GOOD LIFE

Έρευνα έδειξε πως η εποχή που γεννιέται ένα παιδί επηρεάζει το χαρακτήρα του

Λίγοι γονείς και ειδικά οι μητέρες, θέλησαν να προγραμματίσουν το ποια εποχή θα φέρουν στο κόσμο τα παιδιά τους, αφού ένας τέτοιος προγραμματισμός, δεν είναι πάντα εφικτός, αλλά μια έρευνα δείχνει πως το αν ένα παιδί έχει γεννηθεί, το χειμώνα, την άνοιξη, το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο, αυτό επηρεάζει και την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 400 άτομα και διαπίστωσε η εποχή που έχει γεννηθεί ένα παιδί έχει μεγάλη επίδραση στην προσωπικότητα που θα διαμορφώσει ως ενήλικας. 

Σύμφωνα με ερευνητές, τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι τείνουν να είναι πιο… κακόκεφα, ενώ τα μωρά που γεννιούνται το χειμώνα είναι λιγότερο πιθανό να είναι ευερέθιστα ως ενήλικες.

[εποχή που έχει γεννηθεί ένα παιδί]

unsplash/Luma Pimentel

Τα μωρά που γεννιούνται την άνοιξη είναι υπερβολικά θετικά και αισιόδοξα, ενώ όσα γεννιούνται το Φθινόπωρο είναι πιο πιθανό να έχουν μια περισσότερο καταθλιπτική φύση.

Όπως διαβάζουμε στο ipop.gr, oι λόγοι για αυτό είναι ότι η εποχή στην οποία γεννιέται ένα παιδί, επηρεάζει τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που θα έχουν όταν μεγαλώνουν. Ναι, είναι συναρπαστικό!

Οι 4 φράσεις που λέμε στα παιδιά και δεν θα έπρεπε!

Παρόλο που αυτό δεν ισχύει για κάθε μωρό που γεννιέται σε μια συγκεκριμένη εποχή, σίγουρα ισχύει για ορισμένα. Μπορεί να το εντοπίζεις και στον εαυτό σου ή στον αδερφό σου!

Ασφαλώς, θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να σχεδιάσουμε σωστά τα μελλοντικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των παιδιών μας, να γίνει η σύλληψη στο σωστό χρόνο αλλά αυτό είναι λιγάκι… παρανοϊκό.

Και η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε πάνω σε 400 μόλις δείγματα, κι αυτό την καθιστά υπό αμφισβήτηση. Άλλωστε, για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του κάθε ατόμου, παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, περισσότερο σημαντικά -μάλλον- από την εποχή την οποία γεννήθηκε κι αν ήταν καλοκαίρι ή όχι.

Το ζήτημα είναι να προσπαθήσεις ως γονέας, το παιδί σου να έχει σωστές βάσεις, να πορευτεί με αυτές και στη συνέχεια, το βέβαιο είναι πως θα διαμορφώσει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, την δική του προσωπικότητα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!