GOOD LIFE

Η χλιδή στην Μύκονο δεν έχει όριο - Εντυπωσιακές ιστορίες σπατάλης από το νησί

Μπορεί η υπόλοιπη Ελλάδα να βυθίζεται στην κρίση αλλά στην Μύκονο η χλιδή και η σπατάλη δεν έχει προηγούμενο. 

Διασημότητες, μεγαλοεπιχειρηματίες, γόνοι ζάμπλουτων οικογενειών κ.λπ., επιλέγουν το νησί των ανέμων και βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για exclusive υπηρεσίες, είτε απλά για το κέφι τους. Η εφημερίδα SPIRTO σε ένα εκτενές ρεπορτάζ  ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που εργάζονται στα πιο hot στέκια της Μυκόνου και μίλησε μαζί τους για τις εξωφρενικές απαιτήσεις των πελατών τους, την άνεση με την οποία ξοδεύουν τα χρήματα κ.λπ.  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, αν έχεις πάει έστω και μια φορά στην Μύκονο, καταλαβαίνεις πως δεν αρκεί να ξέρεις ποια είναι τα πιο in στέκια. Οι γνωριμίες,  πάντα παίζουν τον ρόλο τους, όπως επίσης και τα tips, που σε περιπτώσεις μεγάλων διεκδικήσεων μπορεί να φτάσουν και τα 100 ευρώ για κάθε ξαπλώστρα... «Το τηλέφωνό μου δεν σταματά να χτυπά από τις 9 το πρωί», λέει ο Σωτήρης Οικονομίδης, που διαχειρίζεται την παραλία μπροστά από το «Solymar» στο Καλό Λιβάδι. Οι περισσότεροι κλείνουν τις ξαπλώστρες τηλεφωνικώς, για να είναι σίγουροι ότι όταν πάνε δεν θα βρεθούν προ εκπλήξεως. Το 90% θέλουν να χαρούν τον ήλιο, τη θάλασσα και τις βουτιές πρώτη σειρά πλάι στο κύμα, ενώ οι λίγοι που θα έρθουν τελευταία στιγμή θα επιχειρήσουν να πληρώσουν την ασυνέπειά τους με ένα γερό φιλοδώρημα. Έτσι παίζεται το παιχνίδι στη Μύκονο... Ο Βασίλης Ναλμπάντης  είναι υπεύθυνος για τις ξαπλώστρες του beach bar-restaurant «Κalua», στην Παράγκα και μιλάει για μια πελατεία που είτε ασχολείται με καζίνο στο Λας Βέγκας, είτε διαθέτει ιδιωτικά κανάλια και πετρέλαια σε κάποια Πολιτεία των ΗΠΑ. Η ξαπλώστρα εδώ χρεώνεται μαζί με τις ομπρέλες και το σέρβις περί τα 15 ευρώ το άτομο, αλλά κάποιοι που θέλουν να ευχαριστήσουν για την τηλεφωνική εξυπηρέτηση βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Ανάλογη οικονομική άνεση είναι αυτή με την οποία μεγαλοεπιχειρηματίες και νεαροί γόνοι συμπεριφέρονται και στο bar του «Kalua». Παιδιά εφοπλιστών, επιχειρηματίες δεύτερης γενιάς και διάσημοι από το εξωτερικό ξοδεύουν κάθε μέρα σαν να μην υπάρχει αύριο. Ο Κωνσταντίνος Παυλόπουλος, μπάρμαν που τον χειμώνα δουλεύει στην Αθήνα ως μοντέλο, έχει να διηγηθεί πολλές ιστορίες: «Θυμάμαι μια παρέα καλοβαλμένων νεαρών που επιδόθηκε σε μπάνιο με δωδεκάλιτρες σαμπάνιες. Άνοιγαν τη μία μετά την άλλη και καταβρέχονταν μεταξύ τους, έτσι για πλάκα. Όταν ήρθε ο τσουχτερός λογαριασμός σηκώθηκε ένας από τους μεγάλους και πλήρωσε το ποσό χωρίς να διαμαρτυρηθεί σε κανέναν», λέει.
Ένα από τα μυστικά της καλοπέρασης στη Μύκονο είναι αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε “μπάτλερ”. Οι VIPs του νησιού θεωρούν απαραίτητη τη συγκεκριμένη υπηρεσία, που κάνει πραγματικότητα σε δευτερόλεπτα οτιδήποτε βάλει κάποιος στο μυαλό του, εξασφαλίζοντας από γνήσια πούρα Κούβας συγκεκριμένου νούμερου μέχρι ενοικίαση σκάφους, λιμουζίνας, ακόμη και αεροπλάνου!

«Επιδρομή» στη Louis Vuitton

Η Μαρίνα Αγραφιώτη και ο Αντώνης Μαχαιρίδης είναι ιδιοκτήτες της εταιρείας Blue Collection, με αντικείμενο τις ενοικιάσεις σπιτιών υψηλών προδιαγραφών και φυσικά υπηρεσίες concierge. Διαθέτοντας μια ισχυρή ατζέντα πελατείας από τα Αραβικά Εμιράτα, θυμούνται διάφορα ασυνήθιστα περιστατικά: «Μπορεί ένας πελάτης να σε ξυπνήσει στις 4 τα ξημερώματα για να σου ζητήσει να του βρεις σπάνια κουβανέζικα πούρα που βρίσκονται δύσκολα στο νησί ή ακόμη να απαιτήσει ειδικό τσάι από τα Harrods, το οποίο έχει συνηθίσει να πίνει το πρωί. Άλλοτε μας ζητούν να τους φέρουμε Jaguar και Bentley από την Αθήνα, να τους βρούμε οδηγούς που να είναι διαθέσιμοι όλη μέρα και να τους συντροφεύσουμε στα ψώνια. Θα μου μείνει αξέχαστος ένας billionaire από την Κίνα που έμεινε σ’ εμάς δύο ημέρες και ένα ολόκληρο βράδυ το πέρασε ψωνίζοντας στη μπουτίκ της Louis Vuitton κάνοντας τελικά λογαριασμό που έφτασε τα 30.000 ευρώ.
Αφού εκτονώθηκε με τα ψώνια, την επόμενη ημέρα έφυγε για Σαντορίνη». Άλλες εκκεντρικότητες που έχουν ζητηθεί από την εταιρεία Blue Collection είναι η διοργάνωση Arabian nights με belly dancers από την Αθήνα, οργάνωση δείπνων πάνω στο κύμα σε ερημικές παραλίες, αλλαγή ντεκόρ στα δωμάτια, εγκατάσταση σινεμά σε εξωτερικούς χώρους της βίλας, ιδιωτικοί σεφ για σούσι ή αραβική κουζίνα και φυσικά ανθρώπους για να τους περιποιούνται τα μαλλιά ή το μούσι. «Αυτό που ζητάνε πολλοί Άραβες είναι Αιγύπτιους μπαρμπέρηδες για να τους περιποιούνται το μούσι με κλωστή. Πέρυσι ναυλώσαμε ιδιωτικό αεροπλάνο για να φέρουμε έναν ειδικό από την Αθήνα προκειμένου να εξυπηρετήσει ένα μέλος βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Το ξύρισμα αποδείχτηκε... πραγματικό ξύρισμα, αφού άγγιξε τα 2.000 ευρώ.!».

Ένα …τραπεζάκι 6.000 ευρώ!

Ο Χρήστος Δεληλάμπρος κάνει τις δημόσιες σχέσεις σε δημοφιλή στέκια όπως το «Breeze», το «Άρωμα» και το «4711». Το τηλέφωνό του χτυπά συνεχώς από το μεσημέρι, όταν όλοι κάνουν στο νησί το πρόγραμμά τους. Συνήθως του ζητάνε κάποιο προνομιακό τραπέζι, το οποίο μεταφράζεται σε μίνιμουμ κατανάλωση 6.000 ευρώ. Μπορεί να παραγγείλουν συλλεκτικές σαμπάνιες που δεν υπάρχουν στο νησί και να καταφθάσουν από την Αθήνα με ιδιωτικό σκάφος, το οποίο πληρώνει αδρά ο πελάτης. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι σαμπάνιες -κόστους 12.000 ευρώ η φιάλη- φτάνουν στο τραπέζι λίγα λεπτά πριν αρχίσει η βραδινή διασκέδαση. Μπορεί να κλείσουν ένα ολόκληρο μαγαζί προκειμένου να χορέψουν χωρίς κοινό, στριμωξίδι και παπαράτσι. Τέτοιου είδους εκκεντρικότητες ισοδυναμούν με πάμπολλα μηδενικά στον λογαριασμό. Μπορεί να ζητήσουν να τους εξασφαλιστεί μεταφορά με φουσκωτό για το “Breeze” προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν περπατώντας ανάμεσα σε πολύ κόσμο στα Ματογιάννια. Για τους απαιτητικούς επισκέπτες του νησιού υπάρχουν και άλλες executive υπηρεσίες. Οι Mαρντ και Άον, από την Ταϊλάνδη, προσφέρουν το καλύτερο μασάζ στο νησί. Τις βρίσκει κανείς εντός του «Cavo Tagoo» στο οποίο εργάζονται, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το ξενοδοχείο τις στέλνει με οδηγό στον χώρο του πελάτη. Είναι τόσο περιζήτητες ώστε υπάρχει λίστα αναμονής.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!