να υποστεί σημαντική ζημιά, καθώς δέχεται όλο το βάρος του γυναικείου σώματος», αναφέρεται στην έρευνα, η οποία προσθέτει πως όταν ο άνδρας έχει τον έλεγχο της ερωτικής πράξης οι πιθανότητες για τραυματισμό του πέους μειώνονται σημαντικά. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!